Прах за пране и омекотители / тема 2

• 119 489
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Този омекотител на Софтлан е супер.Аз постоянно си го купувам.А относно доливането с вода не знам, но последния път ми направи впечатление като мирисах омекотители, че от единия лисваха видимо 2 пръста.Доста странно ми стана.Сега съм в чуденка дали да не си поръчам прахове и омекотители директно от amazon.de или от Uk?Какво ви е мнението за английските прахове и добавки за петна и по конкретно за тези на Ариел, които беше показала Гес?

# 121
По препоръка на някои момичета тук, си купих ОМО-то от редовния внос. Останах приятно изненадана. За сега само 1 път съм го ползвала, но изпра петно от перманентен маркер на  един чаршаф, което стои от няколко месеца.
Надявам се да не е прозвучало като реклама Embarassed

# 122
От къде го купи?

# 123
А също така има прах за пране Есекс (72 пранета) с подарък течен препарат Есекс (10 пранета) за 13,99 лв.
Може ли, да ми дадете мнение за този Есекс , като качество на пране като кой е ? Благодаря   bouquet

# 124
Смятам, че е междинен клас, подобно на Тайд и Тема, но не съм сигурна, защото никъде не мога да намеря сайт с информационни листи.

С този Есекс съвсем се обърках. Има партиди, произведени по едно и също време - октомври 2010, - които са с различна компактност и аромат.
Например, прахът в пликове (1,5 кг за 15 пранета и 3 кг за 30 пранета) и кутии (3 кг за 30 пранета) е еврокомпакт, т.е. средната доза е 100 г = 160 мл. Прахът в големите кутии (6,480 кг за 72 пранета) е по-компактизиран, като средната доза е 90 г = 145 мл и ароматът е различен.
Освен това едни партиди съдържат над 30% фосфати, а други - под 5% фосфати.

Честно казано, не знам дали да го препоръчам. Нямам представа къде е произведен и защо има такива разлики в партидите.

Само мога да кажа, че в Карфур също има оферта на Есекс, само че 3 пакета по 15 пранета (1,5 кг) се продава за 9,99 лв. Три приятелки си разделихме парите и всяка взе по един пакет. Помня Есекс като много качествен прах навремето и сега също съм доволна.

# 125
Този в Кауфланд е в големи кутии  ( за 70 пранета) и е произведен в Гърция - специално го загледах, защото му се чудих и аз.  Rolling Eyes

# 126
Преди няколко месеца моя приятелка си взела от Метро София, Есекс прах. Бил много изгоден, 2 опаковки и т.н.
Оплака се, че прахът не е бил на гранули, а бил с консистенцията на пудра захар. Не се разтварял в процеса на пране, независимо от зададената температура и продължителност на програмата. Оставял ужасни бели следи по прането и прах в барабана.
Повече подробности  не мога да дам, тя го е изхвърлила.

Иначе и аз пазя добри спомени от Есекс, но това беше преди години. Оттогава не съм купувала, просто изчезна, а и не съм се сещала.

# 127
Незнам дали в БГ има този продукт

Маха всякакви петна. Бялата опаковка е за бяло пране, синята за цветно.
Успя да ми махне петното от кафява боя на постелката в бянята.
Иначе аз пера само с Ариел за цветно пране. Ползвам синия омекотител на тази марка и съм доволна.
Аромата на другите разновидности не ми харесва.

# 128
Този в Кауфланд е в големи кутии  ( за 70 пранета) и е произведен в Гърция - специално го загледах, защото му се чудих и аз.  Rolling Eyes

За 72 пранета - същия го има в Карфур, но вече на нормална цена. Там го гледах. Не пишеше да е произведен в Гърция, а пише "призведено с ЕС" и след това адреса на Бейт и телефони в България, след което и дистрибутори за други страни.

Преди няколко месеца моя приятелка си взела от Метро София, Есекс прах. Бил много изгоден, 2 опаковки и т.н.
Оплака се, че прахът не е бил на гранули, а бил с консистенцията на пудра захар. Не се разтварял в процеса на пране, независимо от зададената температура и продължителност на програмата. Оставял ужасни бели следи по прането и прах в барабана.
Повече подробности  не мога да дам, тя го е изхвърлила.

Иначе и аз пазя добри спомени от Есекс, но това беше преди години. Оттогава не съм купувала, просто изчезна, а и не съм се сещала.

Хайде, ново двайсет!
Този, който си взех, е гранулиран: много ситни гранули, преобладващо бели, и много добре изчистена фина фракция. Това, което оприличавате на пудра захар, се нарича "фина фракция" и обикновено не се пакетира, а се рециклира, като се връща в производствения процес.
Та гранулиран си е и се разтваря много добре. При мен няма такова нещо като при приятелката ти.

Къде го правят този Есекс, та всяка партида е различна? Безобразие.

# 129
Преди време гръмна новината, че са разбили някакъв "производствен цех" на ментета прах за пране от най-известните и ползвани марки - Ариел, Тайд, Персил и пр. Какво са слагали точно вътре не знам, но със сигурност това, което е заминавало към търговците, а оттам и в купувачите не е било прах за пране.
Питанката ми тогава беше - как обикновения потребител може да разбере какво купува?!
Отговорът беше - никак. Тези злодеи толкова умело фалшифицирали "продукцията си", че вземайки опаковката няма как да разбереш, че купуваш нещо, което няма нищо общо с това, което желаеш. После го разбираш, но е късно.

След случая с приятелката ми си помислих, че този Есекс е от този черен канал. Не мога да съм сигурна.
Всъщност мислех си, че тъпото Метро поне има някаква цедка на стоките и производителите, с които търгува.

# 130
Да имат. Купуват ефтино и продават скъпо, а качеството и клиентите кой го интересуват? Това е лично мнение като им гледам зеленчуците и направо ми призлява.

# 131
Незнам дали в БГ има този продукт

Маха всякакви петна. Бялата опаковка е за бяло пране, синята за цветно.
Успя да ми махне петното от кафява боя на постелката в бянята.
От къде го купуваш?В смисъл английки ли е или от немските?Понеже сега се чудя от Англия или от Германия да го поръчам

# 132
  Този цветния Ариел за премахване на петна го има вече и в кварталния ми магазин. Някой купувал ли го е от тук и дали сте доволни - в смисъл не от магазини с парелелен внос?  Да не се окаже историята както с на Ариел прехвалените капсули??

tincheto, ако го поръчваш, гледай да е във формата на спрей. По-точно се впръсква в петната и е по-икономично.

# 133
  • под течащия покрив
    Като стана дума за Метро да ви питам- нали там продават професионални опаковки  прах и омекотител, та те също ли са произведени за нашия пазар или качеството им е по- добро от масово предлаганите?

# 134
Този цветния Ариел за премахване на петна го има вече и в кварталния ми магазин. Някой купувал ли го е от тук и дали сте доволни - в смисъл не от магазини с парелелен внос?  Да не се окаже историята както с на Ариел прехвалените капсули??

Видяла си испанското производство. Ариел, Скип - все испански има масово по някои софийски вериги.
Не съм го купувала.

Общи условия

Активация на акаунт