Прах за пране и омекотители / тема 2

• 118 624
  • 747
  •   2
Отговори
# 60
  • ул. "Мечтание"
Дими, ти кой гел ползваш?
В Сф от където си купувах Фроша съм си вземала и читав Ариел, от който бях много доволна. Гел не съм ползвала до сега, но може би е време да пробвам. Имаше и най-различни видове гел Ариел в същия магазин, но така и не ги тествах.
Аз сега съм в процес на издирване на такива магазинчета за вносни препарати във Варна. Ако някой знае от тук, да казва.

# 61
За Сано Максима да питам. Има ли фосфати? И мога ли сама да разбера по опаковката ?

Сано има фосфати, ама много. Много повече от друг прах Crazy.
На опаковката му това е описано, както и на всеки друг прах за пране.

Бих избрала нещо друго за пране на бебешки дрешки.

Идеално Tired
Значи пак съм на нула и започвам ново търсене.
Благодаря ви! Hug

# 62
Sourcherry, аз пък бих избрала нещо друго за пране на каквито и да е дрехи. Фосфатите няма да навредят на бебето, но на водите - със сигурност.

Мога ли само да уточня нещо. На опаковката на Сано Максима прах е описано според регламента, че съдържа повече от 30% фосфати, което е много разтегливо понятие. Всъщност, за тези продукти няма Информационен лист за съставките и Информационен лист за безопасност, за да може да се твърди, че

Сано има фосфати, ама много. Много повече от друг прах Crazy.

Не се знае дали е много повече от друг прах.

За сравение определени партиди на Есекс съдържат над 30% фосфати, други - под 5%.
Тема, Тео бебе и Савекс съдържат 15-30% фосфати.
Ариел, Тайд и Бонукс - под 5% фосфати.
Идеалният вариант е въобще фосфати да не присъстват в състава.
Време е някои хора - производители и потребители - да влязат в 21 век. И без това положението с българските води не е много розово.

# 63
Sourcherry, аз пък бих избрала нещо друго за пране на каквито и да е дрехи. Фосфатите няма да навредят на бебето, но на водите - със сигурност.

Именно, Гес Peace.
Патето пита от екологична гледна точка. Затова и така отговарям.
Фосфатите тровят водите ни, така че е по-добре да се купуват препарати без наличието им.

# 64
Здравейте.
Имам въпрос относно "Acido Citrico Anidro" на италиански, което би трябвало да е "Citric Acid Anhydrous" на английски, а на български, ако не бъркам, "дехидратиратирана лимонена киселина". Simple Smile)) Аз това нещо го купувам под името "Добавка за пране с активен кислород", а като състав е посочено само Reg. 648/2004, та само от интернет разбрах какво стои зад този код.
Сега въпросите. Simple Smile
До колкото разбирам, това нещо е екологично, нали така?
Пише, че има "хигиенизиращ ефект". Какво значи това? Убива ли бактерии, микроби... ?
След като е лимонена киселина, нямам нужда от препарат против котлен камък, нали? А да намаля ли дозата на препарата за пране?
Благодаря предварително.  bouquet

Нещо бъркаш. Зад "кода" 648/2004 стои регулация на ЕС относно детергентите във връзка с биоразградимост, опаковане, етикетиране, начина, по който се описва състава на опаковката и т.н. има я на български. Няма нищо общо с дехидратирана лимонена киселина.

На продукта, който си купила, като състав трябва да пише "над 30% избелващи вещества на основата на кислород" и евентуално като добавка парфюм. Тоест, натриев перборат + ТАЕД са основните съставки на добавките за пране с активен кислород. Лимонена киселина може да има в състава, но като билдър (омекотител на твърда вода).
Има хигиенизиращ ефект, убива микробите.
Препарат против котлен камък - по твоя преценка.
Не се намаля дозата на праха за пране. Това е добавка към праха, която го подсилва.

# 65
Гледам Патето и Нощни очи ме изпреварили в записването в темата  Simple Smile
Та основният въпрос е: Какъв прах/гел за бебешки дрешки без фосфати  Thinking

# 66
Няма омекотител който да не съм пробвала .....дрехите ми как ухаят на омекотител ама я досрамяло да ме пита...ама срам не срам вчера се обади и вика-Казвай с какъв омекотител переш щото аз смених сто и никой не прави дрехите ми да ухаят така приятно като твоите Laughing
Бинго! Mr. Green

Обаче кой точно бял? Bingo Soft Sensitive с бебето?
Че аз гледах май два вида на Бинго.

С бебето,да мац GrinningИ синият е разкошен...но белия е по силен и траен..поне моят нос така надушва Laughing

# 67
  • София
Дано и аз да го харесам. От бутилката в магазина е хубав.
Забелязах че на омекотителите аромата много се променя /както при парфюмите/ - от бутилката е един, на мокри дрехи става друг, а на сухи - още по-различен!

# 68
  • Варна
Понеже и на мен ми предстои пране на бебешки дрешки, реших да се сдобия с подходящ препарат. Препоръчаха ми именно Сано, само че същата вечер се бутнах в един магазин за вносни препарати и излязох от там с dalli Sensitiv. За пръв път изобщо видях тази марка, но много ми хареса ароматът. Цената съответно е за 1,5 л -> 20 пранета -> 9,00 лв. Все още не съм изпрала, просто защото нямам къде да прибера чистите дрешки. Не мога обаче да прочета съдържанието му, тъй като българската бележка е лепната доста неприятно върху информацията на немски. Да знаете нещо повече за този препарат?
Иначе благодаря за отзивите за Темата, засега нямам намерение да купувам.
dalli- то си много хубаво прахче според мен, лятото си взех една кутия за бяло от него от Елитис и съм много доволна от него.
Godaiva мила от Бонукс по- лош прах едва ли има по мое скромно мнение.

# 69
Благодаря, Guess Whо! Да, наистина се бях объркала. А да попитам пак, от екологична гледна точка добро ли е това нещо?

# 70
Благодаря, Guess Whо! Да, наистина се бях объркала. А да попитам пак, от екологична гледна точка добро ли е това нещо?

Не знам, предполагам, че да. За кой продукт става въпрос?

# 71
Учудвате се, защото Тайд е по-скъп. P&G поддържат по-високи цени открай време. Представете си колко евтин трябва да е бонукса.  Sick
А между Тема,Савекс и Бинго кой е най-добрия ?
Guess, дай отговор  Praynig

# 72
  • софия
Да не ви изпусна по трасето  Hug

# 73

Добре. Савекса го махам автоматично и имам избор между Тема и Бинго, които са приблизително еднакви като качество на изпиране (цената е друго нещо). В такъв случай аз бих избрала праха, който не съдържа фосфати - това е Бинго. Печеля ли автомобила?  Laughing

# 74
Автомобил не, но печелиш кутия прах за пране Бонукс  Laughing Шегувам се, разбира се  Hug Печелиш обичта и уважението на съфорумките   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт