Защо кучетата са без каишки и наморник?

• 16 402
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Не четеш, Зита. Момичето има дребно куче, а и самата тя е още дете. Ама е една от най-примерните собственички на кучета - чисти след него, пуска го само на позволените места, и т.н. Би било хубаво повечко хора да вземат пример от нея, и кучкари, и некучкари.

За какви глоби говориш, ако нищо не нарушава? Тя не е длъжна да ви заобикаля или да си обеси кучето от придърпване, само защото някой го е страх или не понася кучета и собствениците им.

# 166
Не четеш, Зита. Момичето има дребно куче, а и самата тя е още дете. Ама е една от най-примерните собственички на кучета - чисти след него, пуска го само на позволените места, и т.н. Би било хубаво повечко хора да вземат пример от нея, и кучкари, и некучкари.

За какви глоби говориш, ако нищо не нарушава? Тя не е длъжна да ви заобикаля или да си обеси кучето от придърпване, само защото някой го е страх или не понася кучета и собствениците им.

E,добре. Не съм разбрала, мислех, че има голямо куче. И все пак трябва да се съобразява. Има малки деца, пък и големи хора, които се страхуват и от малки кучета. Мен ме е хапал пинчер. Минавах покрай него, и той мълчешката се спусна, и ми заръфа маратонката. Имаше късмет, че ръфна маратонка, а не плът, защото мъжът ми, който беше с мен, със сигурност щеше да го размаже. Пък собственичката, ако ще и на арменския поп да иде да се жалва.

# 167
Аз пък се чудя, защо в определените за такива кучешки градинки са празни или има 2-3 кучета.

# 168
  • София
Аз пък се чудя, защо в определените за такива кучешки градинки са празни или има 2-3 кучета.

Къде ги тези празни градинки?

# 169
Мога да ти кажа 2 в Х. Димитър. Едната е под моста Чавдар, а другата е на Резбарска.  Почти всеки ден минавам покрай тях, има бездомни кучета, но домашни много рядко. Използват ги основно  за обучаване на любимците, да носи пръчки,топки  да скача и подобни команди.

# 170
  • София
Мен ме е хапал пинчер. Минавах покрай него, и той мълчешката се спусна, и ми заръфа маратонката. Имаше късмет, че ръфна маратонка, а не плът, защото мъжът ми, който беше с мен, със сигурност щеше да го размаже. Пък собственичката, ако ще и на арменския поп да иде да се жалва.

И мен ме е нападало едно такова малко - така се беше озъбило, че устата му беше станала по-голяма от самото куче. А като го заплаших, че ще го ухапя и аз, горката собственичка едва не се разрева "Ма моля ви, ма то не хапе!" Само дето за малко да получа инфаркт от това рошаво зъбато чудовище  Close

Има ли някой, който да не е съгласен, че законите и наредбите за кучетата трябва да се спазват? И че трябва да има контрол и глоби, щом манталитетът на общата маса е такъв, че иначе няма да ги спазват? Просто няма за какво да се караме и да се разделяме на кучкари и некучкари. И нашите правилно разхождани кучета могат да пострадат от разни безотговорници с пуснати кучета, и децата ни, и самите ние. И даже пуснатите кучета могат да пострадат, ама на тъпаците или не им е минало през акъла, или не им пука.

# 171
И точно заради това, когато си с куче сред много хора,например в градския транспорт е прието да се слага намордник. Някъде е и задължително. Без да се регламентират размерите и характера на кучето, от правилата се очаква да бъдат точни и ясни,  а не да дават всекиму поле за размисъл и преценка.
Честно казано не съм виждала по света куче с намордник - нито в супермаркет, нито в магазин, нито в ресторант, нито в градски транспорт, нито на оживена улица, но пък явно кучетата са минали изпит за социализация. Агресивни екземпляри не се толерират.

# 172
  • София
От наредбата за местата за разхождане, разбрах, че в нашата община работят хора, които или не познават територията й или не са в ред. Мястото определено в моят квартал е залесената територия между три блока, през която ежедневно преминават ученици, тъй като училището е на 20 м. Добре, че явно кучкарите не са чели този списък, защото рядко има кучета там. И за почистването след домашният любимец - да ме прощавате, ама аз такива стопани не съм срещала, може и да ги има. Колкото пъти съм правила забележка по повода ни се обяснява следното:
1. Кучето е малко;
2. Никой не чисти след бездомниците;
3. Явно не съм в ред;
Последното е особено показателно.  ooooh!

# 173
  • София
Aннa, аз това "че не съм в ред" съм го чувала преди 2 години, когато започнах да си събирам екстрементите на кучето, което ме навява на мисълта, че невъзпитаният и прост народ е навсякъде и показва ограничено мислене и ниска култура.

# 174
  • Пловдив

Честно казано не съм виждала по света куче с намордник - нито в супермаркет, нито в магазин, нито в ресторант, нито в градски транспорт, нито на оживена улица, но пък явно кучетата са минали изпит за социализация. Агресивни екземпляри не се толерират.

Грешиш! В много европейски градове съм виждала кучета в градски траспорт с наморници, там е задължителен, в момента който слезат им ги свалят, там можеш да си влезнеш с кучето почти на всякъде като бял човек, във Виена видяхме дори в хранителен магазин и Макдоналтдс  кучета, там хората са широкоскроени и мислещи, не като българина - дребнав човечец  Tired
Обаче и стопаните на кучета са други Mr. Green

Кучето си, го разхождам на повод, не заобикалям никой, така е в Европата Wink

# 175

Грешиш! В много европейски градове съм виждала кучета в градски траспорт с наморници, там е задължителен, в момента който слезат им ги свалят, там можеш да си влезнеш с кучето почти на всякъде като бял човек, във Виена видяхме дори в хранителен магазин и Макдоналтдс  кучета, там хората са широкоскроени и мислещи, не като българина - дребнав човечец  Tired

Да де, ама тука не сме Европа, тука сме BG България, и сме По-По-Най.

# 176

Грешиш! В много европейски градове съм виждала кучета в градски траспорт с наморници, там е задължителен, в момента който слезат им ги свалят, там можеш да си влезнеш с кучето почти на всякъде като бял човек, във Виена видяхме дори в хранителен магазин и Макдоналтдс  кучета, там хората са широкоскроени и мислещи, не като българина - дребнав човечец  Tired

Това, което имам предвид е, че ние си мислим, че виждаш ли, ако кучето е с намордник и каишка, нещата са ОК. Е, да, ама не. Просто не трябва да се отглеждат агресивни кучета.
Едно асоциално куче, нито намордник, нито каишка ще го спре. От моите наблюдения това мога да кажа.
Та, не са широкоскроени хората, просто нямат причина да се притесняват. Или, ако има, проблемът ще се реши доста бързичко...

# 177

Широкоскроени, защото кучетата не ги хапят. А ако ги ухапят, получават мнооого солидно обецщетение, а кучкарят гори. Така и аз мога да бъда широкоскроен.

# 178
  • Пловдив
Едно асоциално куче, нито намордник, нито каишка ще го спре. От моите наблюдения това мога да кажа.
Как няма да го спре намордника? Не може да ме ухапе или .... може ? Сериозно питам.

# 179

Грешиш! В много европейски градове съм виждала кучета в градски траспорт с наморници, там е задължителен, в момента който слезат им ги свалят, там можеш да си влезнеш с кучето почти на всякъде като бял човек, във Виена видяхме дори в хранителен магазин и Макдоналтдс  кучета, там хората са широкоскроени и мислещи, не като българина - дребнав човечец  Tired

Широкоскроени, защото кучетата не ги хапят. А ако ги ухапят, получават мнооого солидно обецщетение, а кучкарят гори. Така и аз мога да бъда широкоскроен.

Ами,  Thinking "Скрои се", Човече.
          Много ме дразни, като почнем да говорим, "ама, как някъде там....", "ама, как тука...".

Общи условия

Активация на акаунт