Прах за пране и омекотители / тема 2

• 117 900
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Guess,ти ли беше прапоръчала преди време Бинго софт омекотител?

# 646
Не, но много други момичета в темите са го препоръчвали. Особено белия.

# 647
Да ,де аз това исках да питам-кой бял,защото има бял сензитив 500мл,една майка с бебе,има и голям от литър само с бебе newsm78

# 648
Пижамас, точно този сапун ми маха всички петна от бебешкото ако по дрехите, нито прахове, нито гелове други намеврих да ми го перат. Действа точно както са ти казали- намокрям, матърквам, оставям минута, но преди това не трябва да е прано петното, защото се "запечатва".

Аз имам питанка.
понеже досега за бебешките дрехи ползвах течен Корал за цветно (не знам дали има Корал на прах) пусто заради миризмата, за която умирам и никакви омекотители не са нужни, вчера продавачката в магазинче за паралелен внос ме посъветва че не е щадящ и ми препоръча австрийски течен Ариел Сензитив 1, 350 л за 13 лв, не мирише даже и зле. Имаше и английски такъв но беше по скъп и сега взех този. Добър ли ми е избора на австрийски Ариел? Знам че бебешките дрехи не трябва да имат миризма, ама поне деликатна искам да имат.

# 649
Като гледам колко ти е малко бебето, по-добре никаква миризма да нямат дрехите. Парфюмите, включително етеричните масла, които се ползват в парфюмните композиции (гераниол, линалол, евгенол, цитронелол), са едни от най-алергизиращите съставки. Затова и направиха изписването им върху опаковката задължително.
Тази Ариел едва ли е напълно без парфюм, но вероятно е в малко количество, така че да замаскира собствената миризма на гела (не особено приятна), но да не се натрапва. В крайна сметка нали е за чувствителни кожи.
И не забравяй да пускаш интензивно изплакване с бебешките дрехи, за да си сигурна, че не остава никаква пяна.

# 650
Като гледам колко ти е малко бебето, по-добре никаква миризма да нямат дрехите. Парфюмите, включително етеричните масла, които се ползват в парфюмните композиции (гераниол, линалол, евгенол, цитронелол), са едни от най-алергизиращите съставки. Затова и направиха изписването им върху опаковката задължително.
Тази Ариел едва ли е напълно без парфюм, но вероятно е в малко количество, така че да замаскира собствената миризма на гела (не особено приятна), но да не се натрапва. В крайна сметка нали е за чувствителни кожи.
И не забравяй да пускаш интензивно изплакване с бебешките дрехи, за да си сигурна, че не остава никаква пяна.

Много благодаря за изчерпателният отговор  Heart Eyes  . Да, има лека миризма, по-лека от Корала. Все пак смятам че е по добро решение от Теото, което ненавиждам и другите прахове из веригите.

# 651
Сенди,аз ти препоръчвам Ариел гел .
Благодаря ти Hug
Ще го изпробвам, но не мога да го намеря в Пловдивските вериги Crossing Arms
Да не би да е само внос?

# 652
Момичета, да сте пробвали новия Савекс Премиум, който рекламират? В съдържанието видях, че са добавили ензима мананаза и ТАЕД, но относно съдържание се надявам Guess Who да се изкаже Praynig Някой ако го е пробвал и има впечатления, да казва Simple Smile А ето и малко маркетинг:

"07.01.2011
Позициониране на Savex premium
Савекс нюансира ниския сегмент и по точно най-високата му част с бранд екстеншъна Премиум. Позиционирането е между ниския сегмент и средния сегмент, в най-високата точка на ниския. Комуникираното предимство на марката е че предлага качествена разлика спрямо конкурентите от същия сегмент. Праха се представя като "премиум" продукт в ниския сегмент т.е марката иска да добие конкурентно предимство в сегмента като прилага комуникационните елементи на марките от по-високите класове. Всъщност, Савекс Премиум е по близо до средния сегмент отколкото до ниския иначе казано по близо до например Тема отколкото до Савекс Urban. Логиката е била да се създаде "премиум" усещане у потребителите на нисък клас в продуктовата категория и това да повлияе на решението им за покупка. Освен това идеята е била бранда Савекс да насища по-пълно "пространството" между ниския и среден сегмент."

# 653
Савекс съдържа над 30% фосфати.

В продуктите за бяло са махнали ензима целулаза и са сложили мананаза. Целулазата поддържа цялостния вид на памучните дрехи, като предотвратява завалването (образуването на топчета), а също така поддържа и цвета, като премахва микроскопичните накъсвания на влакната, които правят цветовете по-бледи и причиняват посивяване. Мананазата премахва петна от растителни полизахариди, съдържащи се в различни козметични и хранителни продукти.

Продуктите за бяло съдържат фотокаталитична избелваща система, т.е. избелващи агенти, активиращи се от слънчевите УВ лъчи. Много новаторско. ТАЕД винаги е имало (това е активатор на пербората, т.е. избулващия агент на кислородна основа).

В продуктите за цветно има целулаза, но няма мананаза.

И най-важното, всички видове Савекс премиум са 2 в 1, независимо че се има за бяло, за цветно и отделно за бяло 2 в 1 и за цветно 2 в 1.

Бих пробвала този за бяло, но имам стари лоши впечатления от Савекс като много пенлив прах.

За това позициониране нямам думи. "Да почеткаме егото на бедняците, че въпреки че ползват най-евтиното, то все пак е по-премиум от другото евтино". Ужас!

# 654
Преди наистина беше страшно пенлив, но новият не е такъв  Peace Guess Who, а прахът Формил Актив в зелена кутия от ЛИДЛ къде е произведен и става ли за нещо, силно ли избелва?

# 655
Чудесно е, че не е пенлив. Сега съвсем ме убеди да си купя една малка кутия за проба. Ти с него ли переш, че знаеш, че не се пени толкова? Ако го ползваш или си го ползвала, кажи си впечатленията, моля те, за да бъдем полезни за други заинтересовани.

Честно казано, не знам къде е произведен Формил. Гледах в брошурата на Лидл, че надписите са на английски, но нямаме Лидл в Бургас, за да разгледам по-подробно. Иначе, праховете от рода на Формил разчитат главно на избелващите агенти, защото са евтини, а не толкова на скъпите ензими. Пробвала съм преди време английски Формил и бая избелваше.

# 656
Не пера с него, веднъж взех кутия 2 в 1 за бяло, но не мога да преценя, тъй като прах леко замърсени дрехи без петна, но сложиш повечко от колкото трябва(1/3 от кутията за предпране и останалото от кутията за основното пране) и съвсем леко се пенеше, а с предишния ми е излизала пяна от чекмеджето. Честно казано бих се радвала, ако го пробваш, тъй като ти разбираш от тези неща и ако кажеш, че е добър значи наистина е Peace Колкото до Формил по кутията има надписи и на български и на румънски и на чешки и не мога да разбера от къде е  #Crazy но дано да става и да избелва, че за бяло ще го ползвам Praynig

# 657
Извинявам се че така ce натрапвам в темата но искам да ви питам нещо.В Метро са пуснали Ариел EXPERT  на промоция.Опаковки EXPERT  има само по 10 кила.Навита сам да си взема ,но и аз както много други искам да чуя вашето мнение.

# 658
Да ,де аз това исках да питам-кой бял,защото има бял сензитив 500мл,една майка с бебе,има и голям от литър само с бебе newsm78

Аз ползвам големия, в Кауфланд май е най-евтин (2.09 лв). Малкият не съм ползвала, но от душене в магазина сякаш ми изглежда не точно същата миризма... Rolling Eyes

# 659
Формил прах универсален, според брошурата на Лидл, която пуснаха в пощенската ми кутия е произведен в Австрия.

Общи условия

Активация на акаунт