Защо кучетата са без каишки и наморник?

• 16 404
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
Едно асоциално куче, нито намордник, нито каишка ще го спре. От моите наблюдения това мога да кажа.
Как няма да го спре намордника? Не може да ме ухапе или .... може ? Сериозно питам.

Досега не съм намерила намордник, с който моето куче да не се справи за о/о 30 секунди. Правя опити да купя, но.. засега безуспешно. Не знам как успява, но успява. Добре, че е душичка.
На няколко пъти съм била свидетел на стопанин влачен по корем от кучето си по улицата Simple Smile , както и на куче, което успява да захапе друго куче заедно с намордника си.
Дори и да кажем, че тези неща предпазват на 100 %, къде ми е гаранцията, че утре дадено агресивно куче няма да се изпусне от каишка или да избяга без намордник навън?
Дайте да не роптаем с/у последствията, а срещу източника на проблема.

# 181

Ами,  Thinking "Скрои се", Човече.

Ще се скроя, като видя собственик на агресивно куче в затвора с ефективна присъда. Закъде да бързам.

# 182
Аз пък заобикалям като видя хора... И малки деца също - тичат срещу нея и крещят, а тя изпада в паника и се опитва да се обеси на повода. Да не споменавам как веднъж едно 10-12 годишно реши да надува ултразвукова свирка, докато минавах на 2 метра разстояние и я подлуди.
Мили колеги кучкари, дръжте си кучетата близо до вас, бягайте на другия тротоар, моля ви...не се знае какво човешко чудо ще ви се изпречи!

Ох, тия истории с пинчерите са просто уникати...казах си аз за мрежичките преди сума ти страници още  Grinning

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 06:56 от labby

# 183
  • Пловдив
Как няма да го спре намордника? Не може да ме ухапе или .... може ? Сериозно питам.

Не може, разбира се  Peace Ако наморника е поставен както трябва, няма как това да се случи, ако  обаче е едро кучето може да те събори на земята!

Ще се скроя, като видя собственик на агресивно куче в затвора с ефективна присъда. Закъде да бързам.

Ей това искам и аз Peace
Миналата седмица някакъв идиот си е пуснал питпула при другите кучета и е успял да сръфа едно голдънче, дъщеря ми е била с нашето куче и ми разказа случката!
Проблема не е в породата, а в начина на възпитание, кучетата са като децата, не ги ли възпиташ, стават гамени Tired Защо има агресивни деца, защото родителите нехаят и не им се занимава с тях, същото е и при кучетата!

# 184
От едрите кучета в блока ни - три ротвайлера, шарл пей и чау-чау, единствено последното е възпитано. Как не видях това куче да се дърпа нанякъде, да залае някого, или да се втурне нанякъде. Останалите са абсолютно неконтролируеми. Намордник не съм виждал.
Шарл пей ми е съсед, мъжко, добре охранено. Тъкмо излизаме, вратата на съседния апартамент се отваря, и той излиса с нисък старт. Нямаме никакво време и муцуната му вече е до чатала на сина ми. Писна ми да му струвам път, да се връщам, да прикривам сина си с тялото си. Нямал задна скорост, много бил силен, стопанката му не можела да го озапти.
Оня ден се връщах от градината, носех бел. Качвайки се по стълбите, главата му изръмжа, току до моята. И си викам - те сега ти таковах таковата, ще се срещнем на площадката между първия и втория етаж, и каквото стане. Нямал задна скорост ли?
Явно всики трябва да носи по една лопата със стоманено острие.

# 185
От едрите кучета в блока ни - три ротвайлера, шарл пей и чау-чау, единствено последното е възпитано...

По-скоро го мързи да е невъзпитан?

# 186
Вълчо, породата му е такава Grinning Но са и странници, добре е човек да внимава.

# 187
  • На земята, която е всъщност звезда.
От едрите кучета в блока ни - три ротвайлера, шарл пей и чау-чау, единствено последното е възпитано. Как не видях това куче да се дърпа нанякъде, да залае някого, или да се втурне нанякъде. Останалите са абсолютно неконтролируеми. Намордник не съм виждал.
Шарл пей ми е съсед, мъжко, добре охранено. Тъкмо излизаме, вратата на съседния апартамент се отваря, и той излиса с нисък старт. Нямаме никакво време и муцуната му вече е до чатала на сина ми. Писна ми да му струвам път, да се връщам, да прикривам сина си с тялото си. Нямал задна скорост, много бил силен, стопанката му не можела да го озапти.
Оня ден се връщах от градината, носех бел. Качвайки се по стълбите, главата му изръмжа, току до моята. И си викам - те сега ти таковах таковата, ще се срещнем на площадката между първия и втория етаж, и каквото стане. Нямал задна скорост ли?
Явно всики трябва да носи по една лопата със стоманено острие.
newsm78

Интересно, защо не такова таковата на стопанката му?

# 188
  • Sofia
Не съм чела темата, защото не разполагам с време.
Пиша, за да споделя мнението си.
Обичам животните и кучетата, самата аз съм имала две кучета. Но в никой случай не мога да се съглася с безотговорността на някои стопани.
В сряда големият ми син бе нахапан пред ВМА от питбул, разхождан без намордник.  Единствено бързата му реакция го е спасила от жестоки наранявания.
На въпроса на събралата се тълпа, защо кучето е без намордник, стопанинът е казал, че то било добро и за пръв път правело така.
На вас оставям изводът, какъв късмет е извадило детето и какво можеше да стане, с оглед характеристиките на тази порода.

# 189
По-скоро характеристиките на екземплярите, които се развъждат у нас..
Дъщеря ми (на 18 м тогава) в чужбина, прегърна и нацелува ротвайлер-пазач. Това куче не мръдна докато детето висеше на врата му.

# 190
  • София
dodo_dodo, много съжалявам за преживяното от детето ти! Стискам палци да се оправи бързо!

Аз самата съм хапана от питбул, като мен ме спаси само намесата на моето куче. И до ден днешен си нося белезите и ги мразя тези животни. Никога няма да забравя, че собственикът на звяра, вместо да ми помогне, се развика как трябвало да плащам щетите на любимеца му /беше доста пострадал/ и как щял да застреля мен и животното ми. Подадох жалба в полицията, но нямаше никаква реакция. Не успели да намерят притежателя на питбула. След време като се окопитих, доста се чудех как е трябвало да постъпя с кучка ми - беше ме страх да не стане зла и неконтролируема.

# 191
Дъщеря ми (на 18 м тогава) в чужбина, прегърна и нацелува ротвайлер-пазач. Това куче не мръдна докато детето висеше на врата му.
Разбрахме ти идеята-кучетата в чужбина са супер възпитани, а у нас 90% са собственост на простаци и са невъзпитани колкото тях. Които обаче очевидно смятат любимците си за прекрасно обучени, а ако се случи инцидент- виновен е или потърпевшия, или просто твърдят че е прецедент.
За да не се налагат подобни субективни преценки правилата следва да се спазват от всички- без значение дали кучето е 2 или 102 кг, дали е с благ или зъл характер.

# 192
  • Sofia

Дреме ми какви са характеристиките на екземплярите тук и на какво се дължат те. Нито възнамерявам да правя социологическо проучване на тази тема.
Единственото за което настоявам е всеки, който е решил да си разхожда питомеца да го прави съобразявайки се с нормативните изисквания за това. Те са разписани и съблюдаването им със сигурност ще ви приближи повече до онова общество в което екземплярите имат различни от тукашните характеристики. Твърде вероятно е да са повлияни от добрия пример на стопаните си.

# 193

Дреме ми какви са характеристиките на екземплярите тук и на какво се дължат те. Нито възнамерявам да правя социологическо проучване на тази тема.
Единственото за което настоявам е всеки, който е решил да си разхожда питомеца да го прави съобразявайки се с нормативните изисквания за това. Те са разписани и съблюдаването им със сигурност ще ви приближи повече до онова общество в което екземплярите имат различни от тукашните характеристики. Твърде вероятно е да са повлияни от добрия пример на стопаните си.
А аз пък настоявам агресивни екземпляри да не се развъждат и отглеждат. "Дреме ми", както казваш, че ги разхождат по норматив по улицата, ако прескочи оградата и ми наръфа детето.

# 194
  • Sofia
Нямам нищо против, но не мога да стигна толкова далеч, защото здравият ми разум подсказва, че подобни мечти са твърде нереални. Затова мога да настоявам поне за дължимото.

Общи условия

Активация на акаунт