Защо кучетата са без каишки и наморник?

• 16 414
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
Щом сме стигнали до там, че да гледаме кучета, които имат нужда от намордници ... положението е ясно...
А как се стигна до там? Като не им стигна на някои възпитанието да си скъсят повода, да си хванат кучето, да вземат и малко да го възпитат, така е. Гледането на куче е отговорност както пред кучето, така и пред останалите хора.  

# 151
И общината е длъжна да осигури кучешка поляна,нали?

Защо да не е длъжна? В доста градове извън България са направили такива. Оградени са, не заемат много място и там кучетата и собствениците им се чувстват комфортно.
 Поводът на кучето ми е дълъг точно 50 см, животното е огромно /доста повече от един ротвайлер/ и въпреки това много спокойно. Често ми се случва да чувам панически възгласи само като минаваме. Това е истерията, която ме дразни. Не съм дала повод, не нарушавам нито едно правило и пак настава паника и често чувам "Дръжте си кучето" Е накъде повече?. Срещу това имам против. И пак повтарям: авторката на темата е права, собственикът на ротвайлера е за строго наказание.
Май не си ме разбрала правилно.Искам да има навсякъде кучешки поляни.Искам да пускам кучето си на места които са именно за това.Истеричните викове ги чува всеки стопанин на куче.Ако във всеки град има предзначени места за разхождане на кучета,солени глоби за тези които не спазват правилата и ако хората разберът че не са единственият вид на земата,няма да има повече такива теми и войни между майки и кучкари.
До тогава това няма да спре.

Гос`жа Мафани успокойте се.Ако някой ден се срещнем аз няма да скъся повода на кучето ми и повярвайте ми,то няма да подуши детето ви.Кучето ми не обръща никакво внимание на непознати докато е на повод.
Осигурила съм добър начин на живот на кучето ми.Не ме обвинявайте в неща които не са верни.

# 152
Не ви ли писна тази тема бе?
Не сте сами на този свят,разберете го най накрая. smile3516
Къде по страшни проблеми има,вие тук сте захапали кучетата и кучкарите като истински питбули. hahaha

# 153
Не ви ли писна тази тема бе?
Не сте сами на този свят,разберете го най накрая. smile3516
Къде по страшни проблеми има,вие тук сте захапали кучетата и кучкарите като истински питбули. hahaha

Да, и на мен ми беше много смешно, като се хвърли кучето на площадката срещу детето ми. Държа пищящото дете, ритам кучето, което се опитва да ме ухапе и си викам "Еее, гле'й к'ви бели кахъри". Смях ти казвам, смях. Мисля, че е малко прекалено да искам позволение от кучкарите, за да пусна детето си да ходи по улицата, или греша? 'Щото 2-3 поста по-нагоре една девойка убедено обяснява, че не била длъжна да държи кучето си на къс повод, ама нещо не мога да й разберЪ доводите.

# 154
За друго идеше реч,ма кара.,Има 100 пуснати теми за същото,извадете някоя,поизтупайте я и се жалете,нищо напротив.

# 155
  • София
'Щото 2-3 поста по-нагоре една девойка убедено обяснява, че не била длъжна да държи кучето си на къс повод, ама нещо не мога да й разберЪ доводите.

На девойката кучето е дребно. И точно за това бих й препоръчала да си го придърпва по-близо и да заобикаля хората по-отдалече, защото не се знае на каква гад ще попадне и кой ще ритне кучето й без причина, просто защото е минало покрай него.

Нека някой се опита да ритне мойто куче, може и без крак да остане - ако е дошъл достатъчно близо за ритник, значи специално го е направил, защото ние с кучето заобикаляме отдалече.

# 156
Нека някой се опита да ритне мойто куче, може и без крак да остане - ако е дошъл достатъчно близо за ритник, значи специално го е направил, защото ние с кучето заобикаляме отдалече.

Надявам се не бъркаш ситуациите с ритането с моята случка и ритането по принцип, било на куче, котка или друг човек  Peace Преди да сме обърнали диалога на махленска свада, нека припомня, че темата е за стопаните на кучета, които преминават границата, а не "майки срещу кучета", както й се привидя на девойката с дребното куче.

# 157
  • София
Изобщо нямам предвид такива ситуации като твоята. Сигурно аз ще реагирам даже по-яростно, защото за детето съм в състояние и нечий гръклян да изтръгна. Друг е въпросът, че е много по-вероятно този гръклян да е човешки, а не кучешки (т.е. много по-вероятно е нападателят да бъде човек, а не куче), а мен от тях много повече ме е страх.

# 158
Пак не съм обяснила.Кучето ми е на къс повод почти постяно.Просто когато минем покрай човек няма да я дърпам до кракът ми.Тя няма да нарани никого,освен ако той не се опита да нарани нея или мен.
Така ме нападате все едно кучето ми е изяло някого. ooooh!

# 159
Пак не съм обяснила.Кучето ми е на къс повод почти постяно.Просто когато минем покрай човек няма да я дърпам до кракът ми.Тя няма да нарани никого,освен ако той не се опита да нарани нея или мен.

Хората реагират така, защото постоянно има някой ухапан, някой нападнат, някой разкъсан и наказани няма. Не е виновно конкретно твойто куче, но е редно да разбереш, че хората имат основание да се страхуват. Затова, ако се налага, скъсяваш повода, извиняваш се и продължаваш без да коментираш. 

# 160
И точно заради това, когато си с куче сред много хора,например в градския транспорт е прието да се слага намордник. Някъде е и задължително. Без да се регламентират размерите и характера на кучето, от правилата се очаква да бъдат точни и ясни,  а не да дават всекиму поле за размисъл и преценка.

# 161
  • На земята, която е всъщност звезда.
За друго идеше реч,ма кара.,Има 100 пуснати теми за същото,извадете някоя,поизтупайте я и се жалете,нищо напротив.

Да, но в нова тема нахъсването е по- приятно. Пък и за по- мързеливичките да търсят стара тема си е живо мъчение.  Simple Smile

# 162
Голяма част от собствениците на кучета леко наглеят.

# 163

Да, но в нова тема нахъсването е по- приятно. Пък и за по- мързеливичките да търсят стара тема си е живо мъчение.  Simple Smile

То мързел, мързел, ама на мене  ми е скучно, да не кажа сънливо, толкова Изтъркан спор, че да се чуди човек, какво ново да каже. Но, поне давайте по вечерно време, че да раздаваме пижамите и да лягаме  argue smile3507

# 164

А защо да не я дръпнеш? Откъде си толкова сигурна, че няма да нарани някой човек?
Мисля, че с това си поведение показвате/вие кучкарите/превъзходството си пред нас. Малко като фукня-"да ви видя сега как ще минете покрай мен и голямото ми куче." Ей, не мога да ви понасям. Заради такива като вас преминавам на отсрещния тротоар. Големичките глоби единствено могат да ви стреснат.

Общи условия

Активация на акаунт