Защо кучетата са без каишки и наморник?

• 16 432
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Че този е чукундур с ротвайлера - чукундур е. Че заслужава не само глоба, ами и един десен прав заради обидните си думи, също съм съгласна. Но хайде стига сте се "справяли с кучетата и стопаните им". Фактът, че имам куче, не ме прави втора категория човек след майките с децата. Ама хич! Това, че някой има страх от кучета и си мисли, че съм му длъжна, въпреки, че добитъкът ми е вързан, също не приемам. Лекувайте си страховете. Улиците са за всички. Истерията , в която изпадат някои майки е потресаваща и дразнеща. Спазвам законите, човек съм, но това не означава, че всеки с фобия ще ме кара да се чувствам виновна за страховете му, нито че ще пресичам на другия тротоар.

Смятам, че всеки безотговорен и неспазващ законите стопанин на животно, заслужава освен жестока глоба и малко престой в пандиза. Нямам нищо против да му платя раирания хотел с парите от моите данъци.

А моят добитък като е малък, пухкав и сладък си има друг проблем. Дечурлигата се мятат да я пипат, а тя се плаши. Взимам я на ръце да не им изръмжи, че ще опищят махалата, а майките се обиждат. Няма угодия.
Инак за каишките съм 100% "за", дори за малките кротки кучета. Опасно е за самите тях, ако не за хората. Откъде да знаеш колко му е акъла и дали няма да се метне на улицата...За чистенето също, не ми харесва да газя в изпражнения.

@авторката на темата
Просто народ винаги ще има - дали ще е с куче или не, простакът си остава простак. Такива само ако им бръкнеш в джоба, се оправят...

# 106
Абе пак превърнахме темата в "за" и "против" кучета и собственици на кучета.

Иначе нас ни заобикалят по тротоарите, ама ние се съобразяваме, защото за мен кучето ни е сладкото малко бебе, но за всички е "много злобен" дори на снимки. Тротоарите може да са на всички, ама бебетата и децата няма как да Ви нападнат, охапят и/или убият. Има, обаче много опасни кучета. Така, че аз се съобразявам и призовавам всички собственици на кучета да го правят. Нищо не Ви пречи да приберете любимеца плътно до Вас и да му кажете да стои мирен. Не всеки обича животни, а някои хора изпитват панически страх. Лично аз си излекувах моя като си взехме куче.

# 107
С повод - задължително. Пуснато куче само на подходящо място (то общо взето няма такива  Confused) с пълен вербален И физически контрол (в моя случай нощем, макар че контрол и денем упражнявам  Rolling Eyes).
Намордник няма да сложа ако не е задължително! Защото има противоположен ефект! Веднъж сложих на кучката намордник (да свиква) и дори хора, с които ежедневно се разминава (и които като правило пускат по някой мил коментар) се ужасиха. То не бяха плонжове към отсрещния тротоар, не беше чудо... А една майка с 4-5 годишно детенце (колкото нашето горе-долу) направо щеше да извади ръката на детето от рамото  Confused И пребледня... Confused
Когато си водя кучето винаги се съобразявам с околните - първа изскачам иззад ъгъла, скъсявам повода максимално при разминаване с хора, като заставам между тях и кучето... На тесни места обирам повода и изчаквам, а ако видя, че някой се страхува-карам кучето да седне, пак заставам между него и човека и така... Няма значение колко бързам. Поне по два пъти на ден дзверот бива нагален от мънички дечица (то моето е куче-детегледачка) - просто винаги когато видя, че малчуганите проявяват интерес, питам родителите дали искат детето им да гали "голямото куче".
Кучето ми е перфектно социализирано, абсолютно не агресивно и на практика безопасно денем.
Държа да подчертая, че се съобразявам с околните не защото има някакви законови разпоредби. И не по тази причина чистя. Просто смятам, че никой не е длъжен да се съобразява с мен. Подчертавам, че и аз не се чувствам длъжна да се съобразявам с някого  Laughing

# 108
Че този е чукундур с ротвайлера - чукундур е. Че заслужава не само глоба, ами и един десен прав заради обидните си думи, също съм съгласна. Но хайде стига сте се "справяли с кучетата и стопаните им". Фактът, че имам куче, не ме прави втора категория човек след майките с децата. Ама хич! Това, че някой има страх от кучета и си мисли, че съм му длъжна, въпреки, че добитъкът ми е вързан, също не приемам. Лекувайте си страховете. Улиците са за всички. Истерията , в която изпадат някои майки е потресаваща и дразнеща. Спазвам законите, човек съм, но това не означава, че всеки с фобия ще ме кара да се чувствам виновна за страховете му, нито че ще пресичам на другия тротоар.

Смятам, че всеки безотговорен и неспазващ законите стопанин на животно, заслужава освен жестока глоба и малко престой в пандиза. Нямам нищо против да му платя раирания хотел с парите от моите данъци.

Имам страх от кучета, доста преди да стана майка.
Никой не е казал, че си втора ръка хора. Нека стопаните водят кучетата си на повод и кучетата да са безопасни, не е нужно да ходиш и на другия тротоар. Но не приемам, че пуснато куче и стопанина му да крещи, че то не хапе, е безопасно за мен.
Тротоарите и улиците са за всички да, както аз съм научила дъщеря ми да ходи за ръка по улиците и тротоарите, така и стопаните на кучета могат да ги водят на каишка.
А истерията на майките е разбираема, за теб може да е дразнеща тя, но за мен е дразнещо куче ходещо само, където си иска и безцеремонността на стопанина му.

За глобите, съм съгласна. Това е начина, явно!

Абе пак превърнахме темата в "за" и "против" кучета и собственици на кучета.

Това не исках, но нищо де.

# 109
Няма как една такава тема да не прерасне в спор "за" и "против".
Когато няма ясни правила, които да се спазват, хората стават крайни.

Някои писа за ужасния, злобен пинчер.
Вчера в късния следобед към 18 часа едно малко сладко пекенезче се затича към детето ми, лаейки и радвайки се, то /детето/ пък се напишка от страх.
Изводите за вас. От прочетеното тук, аз си направих своите изводи за поведението на доста притежатели на малки, добри и сладки кученца.  Peace

# 110
Някой писа за правилата - ма то правила има , ама няма надзор ! Дали , ако има инспектори да следят за поводи , намордници и места за разходка и пишат глоби на поразия , ще има свободно придвижващи се кучета и ак.щи   на всякъде ? Едва ли , отдавна ме обявиха  за "лудата " дето събира ла.на с торбички , ама на никой не му пука , че освен да си извеждам "куджо" , си извеждам и децата . Аз не съм чула за нито един глобен стопанин . Нямам нищо против като съм на разходка да си нося паспорта на пухи , за проверка .
А относно пинчерите - на етажа имаме един такъв екземпляр - ми той е 100 пъти по - агресивен от моя мечок и за това го водят само на повод и неговите собственици предупреждават , че е зъл Laughing

# 111
Мен все още ме е страх от пинчери.

# 112
  • Кацнала на едно дърво.
А тази  улица, само един тротоар ли има?
Нали не искаш да кажеш, че като видим пес без намордник или/и повод, наше задължение е да не ги безпокоим /барабар със стопанина му/ и да минем чинно на другия тротоар!?
Ама разбира се. На мен веднъж един собственик на куче (то ме нападна) ми каза:
- Ами вие защо бягате в парка, а не на стадиона?
А? Laughing И някак не разбираше факта, че паркът е обществен и аз не преча никому, нито АЗ съм се хвърлила да хапя кучето му.

# 113
Ха, че то и на стадиона хапят кучетата, имаше такъв случай.

# 114
Мен все още ме е страх от пинчери.

Мен пък все още ме е страх от Петли /като ти се хвърли един такъв, може да ти изкълве очите/. Та, какво да правя в случая?

# 115
Не съм прочела цялата тема,но реших да се включа.
Както го изкарахте така,всички стопани на кучета сме някакви побъркани.Аз пък да ви кажа хич,не съм забелязала такова нещо.Е има и такива,но тези с който се познавам и който често срещам не са.Няма да говоря за дратхара на чичко ловец,който си го пуска да се разхожда из целия квартал самичък.Как ли не съм бягала от него,че моята има голяма омраза към големи кучета.Тя се пени в ръцете ми,той след мене.Омръзна ми.Разбира се има и други такива,но няма смисъл да ви ги  изброявам.
Но пък двете питбулки от съседния вход си се разхождат на повод.Пускат се само по тъмно да потичат и то стопаните винаги ги контролират.Хъскита,немски оварки,кокери всичко е на повод.Моята не я пускам много често вече,само по тъмно.Разхождаме се на повод,но без намордник.Така,че незнам как така само от тея побърканите стопани срещате,че взехте да ни изкарвате всички такива.

Като говорим за страхове.Такъв страх от петли имам.Щом ме доближи петел изтръпвам.Един ми скочи на сантиметри от лицето.

# 116
Откачалките с кучета наистина са единици, но тъкмо те оставят неизтриваемо впечатление у средния гражданин. На него няма да му направи впечатление, че днес е срещнал 50 кучета на повод, а ще запомни точно това, което е било пуснато, агресивно и е минало на сантиметри от детето му. Съответно ще експонира чувствата си върху всички кучета и кучкари. Това е положението.

# 117
Aз да попитам нещо малко не по темата.
В моя квартал има ужасно много бездомни кучета, но нито те ми обръщат внимание, нито аз на тях - супер. Но от известно време се е появило едно, средно голямо, което като ме види (и не само мен) тръгва след мен, тича и ми върви в краката. Не му обръщах внимание докато не си отвори устата около крака ми онзи ден. Joy Не ме захапа, но аха аха, и аз не разбрах какво прави.  И сега умирам от страх като го видя - да се притеснявам ли, че може да ме ухапе някой път? Rolling Eyes

# 118
Aз да попитам нещо малко не по темата.
В моя квартал има ужасно много бездомни кучета, но нито те ми обръщат внимание, нито аз на тях - супер. Но от известно време се е появило едно, средно голямо, което като ме види (и не само мен) тръгва след мен, тича и ми върви в краката. Не му обръщах внимание докато не си отвори устата около крака ми онзи ден. Joy Не ме захапа, но аха аха.  И сега умирам от страх като го видя - да се притеснявам ли, че може да ме ухапе някой път? Rolling Eyes

Ето това вече е лошо. Докато домашните кучета има някакъв шанс все пак да бъдат озаптени от стопаните, бездомните си остават опасни.
Мога да ти дам съвет как да процедираш с тях. Изправи се, върви си напред и в никакъв случай не го поглеждай в очите. Дори да те е страх, се опитай да излъчваш спокойствие и увереност от типа "това е моето пространство. аз не навлизам в твоето и не искам конфликти, но ще отстоявам моето". Веднъж като го уточните това, няма да се хвърля повече   Simple Smile
Инак - ако кучето е искало да захапе, е щяло да захапе. Просто се е опитвало да ти покаже мераци за място в йерархията и за територия  Simple Smile

# 119
Ето това вече е лошо. Докато домашните кучета има някакъв шанс все пак да бъдат озаптени от стопаните, бездомните си остават опасни.
Мога да ти дам съвет как да процедираш с тях. Изправи се, върви си напред и в никакъв случай не го поглеждай в очите. Дори да те е страх, се опитай да излъчваш спокойствие и увереност от типа "това е моето пространство. аз не навлизам в твоето и не искам конфликти, но ще отстоявам моето". Веднъж като го уточните това, няма да се хвърля повече   Simple Smile
Инак - ако кучето е искало да захапе, е щяло да захапе. Просто се е опитвало да ти покаже мераци за място в йерархията и за територия  Simple Smile

Аз мислех, че понеже е малко, още не се е научило да хапе  Joy
То не ми е смешно, де, въпросът е, че аз си вървя и то след мен, опитвам се да не му обръщам внимание, но като ме следва 1-2 метра си умирам от страх, никаква увереност не мога да излъчвам. Confused
Засега ще заобикалям блока, но то отвсякъде се появява май...
А по принцип не ме е страх от кучета, ако не се занимават с мен.. Tired

Общи условия

Активация на акаунт