Прах за пране и омекотители / тема 2

• 117 942
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Аз съм доволна от зеления  Первол и от златната Семана.

# 586
Пералнята ми е Аристон. Стара е, но е със същата програма за вълна - Платиниум волмарк бля-бля.
Като я взехме преди години и паралелният внос беше да ти донесе роднина кутия Персил от Немско, пробвах въпросния Медикс за вълна и деликатни тъкани. Ами няма толкова много пяна. Ужас. Дори се е случвало да протече от чекмеджето на машината и да се стече по пода.
И програмата е виновна. Защото започва суперинтензивно въртене и препаратът се разпенва до безобразие. Макар че досега никога не ми е съсипвала дрехи - вълна и дрехи, които се перат само ръчно.

# 587
А този Медикс Сензитив пени ли се много, че като гледам дозата стига до 150мл? И другото, което искам да попитам е как влияе на цветни дрехи, дали ще ги съсипе(избели)?

# 588
Нормално се пени. Лесно се изплаква.
Прала съм цветно бельо, кърпи, чорапки, чаршафчета и пр. на детето ми. Не съм забелязала да избелва.

# 589
Благодаря, Sourcherry   bouquet Ти колко препарат сложи?

# 590
Ами не помня.
Прала съм няколко пъти. Вероятно за 5 кг. съм сложила около 100 милилитра.
Обикновено при неконцентрираните, осреднявам и блъскам толкова. Ако имам работа и върша 100 неща едновременно, меря почти на око, като не се вглеждам много в градуираната чашка.
Знам, че не е правилно Embarassed.

# 591
  • София (Възраждане)
С какво могат да се изчистят петна от водоразтворим оцветител за латекс? Детето на съседката си играло с кутийка оцветител в Бриколаж и го изсипало върху новите си дънки Sad, помагайте #Crazy
  bouquet

# 592
Ако е обикновен български латекса може и при нормално пране да изчезне, но от по скъпите с тефлон и т.н. при мен за сега не е излязъл.

# 593
  • на дъното
Хайде и аз с един въпрос Embarassedи моето дете направи малка беля разсипа цяло шише риванол на килима имате ли идея с какво може да излезе този жълт цвят?

# 594
Риванол-май с нищо...

# 595
  • София (Възраждане)
Ако е обикновен български латекса може и при нормално пране да изчезне, но от по скъпите с тефлон и т.н. при мен за сега не е излязъл.

Не е успяла да изпере с препарат против петна, петното не е от обикновен латек а концентриран оцветител Confused

# 596
  • София
Преди време беше пусната тема за почистване на петна от риванол и похвалиха този щифт. Лично не съм го използвала, но жената беше много щастлива, че е спасила любимите си дънки. Simple Smile И цената му е около два лева някъде, ако не се лъжа.
А ето я и темата, открих я.
Медикс Сензитив в момента е на промоция в Пикадили - 4.79 лв., взех да го пробвам. Peace

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 17:16 от Гелева

# 597
  • на дъното
Гелева  Hug Благодаря ти много.

# 598
Здравейте, милички  Hug Не съм писала много одавна Whistling Да кажа, че за бялото пране доизразходвам австрийския Персил и едно Омо, с което се сдобих при едно ходене до София. Много съм доволна и от двата и не знам какво ще правя като ми свършат, тъй като в моя град никъде не съм виждала Омо. Sad За цветно в момента ползвам капсулите на Ариел, но искам Гес да ми препоръча прах с онзи ензим, дето изяжда сивите влакънца Rolling Eyes Сега ме зарибихте да пробвам и този Медикс  Mr. Green И малко извън темата да питам Sourcherry и Гес, сдобихте ли се със сушилни момичета? Безценен уред е  Peace

# 599
За прах с целулаза ли говориш, bebeshorche? Ако "да", от тези, които могат да се купят от всеки супермаркет и магазин, целулаза съдържат Персил (всички видове и формати), Ариел (без течните и капсулите), Тема (без този за бяло), Савекс (без течните), Eliese (без този за деликатни тъкани).

Не, за съжаление още не съм се сдобила със сушилня. Харесала съм модел, но струва 2000 лева (Miele с heatpump технология, енергиен клас А) и ще отложа за есента на 2011 г.

Общи условия

Активация на акаунт