София - кв. Надежда, Толстой, Триъгълника, Свобода (7)

• 82 148
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали добър стоматолог по възможност в Надежда 5. Имам малко бебенце и ми трябва някой, който се намира близо до нас  Rolling Eyes
в 61 ОУ д-р Василев, цялото семейство ходим при него, ако искаш ще ти дам тел. на лични

# 616
  • София
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали добър стоматолог по възможност в Надежда 5. Имам малко бебенце и ми трябва някой, който се намира близо до нас  Rolling Eyes
в 61 ОУ д-р Василев, цялото семейство ходим при него, ако искаш ще ти дам тел. на лични

И аз искам тел.ако може.Той дали работи в събота?От много работа не мога да стигна до зъболекар  ooooh!

# 617
Момичета, в района на Свобода кои детски ясли и градини са?Колко време предварително трябва да се кандидатства?
И вярно ли е, че дори и за кухня, пак трябва кандидатстване няколко месеца предварително?
Как се справяте с отглеждането тези от вас, които нямате тук баба и дядо, как са частните занимални и детегледачките като цени?

# 618
  • София
Момичета, в района на Свобода кои детски ясли и градини са?
По мои сметки трябва да са 15 ОДЗ Чучулига и 171 ЦДГ Свобода. Води се район Надежда.
Кандидатства се през системата на ИСОДЗ - http://kg.sofia.bg/
Следете тази тема СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012. Може да зададете въпросите си за кандидатстването в тази тема.

# 619
  • София
Момичета, в района на Свобода кои детски ясли и градини са?Колко време предварително трябва да се кандидатства?
И вярно ли е, че дори и за кухня, пак трябва кандидатстване няколко месеца предварително?
Как се справяте с отглеждането тези от вас, които нямате тук баба и дядо, как са частните занимални и детегледачките като цени?
Ние живеем в Свобода и две години не можахме да се класираме тук , накрая ни приеха в центъра...171 ЦДГ е до блока ни, а всяка сутрин водим малката до 119 ЦДГ( почти до МОЛ-а на Стамболийски, по местоработата на таткото, само там имахме реален шанс да влезем с 8.1т.). Моя съвет е като кандидатствате да впишете всички градини в община Надежда и да видите къде имате най-голям шанс за класиране. На нас ни беше по-изгодно да напусна работа и аз да си гледам детето, вместо да си давам цялата заплата за частна градина, но това си зависи все пак от размера на заплатата де (градините, които ние гледахме бяха ок. 700лв на месец). За детската кухня не знам, имам лоши спомени с голямата ми дъщеря и малката изобщо не съм я записвала.

# 620
Може ли някой да ме информира как става записването за детска кухня ? Какви документи трябва да подготвя ? Чака ли се много , защото аз искам да запиша детето си в държавна кухня ? Колко се плаща ? Аз съм от град София и се интересувам къде се намират детските кухни за кварталите Толстой , Надежда или Свобода. Благодаря предварително

# 621
ЧНГ!
kimmy,тези които аз знам са 2: една кухня в 27 ОДЗ (между двата блока с банките на Ломското, Надежда 1) и още една в 40 ясла (зад църквата в Надежда 2). Ако не се лъжа, трябва копие от акта за раждане и молба, която дават на място. Освен това, в 27 ОДЗ искат и 30 бурканчета и 60 капачки от малките (бившите детски храни). За яслата мисля, че не трябват. Освен това, за 27 ОДЗ искат детето да е на 10 месеца поне, но можеш и месец - два по-рано да подадеш молбата.
Общо взето, има периоди в които доста деца се отказват - края на пролетта и началото на лятото, когато заминават някои в провинцията; също и наесен, когато децата се записват в яслите. Тогава, по мои наблюдения, по-лесно става и може с подаването да ти издадат карта.
Аз ползвах от ОДЗ-то и наблюденията са ми за там. Доволна съм като цяло.
Ако някой се сеща за други кухни наоколо - да споделя.
Има и мнооого възможности за ползване на частни кухни. На много места из Надежда.

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 23:44 от villyh

# 622
Момичета, знаете ли до къде ще стига метрото по Ломско шосе през 2012 г., по плана на метрополитан е до Бели Дунав, правилно ли съм разбрала?

# 623
  • София
Момичета, знаете ли до къде ще стига метрото по Ломско шосе през 2012 г., по плана на метрополитан е до Бели Дунав, правилно ли съм разбрала?

И аз това съм чувала, но не мога да си го представя, гледам усилено работят в частта от Бели Дунав до Обеля. Чакам с нетърпение, обаче, да го пуснат, ще се родим. Мисля, че пусковия срок беше юни 2012 г.

# 624
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
По цялото Ломско шосе ще е - от Обеля до Триъгълника и натам. В участъка от Обеля ще минава над пътя и преди Бели Дунав ще се спуска под земята. Доколкото знам спирки ще има на Билата, след това на халите и триъгълника  Peace Също ще има и подземен паркинг.

# 625
Може ли някой да ме информира как става записването за детска кухня ? Какви документи трябва да подготвя ? Чака ли се много , защото аз искам да запиша детето си в държавна кухня ? Колко се плаща ? Аз съм от град София и се интересувам къде се намират детските кухни за кварталите Толстой , Надежда или Свобода. Благодаря предварително
В 40 ДЯ искат копие от акта за раждане, бележка от личния лекар и попълваш молба на място и 6 бурканчета без етикети с надписани капачки. Сменят се всеки ден носиш три празни - взимаш три пълни.

# 626
  • IT
Момичета, в района на Свобода кои детски ясли и градини са?
По мои сметки трябва да са 15 ОДЗ Чучулига и 171 ЦДГ Свобода. Води се район Надежда.
Кандидатства се през системата на ИСОДЗ - http://kg.sofia.bg/
Следете тази тема СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012. Може да зададете въпросите си за кандидатстването в тази тема.
В момента строят и една ясла до 171 ЦДГ, точно пред социалното, но не знам  кога ще е готова, иначе относително близко е и 90 ОДЗ.

# 627
  • София
Аз съм взимала детска кухня от 61 ясла в Надежда 4 зад клубчето на СДС или малко след пазара на Била като се тръгне към парка. Беше отдавна и не помня какви документи трябваха, но и там бяха 6 бурканчета само.

# 628
Здравейте, някой знае ли място където ремонтират кожени якета?

# 629
  • София
Здравейте, някой знае ли място където ремонтират кожени якета?

Провери в блока срещу 8 ДКЦ, имаше едно ателие за поправка на кожени якета и палта.

Общи условия

Активация на акаунт