Защо кучетата са без каишки и наморник?

• 16 397
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Детската площадка няма как да е за разходки на кучета. Ако си от София ето по райони къде може - http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=4&sub_open=45558&nxt=0

упс .. видях, че си в София Laughing

Благодаря! Simple Smile Значи 1:0 за мен - нашата площадка не е сред местата за разходка на кучета.

# 136
Съжалявам, но не мога да се спра детайлно на всяка ситуация, подобни съвети от специалист не са безплатни  Simple Smile
Лаби, мила, не се напъвай. Сериозен съвет/действие от теб не може да се очаква, та чак и за пари да се говори. Просто ми стана леко смешен твоя пост, тея съвети дето ги даваш обиконвено не вършат работа, когато човекът го е страх, страхът е ирационален.

Не, че нещо, но ме заинтригува колко добре познаваш мен и съветите ми, дето ги давам обикновено...имайки предвид, че ми е първият  Grinning
А относно страхът - ами човек е същество разумно, за разлика от кучетата. И ако едно куче не може да скрие кога го е страх и да действа уверено, човекът може. Щом може да си надделее над вродените инстинкти във всяко друго отношение, и в това ще успее. Спомням си преди време имаше една подобна тема, в която някои дами се величаеха като стоящи много по-високо в еволюцията от животните...ммм, има си начин да се докаже туй нещо  Simple Smile
От друга страна аз не давам съвет, който не мога да последвам сама...а щом аз мога, значи и разните наплашени истерични душици ще успеят, нали бъръльо-бъръльо, мила?

Относно площадката и кучето - много сте готини, ей!  Grinning Кучето ми души детето, пикае по пързалката, а аз го снимам ли, снимам, сякаш пари ще ми дадат за това  Grinning Ама то щото е някакво нещастно пуделоподобно, натирено от стопаните да се разхожда само или вероятно изхвърлено. Горкото животинче...
Инак предлагам да си направите гнездо в клоните на дървото и да дебнете там всяка сутрин и вечер с апарат. Нещо като онези камери по кръстовищата, дет снимат колите  Grinning

# 137
  • София
Лаби, хич не ми говори за наплашени истерични душички и горкички пуделоподобни.  Не е толкова елементарно и сама го знаеш, ама се пънкаш.  Laughing Дете на три години как да се прави на смело, питам, и да отстоява тротоарната територия, щото някой тъпак не намира за нужно да върже кучето си? Примерно...

# 138
Лабби е прав/а изцяло във втората част от поста си.
писах за пекенеза и напишканото ми дете, нали?
Ако детето на авторката, или тя самата имаха истински страх от кучета, нямаше да снимкат.

# 139
  • София
Аз говорех за първата част. Не винаги човек е в кондиция, та да подхожда психологически към различни кучезаплахи. То затова е и разумен, защото гледа да ги елиминира предварително. (нямам предвид избиване на всичко четирикрако, не скачайте, да елиминира опасните ситуации). Правилата за кучета с поводи и намордници са създадени и трябва да се спазват именно защото не всички са като Лаби и могат да се справят.

# 140
Все повече се убеждавам, че Клюкарника е на е една затворена част от потребители и осмели ли се някой да пише, бива "нападнат", обиждан и какво ли още не, било то и в контекст.
Няма да се оправдавам за снимките и без това ги махнах. Само ще кажа, че чакахме приятелка и отивахме някъде, бях подготвила фотоапарата да снимам детето само, куче не бях видяла. Ако ходех така с фотоапарат на врата, щях да снимам и онзи тип с ротвайлера.
За площадката, да в нашия квартал по хубава площадка от тази няма, за съжаление. Това че е адски гадна, дава ли право на стопаните на кучета да ги пускат там без надзор, на единствените две пързалки наоколо?

# 141
  • София
Детската площадка няма как да е за разходки на кучета. Ако си от София ето по райони къде може - http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=4&sub_open=45558&nxt=0

loca, благодаря ти! Утре ще принтирам този документ /за моя квартал де/, ще го сложа на няколко от позволените места да се вижда и ще си сложа едно копие в джоба, при документите на моите песове. Омръзна ми да се обяснвам, че имам право да си разхождам животинките  /на каишка/ по тези места.  bowuu

# 142
Съпричасна съм с  идеята кучетата да се разхождат с намордник и повод с изключение на парковете за кучета, но кажете ми какво да правят хора , като мен например, които живеят в градове , в които такива места няма!? Аз съм възмутена от управляващите!Ами като мислят да правят молове и тем подобни да помислят и за четириногите ни приятели и техните собственици... една полянка поне да има обозначена за целта,да не е чак парк дори... Собствениците на по- малки породи кучета , като че ли нямат толкова проблеми,но тези с по- едрите породи имат доста. Аз имам ротвайлерка, която за сега е изключително любвеобилна.Казвам " за сега" защото е едва на 8 месеца и тепърва ще си изгражда характер.Но вече не си и правя труда да обеснявам колко е добра....самооо се извинявам ,ако е оскачала някой или сме се срещнали на стълбището  например и горкищ комшия е отнесъл някоя мръсна лапа... И като казвам любвеобилна, имам предвид , че не мога да я удържа, защото се дърпа като види човек, единствено за да му се радва!Разхождам я отстрани на блока(не от страната на детската площадка) , защото не може такова куче ,което има нужда от много движение да бъде водено единствено и само на повод. Мисля , че парковете  и поляните за домашни любимци биха охладили до голяма степен страстите между собствениците на такива и останалите хора. Simple Smile

# 143
Все повече се убеждавам, че Клюкарника е на е една затворена част от потребители и осмели ли се някой да пише, бива "нападнат", обиждан и какво ли още не, било то и в контекст.

Ако посееш постоянство, ще пожънеш фенки. Само в началото е трудно. Peace

# 144
Че този е чукундур с ротвайлера - чукундур е. Че заслужава не само глоба, ами и един десен прав заради обидните си думи, също съм съгласна. Но хайде стига сте се "справяли с кучетата и стопаните им". Фактът, че имам куче, не ме прави втора категория човек след майките с децата. Ама хич! Това, че някой има страх от кучета и си мисли, че съм му длъжна, въпреки, че добитъкът ми е вързан, също не приемам. Лекувайте си страховете. Улиците са за всички. Истерията , в която изпадат някои майки е потресаваща и дразнеща. Спазвам законите, човек съм, но това не означава, че всеки с фобия ще ме кара да се чувствам виновна за страховете му, нито че ще пресичам на другия тротоар.

Напълно съм съгласна.Не съм длъжна да скъсявам повода на кучето ми когато се раэминавам с някого,нито пък да обеснявам на малките дечица,че кучето хапе и да не я пипат,а майките им да са на близкото барче и да не знаят къде са децата им.Едно детенце ми отговори,цитирам:''Но виж какво е малко,то не хапе''.
Аз спазвам законите,чистя на кучето си,но няма да я държа изкъсо постоянно и не съм длъжна да обеснвам на малките деца,че не всичи кучета се пипат,докато майките им си говорят с приятелки.

Гос`жа Мафани пише се Пекинез.

# 145

katt ,пише се обЯснявам.
И да,длъжна си да скъсяваш повода.

# 146
И общината е длъжна да осигури кучешка поляна,нали?

# 147
  • София
И общината е длъжна да осигури кучешка поляна,нали?

Защо да не е длъжна? В доста градове извън България са направили такива. Оградени са, не заемат много място и там кучетата и собствениците им се чувстват комфортно.
 Поводът на кучето ми е дълъг точно 50 см, животното е огромно /доста повече от един ротвайлер/ и въпреки това много спокойно. Често ми се случва да чувам панически възгласи само като минаваме. Това е истерията, която ме дразни. Не съм дала повод, не нарушавам нито едно правило и пак настава паника и често чувам "Дръжте си кучето" Е накъде повече?. Срещу това имам против. И пак повтарям: авторката на темата е права, собственикът на ротвайлера е за строго наказание.

# 148
Слушай, кучелюбко, как се пише ми дреме! Обаче ми пука за детето ми! Що това не коментираш? И като не скъсиш повода на кучето си и то си завре муцуната в детето ми, не се чуди, защо ще ти сритам с кеф любимеца! Егати безочливите хора! Като не можете да осигурите адекватна за отглеждане среда, не си вземайте кучета.

# 149
Слушай, кучелюбко, как се пише ми дреме! Обаче ми пука за детето ми! Що това не коментираш? И като не скъсиш повода на кучето си и то си завре муцуната в детето ми, не се чуди, защо ще ти сритам с кеф любимеца! Егати безочливите хора! Като не можете да осигурите адекватна за отглеждане среда, не си вземайте кучета.
Peace
Истерията,която явно дразни доста стопани на дом.животни от кого и от какво е предизвикана...да му се не види ?

Общи условия

Активация на акаунт