Защо кучетата са без каишки и наморник?

• 16 356
  • 291
  •   1
Отговори
# 15
А тази  улица, само един тротоар ли има?
Нали не искаш да кажеш, че като видим пес без намордник или/и повод, наше задължение е да не ги безпокоим /барабар със стопанина му/ и да минем чинно на другия тротоар!?

# 16
А тази  улица, само един тротоар ли има?

Ти какво предлагаш? Жената да слезе на платното и да остави песа да важничи на тротоара ли?

# 17
Стопанина явно е показал,че няма да се премести или да му сложи каишка.
Ако не  мине по другия тротоар,трябва да се върне назад или може би да прелети?

# 18
  • София
Нали не искаш да кажеш, че като видим пес без намордник или/и повод, наше задължение е да не ги безпокоим /барабар със стопанина му/ и да минем чинно на другия тротоар!?

Като видиш пес без намордник, нищо не можеш да направиш - ако кучето не е агресивно, т.е. не е нападало досега, то по закон може да се разхожда без намордник.

Ако е без повод, можеш да се обадиш в отдел Екология на общината, обаче ще бъдеш разочарована от реакцията им - в най-добрия случай ще ти кажат да изчакаш, докато изпратят проверяващи на място и да им посочиш нарушителя. Обикновено направо те отсвирват, и тогава единственото, което можеш да направиш, е да разбереш кой е този човек, къде живее, и да подадеш във въпросния отдел Екология писмена жалба срещу него.

# 19
 В градинката при нас отскоро започнаха да си водят домашните любимци и да ги пускат да тичат м/у децата, беше едно кученце (пинчер), но сега станаха вече 3 домашни + няколко бездомни. Вчера едното кученце не му знам породата се изправи с предните лапи на сина ми и го облиза по лицето, детето се изплаши и разплака гушнах го, замълчах си, но една баба започна да ми обяснява как кучето било бебе на 4м. и искало да си играе, е тогава вече не издържах и се развиках, стопаните момче и момиче които даже нямат дете, просто си разхождат кучето на детската площадка, защото нямало къде. Обясних му къде има кучешки градинки  знам за две, отговора му беше "кво ми се пениш ма, кво толкова  е станало нали не го захапа и знаеш ли в тези градинки каква е мизерия". След тази реплика просто замълчах и нищо не отговорих, но веднага се замислих къде мога да звънна за да го глобят и поне за момента да го махнат от площадката, но не знам кои отговаря за това.
За бездомните съм звъняла в Екоравновесие идва ли са, взимат кастрират и връщат.

# 20
Като видиш пес без намордник, нищо не можеш да направиш - ако кучето не е агресивно, т.е. не е нападало досега, то по закон може да се разхожда без намордник.

Така е, но не съвсем. Моето куче никога не е нападало, не е и агресивно.
Обаче е порода ротвайлер. Извън пределите на двора излиза на къс повод и надморник.
Породата му го изисква, колкото и пуделоподобен и любвеобилен да е. Ще изпищи дете, ще подскочи някой, и след това ще стане мазало. Не искам никой да ми лежи на съвестта, затова си му слагам намордника. Peace

# 21

Обаче е порода ротвайлер. Извън пределите на двора излиза на къс повод и надморник.
Породата му го изисква, колкото и пуделоподобен и любвеобилен да е. Ще изпищи дете, ще подскочи някой, и след това ще стане мазало. Не искам никой да ми лежи на съвестта, затова си му слагам намордника. Peace
  bouquet

# 22
  • София

Независимо от породата, ти не си длъжна да му слагаш намордник. Това, което правиш, е единствено и само благодарение на твоята съвестност и отговорност - както към околните, така и към кучето.  Hug

# 23
Моето куче е такова
Въпреки, че е съвсем безобидно и подобно на играчка, никога не бих си позволила да го разхождам без каишка и повод /намордник определено не му е нужен Mr. Green/. Въпреки че знам, че на никой нищо лошо не може да направи, не го пускам без да е вързано най-малкото защото има хора, на които не им е приятно. И аз въпреки че много обичам кучета, не разбирам собствениците, които пускат кучетата си да тичат свободно в зони, където се разхождат хора. Особено ако се касае за по-едри и страшнички породи. Мен не ме е страх, но има хора, които се паникьосват при вида на голямо куче.

# 24
  • София
 Joy
Да ви споделя,какви преживявания имах с куче без намордник миналата седмица.Е куче силно казано Mr. Green ама се числи към този вид.
Отивам аз да си тегля пари от банкомат на нашият вход и да плащам сметки чрез банкомата,и с периферното си зрение виждам да се задава една бабичка с един пинчер Laughing Продължавам аз да си тегля пари и оправям сметките и по едно време,хоп пинчера ме захапа за крачола Laughing
 В друго време и друго място не бих се изнервила,но при условие ,че работя с пари,трябва да внимавам,а и тъпото палашче бабичката му отпуснала цялата връзка(от тези на макарите)Ами,честно полудях.
И казвам на бабичката "Защо си пуснала толкова дълга връзката,не виждаш ли,какво стана",а тя Бого мисля,че и не осъзна ,какво и казах,ами тръгна да си говори по инерция "Я да си гледаш работата ма,все кучетата ви виновни,махай се,остави ме на мира......" Crazy Crazy Crazy
 А тъпото пинчерче за втори път се пуска и пак ме заръфа за панталона.Тогава,като и се разкрещях и викам"Ей,сега ще ударя един ритник на тоя плъх,да се научиш следващият път" тръгвам аз към пинчера,наистина щях да го ритна,и бабичката,като нададе един вой :
"Помощ нападат ме,бият ме.." и крещи вярвате ли  ми.Хем смешно,хем бясна,и изведнъж излиза охраната на банковият клон до нас и почва на мен да ми държи сметка Shocked Защо нападам беззащитната жена.
Ей,така се ядосах теглих им по една майна и на двамата,взех си парите.Но съм се зарекла,сбарам ли бабето с  това жалко подобие на животинският свят,ама така ще го наритам(подобието Mr. Green).И хич не ми дреме за "милото кученце".Пък тя да си помисли следващият път ,колко да и бъде дълга връзката за разходка.

# 25
А тази  улица, само един тротоар ли има?
И какво ако има и други? Видя някякъв такъв параграф в наредбата на СОС ли?

# 26
Стасита, дребните са винаги най-злобни. Laughing
Някой път ще те придружим с моят "красавец" до банкомата, да видиш как замръзват и бабички и пинчери. Сами минават на отсрещния тротоар.
Голям респект всява това куче, ако знаят само на какво е готов за една топка[/color] Joy

# 27
И аз това се чудя... и наистина стопаните на кучета от по-едри породи не се ли замислят, че ако кучето им нападне човек... му се подписва смъртната присъда - на кучето (при по-агресивен пострадал разбира се) и ги чака и съд. Та тези хора от грижа за домашните си любимци, защо не си ги водят на каишка и с намордник. Аз съм голямо шубе... направо си предизвиквам кучета да ме нападат... и си ме е страх и може да предизвикам и куче, което по-прицип си е кротка душа.
Децата ми изпадат в див ентусиазъм като видят куче... /направо се чудя откъде тази любов/ и не ми се мисли ако някое куче ги уплаши или да пази оспод ухапе - лично без да ми мигне окото даже съм го гръмнала.

И чудя се органите на реда защо не тръгнат да глобяват по парковете - толкова много кучета дрискащи по пътеки и припкащи на воля има че ще закърпят бюджета за зимата за по-малко от седмица.

# 28
  • София
Ама гледаш го една плюнка куче,пък проклетийка.
Пак казвам,при други обстоятества едва ли щях да имам такава свръхреакция,но ме изнерви факта,че бабето даже не чу,какво и казвам ами си дърдори един и същи репертоар по инерция.
С едно "Извинявай"събитоята щяха да поемат в друга посока..

# 29
Риана, абсолютно права си. Не искам да си загубя кучето, щото ме мързи да му сложа повода и намордника. Peace

Общи условия

Активация на акаунт