Защо кучетата са без каишки и наморник?

• 16 426
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Изправи се, върви си напред и в никакъв случай не го поглеждай в очите. Дори да те е страх, се опитай да излъчваш спокойствие и увереност от типа "това е моето пространство. аз не навлизам в твоето и не искам конфликти, но ще отстоявам моето". Веднъж като го уточните това, няма да се хвърля повече   Simple Smile
Инак - ако кучето е искало да захапе, е щяло да захапе. Просто се е опитвало да ти покаже мераци за място в йерархията и за територия  Simple Smile
Лаби, ела да се справиш с две озверели псета, които ме нападнаха ония ден пред дома ми. Хвърлях си кофата, иззад ъгъла чух бесен лай и ръмжене. Едва успях да затворя портата под носа им. Едното така се млатна във вратата, че издрънча на метал. Провря си муцуната през решетките, помислих, че цялото ще влезе и тръгне след мен в двора. Просто си представях в тъмното докато успея да стигна до самата къща на какво ще ме направи.
Вчера същите две скачаха по колата ни.
Сега ще издирвам бърбогата им и ще звъня на Еко-то. Същите две се разхождат с една мила кучкарка, вчера беше пияна май, и като се съберат с нейното куче стават страшни.

# 121
Кучкар е човек който обича кучетата и се грижи подходящо за тях.Тези клошари с цяла глутница след себе си не са никакви кучкари.И аз не ги обичам.Не веднъж са лаели моята която е на една хапка живот.И те ми викат:Нали познаваш кучетата?Те само си лаят.  О,моля ти се.Хич незнам как изглежда нападащо куче. Tired

# 122
Изправи се, върви си напред и в никакъв случай не го поглеждай в очите. Дори да те е страх, се опитай да излъчваш спокойствие и увереност от типа "това е моето пространство. аз не навлизам в твоето и не искам конфликти, но ще отстоявам моето". Веднъж като го уточните това, няма да се хвърля повече   Simple Smile
Инак - ако кучето е искало да захапе, е щяло да захапе. Просто се е опитвало да ти покаже мераци за място в йерархията и за територия  Simple Smile
Лаби, ела да се справиш с две озверели псета, които ме нападнаха ония ден пред дома ми. Хвърлях си кофата, иззад ъгъла чух бесен лай и ръмжене. Едва успях да затворя портата под носа им. Едното така се млатна във вратата, че издрънча на метал. Провря си муцуната през решетките, помислих, че цялото ще влезе и тръгне след мен в двора. Просто си представях в тъмното докато успея да стигна до самата къща на какво ще ме направи.
Сега ще издирвам бърбогата им и ще звъня на Еко-то. Същите две се разхождат с една мила кучкарка, вчера беше пияна май, и като се съберат с нейното куче стават страшни.

И мен ми се случи докато живеехме под наем в Люлин--така и не излязох повече, а после ходих 2 месеца с камъни по джобовете.

А сега имаме клошар с кучета, но от тях не ме е страх--тях ги е страх от нашият--всява им респект Simple Smile А на него (25 кг е) му всява респект един 80 килограмов ротвайлер....Само се моля последният да не прескочи оградата някой ден и аз да съм навън, че тежко ми.

# 123
Аlina_si, съжалявам , че си попаднала на такъв тъпанар. Имах подобно пререкание с една неандерталка в Южния парк. Кучето и се хвърли с лай към детето ми защото караше кънки. Попитах я дали да си вържа детето за да може да си разходи кучето спокойно. Каза ми, че съм невъзпитана и се опита да ми обясни, че кучето и ( около 20кг.поне ) лаело защото е малко. Така ще е докато веднъж на 10 години се организират публично обявявани " акции " срещу собственици на кучета, които нарушават закона, делата се точат с години и завършват с глоба от порядъка на 50-150лв..

# 124

Справяла съм се в подобна ситуация, но без врата между нас Simple Smile Като резултат -жива, здрава и нехапана до ден днешен.
Но темата не е за моите преживявания с бездомните кучета, а за домните, които безхаберните стопани оставят да се мотаят отвързани и да всяват паника сред народонаселението. Горецитираното ми мнение бе просто съвет към човек, питащ как да постъпи. Съжалявам, но не мога да се спра детайлно на всяка ситуация, подобни съвети от специалист не са безплатни  Simple Smile

# 125
  • София
Съжалявам, но не мога да се спра детайлно на всяка ситуация, подобни съвети от специалист не са безплатни  Simple Smile
Лаби, мила, не се напъвай. Сериозен съвет/действие от теб не може да се очаква, та чак и за пари да се говори. Просто ми стана леко смешен твоя пост, тея съвети дето ги даваш обиконвено не вършат работа, когато човекът го е страх, страхът е ирационален.

Кат, жената не е клошарка. Просто беше подпийнала кучепритежателка на нещо лабрадороподобно, но завързала сърдечна връзка с кварталните бездомници, които пък се пънеха да я "защитават" и да се доказват пред нея. Не знам как да ги класифицирам тея двете последните - нейни ли са или не? И кой носи отговорност за техните действия - тя, защото ги храни ли или общината?

# 126
На въпроса в заглавието на темата - защото стопаните им са за бой. Тъкмо вчера имах случка с домашно куче, което се хвърли да хапе детето ми, но явно с проходило дете беше въпрос на време  да имаме такъв инцидент. Една девойка си беше пуснала двете кучета да си играят без каишки на детската площадка, в три след обяд. Добре че бях плътно до детето и успях да го вдигна. Явно майчинският инстинкт дава сили, защото успях с ритници да изгоня куче, което скача да ме хапе  Crazy Но изумителното в случая беше обяснението на девойката (която не благоволи дори да се вдигне от пейката, на 20 метра от случката): "Ми то тука е частта за кучета".
Сега съм подала жалба до районния инспекторат, със снимки на кучетата и се надявам да доживея да разбера, че е санкционирана по някакъв начин, макар че хич не се надявам. Но пък ако има резултат, ще споделя и тук. Поне по телефона инспекторите ми звучаха готови да обиколят квартала и да я намерят. Поставям се на тяхно място, защото не можеш да направиш много, ако някой ти се обади по телефона и каже: "Тука една с едни кучета в една градинка..." Иди я гони. Друго щеше да е положението, ако всеки ден си обикаляха инспектори и не знаеш, както си си извел животното, кой и кога ще те провери и глоби, ако не спазваш наредбите.

# 127
На въпроса в заглавието на темата - защото стопаните им са за бой. Тъкмо вчера имах случка с домашно куче, което се хвърли да хапе детето ми, но явно с проходило дете беше въпрос на време  да имаме такъв инцидент. Една девойка си беше пуснала двете кучета да си играят без каишки на детската площадка, в три след обяд. Добре че бях плътно до детето и успях да го вдигна. Явно майчинският инстинкт дава сили, защото успях с ритници да изгоня куче, което скача да ме хапе  Crazy Но изумителното в случая беше обяснението на девойката (която не благоволи дори да се вдигне от пейката, на 20 метра от случката): "Ми то тука е частта за кучета".
...

Напълно възможно е точно там районният кмет да е определил място за разходка на кучета. В такъв случай трябва да има заповед, подписана от него, с която се определят местата за разходка на каишка и без каишка. Изобщо няма да се учудя, ако наистина е така.
За съжаление повечето районни кметове действат без никаква мисъл.

# 128
.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 18:44 от alina_si

# 129

Напълно възможно е точно там районният кмет да е определил място за разходка на кучета. В такъв случай трябва да има заповед, подписана от него, с която се определят местата за разходка на каишка и без каишка. Изобщо няма да се учудя, ако наистина е така.
За съжаление повечето районни кметове действат без никаква мисъл.

Не, то си е баш детска площадка, няма как да е за кучета, а и други хора с кучета там не съм виждала да сядат. Тази девойка просто беше в някаква собствена вселена. Малко по-нататък от площадката има алеи и тревни площи и там се извеждат кучета (не че и там е разрешено, доколкото съм чела наредбите на общината за разхождане на кучета). Но сме постигнали някакво мълчаливо съгласие с кучкарите - те си извеждат кучетата, когато ние се прибираме и гледат да ги държат на тревата и да не ги пускат да приближават площадките, ние пък ги заобикаляме и не се пускат деца вечер при кучетата. То като няма ред, си принуден да си създадеш някакъв. Tired

# 130
Извинете, Алина Си, вие на това площадка ли му казвате?  Laughing

Ако ме е страх от кучето или пък детето ми се страхува, едва ли ще вадя телефон/фотоапарат да снимам.
Смешни са тези снимки, смешнииии!

# 131
... Не, то си е баш детска площадка, няма как да е за кучета, а и други хора с кучета там не съм виждала да сядат. ...

Не е точно така. На най-близката наша площадка е определено от кмета място за разхождане на кучета без каишка, а точно там цяло лято от ранна сутрин до късна вечер е пълно с деца. Само през зимата по няма деца и тогава наистина пускаме кучетата там. Т.е. всичко е възможно.

# 132
... Не, то си е баш детска площадка, няма как да е за кучета, а и други хора с кучета там не съм виждала да сядат. ...

Не е точно така. На най-близката наша площадка е определено от кмета място за разхождане на кучета без каишка, а точно там цяло лято от ранна сутрин до късна вечер е пълно с деца. Само през зимата по няма деца и тогава наистина пускаме кучетата там. Т.е. всичко е възможно.

Дааа, казваш, ако се окаже, че детската площадка действително е място за разхождане на кучета според нашия кмет, да не се чудя  Laughing Ужас, да се смееш ли, да плачеш ли. Гледам да не обобщавам, но сега ми иде да кажа "Идиотска работа в идиотска държава"  ooooh!

# 133
За най-сигурно провери в районното кметство - отиваш в отдел "Екология" и искаш да ти покажат заповедта за кучешките площадки. В нашето кметство направо дават преснето копие, аз си го нося сгънато в кучешкия паспорт.

# 134
Детската площадка няма как да е за разходки на кучета. Ако си от София ето по райони къде може - http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=4&sub_open=45558&nxt=0

упс .. видях, че си в София Laughing

Общи условия

Активация на акаунт