Прах за пране и омекотители / тема 2

• 118 649
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Godaiva мила от Бонукс по- лош прах едва ли има по мое скромно мнение.
Аз пък Бонукса го предпочитам пред ниския клас на Хенкел /Рекс/,пред ниския клас на Фикосота /Ехо савекс/ и пред Бинго.  С него пускам пералня с работните дрехи на мъжо, друга с халата и хавлиите на кучето, понякога и пералня с цветно спално бельо. С Рекс, Ехо Савекс и Бинго, нагревателя на пералнята ми почва силно да съска, при нас водата е много варовита. Е, най-доволна съм от турските Ариели за цветно и бяло.

# 76
Guess Who ,а за турските варианти на Ариел какво би казала?

# 77
    Джейн,   радвам се да те засека и тук.  Heart Eyes Бях писала за Бингото - и аз обожавам белия - пробвам всеки нов, излязъл на пазара, и пак на него се връщам.  Rolling Eyes В Кауфланд виждам 2 разфасовки на този омекотител - едната бутилка по-голяма, другата по-малка. Аз ползвам по-голямата, не знам каква е разликата между двата, но и двата са бели.  Thinking
   Пак оттам вчера взех прах Бинго на промоция - 4 кг торба с подарък омекотител (бял  Laughing ) за 6.99 лв. С нова съставка против петна някаква...Пуснах една пералня, доволна съм как пере. Но ми направи впечатление, че почти не се пени...?! А сложих колкото слагам и от другите прахове...На какво се дължи това ?

# 78
Предполагам за омекотителя, че единият е концентрат, а в по-голямата бутилка - не е. Посто погледни на упътването колко е дозировката. При концентратите е 35-36 мл.

Праховете за автоматични перални не трябва да се пенят и по тази причина съдържат специална съставка, наречена антипенител (обикновено това е силиконът симетикон). Напълно нормално и много положителен знак за това Бинго.  Peace

# 79
   Аз  пък мислех, че говорите за белия омекотител бинго с цветята ... той е много хубав също. Този с бебето не съм го пробвала. Но и аз откакто го пробвах забравих за всички други вкл. и за така харесвания  софтлан.  Grinning

# 80
Здравейте! Да се включа и аз в темата с въпрос.
Купих течен Сано Сенситив, за да пера нещата на чаканото бебче. Продавачката в магазинчето ме предупреди да не предозирам. Каза ми да слагам пръст на капачката и така да меря нищо, че щяло да ми се вижда малко, като количество. Много се пенел и бил силен, и за бебето не било необходимо повече. Вие как процедирате? По колко в същност да слагам на пералня 5кг. примерно? Ако са наши дрехи няма да се притеснявам толкова, но като става въпрос за новородено бебче... Иначе четох добри коментари и съм чувала добри отзиви за Сано и за тжова се спрях на него.
Благодаря предварително и лека вечер  Hug

# 81
Здравейте.
Записвам се,за да следя темата.

# 82
Предполагам за омекотителя, че единият е концентрат, а в по-голямата бутилка - не е. Посто погледни на упътването колко е дозировката. При концентратите е 35-36 мл.

Праховете за автоматични перални не трябва да се пенят и по тази причина съдържат специална съставка, наречена антипенител (обикновено това е силиконът симетикон). Напълно нормално и много положителен знак за това Бинго.  Peace

Мерси за отговора, просто е странно да гледаш как се върти почти без никаква пяна.  Crazy А самият прах е бял с яркочервени капсулки...но не кръгли, а дълги като косми...ама че го обясних.  Laughing

# 83
Eто подходяща тема за мен- вече нямам място в шкафчето за препарати Simple Smile Като начало имам огромна опаковка Perwoll за цветно пране- някои дрехи не смея да ги пера с с друго. Имам и за бяло, но го ползвам предимно за накисване. Купих си Eliese(Pure), изненадана съм в предвид семплата реклама, праха е страхотен, но е и скъп. Друго откритие, или по-скоро на моя приятелка  е MEDIX Alvina Sensitive(бебешки), много е  евтин, а мирише приказно- на бонбонки- пера чаршафите с него и мирише цяла седмица....  bouquet Ползвам само течни препарати, имам и едни гръцки таблетки, но ми се струват доста абразивни и с тях пера килимчета и други по-груби неща...Омекотители купувам различни- предимно Lenor, не съм намерила някой, който силно да ме впечатли досега, идеи???

# 84
зпис да ви следя  Peace

# 85
  • Русе
 И аз

# 86
  • Sofia
Не е много по темата, но влизам при вас хем да си изплача мъката, хем да ме посъветвате...
Днес беше един чудесен ден да си прекарам в Пирогов - дъщеря ми се преби с колелото и да кажа, че съм била притеснена - малко е. Слава Богу, след като обиколихме доста кабинети, оказа се, че няма сериозни наранявания и счупвания и сега идва ред да помислим за дрехите - целите в кръв, а разбира се - най-любимите.
Та питането ми е - памучна блуза и жилетка /памучна, плетена/ -  дали ще се изперат с вениш? Петната са много и големи...

# 87
Нощна птица, ще се изперат. Не слагай Вениш - този препарат аз никак не го долюбвам.
Преди да ги сложиш в пералнята, изпери на ръка само със студена вода. После ги пусни с обичайния прах, с който переш.

П.П. Най-важното е, че детето ти е добре. Всичко друго е маловажно Hug.

# 88
Да, наистина не слагай Вениш. С кръвта няма да се справи; петна от кръв не се премахват с активет кислород (която е основната съставка на Вениш). Като ги накиснеш в хладката вода, както казва Sourcherry, може да добавиш и малко сол вътре. След това не пери с гореща вода, че съвсем ще се фиксира кръвта: 30° - 40° са ОК. Разбира се, дозираш праха като за силно замърсени.

# 89
Че се добавя сол, когато трябва да се изпере кръв, не го знаех. Полезно е.

Гес, безценна си Hug.

Общи условия

Активация на акаунт