Защо кучетата са без каишки и наморник?

• 16 369
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
А тази  улица, само един тротоар ли има?

Да!!! Локалното на Цар Борис!

Не, че е много по темата, но ми е любопитно, в близост до Дон Вито ли се разигра сценката?

# 61
  • Cофия
И аз имам куче, вижда се в подписа ми.
Не си позволявам да го пускам в квартала без каишка, защото тича и се закача с децата, няма да ухапе, но ще изплаши някое....
В  нашия блок огромен пес,  незнам каква порода е, но стопаните му като го разхождат винаги са като в анимационен филм... те тичат, той ги влачи. Последното което видях снощи е как собственика на кучето се беше хванал за едно дърво, за да се закрепи кучето да не го повлече... Е, а кажете ми това животно, нищо че е на каишка, ако реши да нападне някой, как ще го спрат тези хора?
Мое мнение е, че куче трябва да си вземеш само ако си подготвен да го гледаш и възпитаваш. Т.е. с каква смелост се взима голяма порода куче, ако не си сигурен, че можеш да му отделиш необходимото внимание и да го възпиташ, така , че да можеш да контролиращ това животно?!
За мен решението е -
1.определени места САМО за кучета
2.Разходки извън тези места само с повод и наморник ако е необходимо
3. солени глоби

Иначе всеки ден ще гледаме за поредното нахапано дете или нападнат възрастен....за съжаление...

# 62
А тази  улица, само един тротоар ли има?

Да!!! Локалното на Цар Борис!

Не, че е много по темата, но ми е любопитно, в близост до Дон Вито ли се разигра сценката?

Не, на спирка Овча купел, до община Витоша, улица Слънце!

# 63
  • Ку-куландия
Имам по този повод предложение - който види куче пуснато да се разхожда свободно на места, който не са за тази цел да снима, и него и собственника, ли ако го види да се облекчава и собственика не почисти след това. След това правим или блог или страница във фейсбук и ги публикуваме да се видят хубаво, пък после да обясняват, че си чистят и винаги са на каишки.
На мен ми писна всеки ден да пера моите и на децата обувките защото са целите  в кучешки ла*на, които са навсякъде.

# 64

Проблема с агресивните безстопанствени кучета и с тези с безотговорни стопани е толкова голям, че приучаването на правила на поведение няма да помогне - какво от това че детето е научено да не посяга рязко към непознато куче, ако докато тича за здраве в парка в гръб го връхлетят глутница бездомни?

Правиш аналог с правилата за движение - колко предпазено ще е дете, което знае и спазва правилата на движение, ако града е пълен с пияни шофьори каращи със скорост два пъти по голяма от разрешената, често и по тротоарите и минаващи на червено?

А ти какво предлагаш? Да скръстим ръце и нищо да не правим? Така и така нищо не зависи от нас...
По тази логика, щом пияните шофьори могат да минават на червено, от какъв зор да си учим децата на правилата на движение?
Че и с кучетата така... Докато съществуват по улиците или ще се научим как да оцеляваме като уж по-умен и разумен вид или ще се оставим да ни хапят, ей-така, от инат и нежелание да си дадем малко зор да разберем защо ни нападат.
А за собствениците на кучета отдавна трябваше да се въведат задължителни психопрегледи и разрешителни, като за носене на оръжие. На някои хора трябва да им бъде забранено да отглеждат нещо по-едро от мини пинчер...

# 65
Имам по този повод предложение - който види куче пуснато да се разхожда свободно на места, който не са за тази цел да снима, и него и собственника, ли ако го види да се облекчава и собственика не почисти след това. След това правим или блог или страница във фейсбук и ги публикуваме да се видят хубаво, пък после да обясняват, че си чистят и винаги са на каишки.
На мен ми писна всеки ден да пера моите и на децата обувките защото са целите  в кучешки ла*на, които са навсякъде.
Идеята ми харесва. Само някой агресивен кучкар да не се притесни, че го снимат и да стане проблем...

# 66
Аз обожавам кучетата, но не ми е приятно, когато на улицата трябва да се съобразявам с огромни екземпляри пуснати да си тичат на воля. Не е задължително всички да ги обичаме, не е задължително и хората да се съобразяват с чуждите любимци. Трябва отговорност и възпитание. За съжаление в България никой не се съобразява с никой.

За мен решението е -
1.определени места САМО за кучета
2.Разходки извън тези места само с повод и наморник ако е необходимо
3. солени глоби

Това е единственото правилно решение + органи, които да следят да се изпълняват ежедневно това. Не само някакви акции 1 път в годината, само за да замажем очите на обществото.

Имам по този повод предложение - който види куче пуснато да се разхожда свободно на места, който не са за тази цел да снима, и него и собственника, ли ако го види да се облекчава и собственика не почисти след това.

Хубаво, ама ми се вижда доста рисковано - не се знае на какъв можеш да попаднеш. Пък и мисля, че трябва съответните органи да си следят за спазването на правилата, а не хората да се крият по шубраците и да се правят на супермени.

# 67
  • На земята, която е всъщност звезда.

Периодично се присеща за тази случка и иска да я разиграваме вкъщи и да "гоним кучето", което я хапе. Явно изпитва още неовладян страх от преживяното.

В основата на всеки страх/фобия/паника е страхът, че не можеш да контролираш ситуацията, която се случва около теб и която не зависи само от теб. Лошото на страха е, че дори да бъде подтиснат, той  не изчезва, а при следваща подобна стресираща ситуация нараства и прави човек още по- несигурен. Единственият начин да се преодолее, е да се работи в посока научаване как да се справи, когато изпадне в сходно положение. Всъщност, дори не е толкова важно дали наистина може да се справи, а да вярва, че може да се справи.
Ако искаш дъщеря ти да преодолее страха и той да не прерасне във фобия, която се лекува много по- трудно, трябва да й покажеш, че кучетата не са само агресивни и най- вече, че човек е по- силен и умен от кучето. Тя е малка, но можеш да я заведеш да наблюдава кучешко училище. На няколко места в София треньори обучават домашни любимци, едното е зад мола при НДК. Повечето кучета са малки, обучават се в послушание и изпълнение на команди. Така дъщеря ти, наблюдавайки работата с кучета, ще може да се увери, че човек е по- силен от кучето и може да го подчини, т.е. че може да контролира ситуацията.  

# 68
  • София

Проблема с агресивните безстопанствени кучета и с тези с безотговорни стопани е толкова голям, че приучаването на правила на поведение няма да помогне - какво от това че детето е научено да не посяга рязко към непознато куче, ако докато тича за здраве в парка в гръб го връхлетят глутница бездомни?

А ти какво предлагаш? Да скръстим ръце и нищо да не правим? Така и така нищо не зависи от нас...

Нищо подобно не предлагам.
Просто поста ти звучеше така, сякаш децата ни са хапани щото не са добре обучени.

# 69
Не, просто исках да кажа, че можем и трябва да ги обучаваме как да се пазят, както ги учим какво да правят, когато срещнат някой лош чичко, който...

# 70

Аха..нещо като,то обича децата Laughing или просто иска да си поиграе.Ама как да го обясня на пищящия ми син.

Извинявай, че ползвам твой цитат, за да повдигна един друг въпрос.
А той е: Защо пищи детето ти?
Аз не знам за случай на вроден страх от животни.  Даже напротив - децата се раждат съвсем доверчиви и обожават животинките - тези живи, мърдащи играчки. Страхът им го внушаваме ние, възрастните, с често неадекватните си реакции и проектирайки им своя собствен страх...

I az това си мислех. Аз например не мога да си представя как бъдещото ми дете(деца) ще пищят от кучета...Мен не ме е страх, те откъде ще се научат, че това са сташни същества. Може би все пак инстинктът на майките да ги предпазват (децата си) ги казра да изтръпват като видят 'страшно' куче и оттам детето придобива някакво напрегнато усещане за страх.

# 71

I az това си мислех. Аз например не мога да си представя как бъдещото ми дете(деца) ще пищят от кучета...Мен не ме е страх, те откъде ще се научат, че това са сташни същества. Може би все пак инстинктът на майките да ги предпазват (децата си) ги казра да изтръпват като видят 'страшно' куче и оттам детето придобива някакво напрегнато усещане за страх.

Crazy

# 72
Разбира се, че може да се работи в посока обучаване на две - тгри годишни деца в зоопсихология.
Няма излишни знания. Пък ако някой ден всички помияри бъдат прибрани в приют, ако стопаните започнат да си водят на каишка домашните любимци, с намордник за които трябва, на определени за разходка на кучета места, да им събират лайната, знанията по зоопсихология може да им послужат да се грижат за собствените си кучета, или, примерно - при среща с овчарски кучета в планината.
Може да се спори по въпроса накъде трябва да бъдат насочени усилията ни приоритетно. Дали към заставяне на стопаните да спазват правилата, или към обучаване на децата за среща с куче.
Гложди ме един въпрос. Защо хората гледат куче, пък било то и в апартамент.
Явно има една група, която изпитват удоволствие от общуването с кучето си, включително и при полагане грижи за него - почистване, ресане, хранене, разходка, занимание, обучение.
Една група комплексари - в училище ме обиждаха, отбягваха, биеха, но имам дого аржентино - ха сега да дойде някой, да ме блъска.
И трета група - снобари. Всичко ми е наред, и това куче струва 6 хилки в евра.

# 73
Явно има една група, която изпитват удоволствие от общуването с кучето си, включително и при полагане грижи за него - почистване, ресане, хранене, разходка, занимание, обучение.
Една група комплексари - в училище ме обиждаха, отбягваха, биеха, но имам дого аржентино - ха сега да дойде някой, да ме блъска.
Точно.

# 74
...

Много точно  Peace

Но има и една подгрупа на втората група - гражданки (99 на сто са жени, причината за тази диспропорция ми е дълбоко неясна), които свъртат всякакви животинки и си мислят, че им правят доброто като не ги социализират по никакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт