МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 29 645
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Сузи, аз съм кърмачката, с която не успя да се запознаеш, приятно ми е!
Аз видях сблъсъка на двете кукли - просто и двете вървяха и гледаха в друга посока и не се видяха.

Оказа се, че и 2-те ми щерки помнят миналогодишния купон, дори Галка, която тогава беше на 2г.

Ние имахме отрицателни емоции с биещи се с балони и падащи върху нас момчета. Емоциите продължиха и няколко часа по-късно, когато се оказа, че Мина се е заразила с конюнктивит.
Снимките още не съм източила, защото нямам време сега, но са доста, главно на децата.

# 256
Здравейтеее,дано не сте ни забравили,не съм писала сигурно повече от месец Laughing,но много емоции се натрупаха около нас и нямах много време за компютъра. Grinning
Първото хубаво нещо,което ни се случи,е че мъжа ми си дойде на 20.11 newsm76 Докато му се нарадвам,докато се видим....Много ни е хубаво с него  loveuuuВсе едно съм ученичка Laughing,такава тръпка,такова чудо,страхотно е Heart Eyes Много подаръци донесе,и на децата,и за бъдещия момък,и за мен Laughing За бебето се отрупах с дрехи,повече никакви дрехи няма да купувам,а и забраних да ми подаряват,че то чудо стана...Чак март месец ще вземем легло,козметика,аксесоари,шишета и т.н....
Другото което е,е че стаята на Ивон и Бела е вече готова от почти месец май-май...Вече свикнаха да си спят самички,нямаме проблеми с това,а на нас с таткото ни е мнооого по-добре самички,макар че все още ставам през 15 минути да ходя да ги проверявам.....
Брат ми пък,който е на 19.....Ще става татко през юли Grinning Приятелката му и тя е колкото него,много е приятно момичето,едно такова миличко,невинно,толкова се притеснява милата,ама то с основание....Техните й се разсърдиха,не искат да й говорят,изгониха я да живее с него...Тоест с нас,та вече е и тя с нас,но предполагам,че техните все пак скоро ще свикнат с новината и ще се примирят....В къщи е пълна лудница....2 бременни,2 деца,2 мъжа Laughing,2 баби,1 дядо....Малеее,направо е чудо....А Бела и Ивон така ги глезят,ама така ги глезят,че направооо....Понякога ми идва да ги хвана бабите и едно хубаво да им се накарам,ама кога ли ще го и направя.....Не че не съм им го казвала досега,ама те пък и те като бебетата не разбират от дума bash
Ние вече сложихме коледната украса,но с тия двете фурии май няма да я опазим елхичката,нито лампичките.....
Бела е с шарка....От събота започнаха да й излизат пъпчици по коремчето,по вратлето,ръчичките,че даже и в косичката и днес я заведох на лекар,та се оказа варицела....Само дано се увардя аз,че аз не съм карала шарка и....Тя и Ивон не е,та не знам...
Мажем я с ментолов вазелин,пием витамин С 3 пъти на ден....Чудя се какво още да й взема да я мажа,за да не останат белези,а и за да не я сърби толкова... Rolling Eyes
Хайде спирам,че се олях Laughing

# 257
Честит имен ден на всички именици днес!  bouquet
Весело посрещане на никулден и на всички останали!
Видях много снимки от коледното партисреща, страхотни сте, невероятна атмосфера се е създала. Мъчно ми е мъничко, че не можахме и ние да участваме, но много ви се радвах Hug, а догодина ... пак Simple Smile.
Днес времето беше приятно и прекарахме в морската целия следобед в тичане след две топки, прегръщане и целуване на познати и непознати. Ние сега чакаме кака Мони да се прибере от тренировка и отиваме да го посрещнем празника както подобава.
Сладка Мони, при вас не може и да си поскучае човек  Hug. А от шарката гледай да се опазиш, бързо оздравяване на Бела.

# 258
  • София
Да е здрава и безстрашна малката Дивна!   bouquet Heart Eyes Hug Честита ти рожденничка, Цвети, със закъснение, но от сърце! Hug

Честито и на всички именници днес, на всички празнуващи и най-вече на бургазлии едно "Наздраве!"- да си запази чара на бургаските вечери, да са пълни рибарските мрежи (ех, мечтиииии....по-добре да спре онова обгазяващо чудовище да пуши, ама ... те , бургазлии отдавна не са рибари, а нефтохимици и както моя софиянец съпруг се гордее, че взел чудовището от Лох Нефт - демек - мене - и го опитомил, така да продължи БургазЪ града голяма да изнася талантливите си "трудови хора", та и другите градове да има с кого да се хвалят...така де, ако някой ме разбра какво искам да кажа - беше време за реклама  Mr. Green )

Много се радвам, че успях да се видя с повечето от вас на срещата. Имаше конструктивно предложение от мъжката част другия път, ако може да се опънат едни маси, та родителските тела да се видят "като хората", понеже по-лесно се чупи гипса на маса отколкото на крак.  Mr. Green

Кукла, плаката беше страхотен! Съжалявам за неприятните емоции и дано се оправи бързо Мина! Аз отблизо се запознах с Чико и баба му - благодаря ти, че дойдохте, ще чакам и от твоите снимки! Hug

Въобще, всички с малки бебоци са си за похвала, че не им беше лесно, пък и случихме най-дъждовния ден в годината. ooooh!

Мойта кукла хич не беше на кеф, но пък какво от това, че я държах през цялото време на ръце - поне си я нагушках. Wink

Зла гад, как си, мисля те. Hug

Поздрави на всички, които не съм споменала поименно, ама много сте, бе, то бива, бива многодетни, ама все повече ставате  Laughing

# 259
  • София
sweet_monii ако в едно семейство някой кара шарка и има хора, който не са го карали шанса да изкарат и те шарката е над 90 процента. Казвам ти го и от опит. Това лято Ваня се разболя и след 10-тина дни се натръшкахме и Елена, Николета и аз. Важното е че мина. А за белезите важно е да не се чеше не само докато избиват пъпките, а и когато падат коричките. Николета имаше няколко, но предвид че са малки децата, вече почти изчезнаха.
Затова че и ти не си го карала, доколкото виждам си 23 гс, тоест не би трябвало да е проблем. Доколкото съм чела, когато бях бременна проблем е ако е в първите седмици когато се извършва органогенезата и последните седмици, ако бебето се роди точно заразено, защото и тогава е опасно. Все пак поговори и с твоят лекар, а има възможности да си я карала, а да не помниш.

# 260
sweet_monii, ако си посещавала детски заведения като малка вероятноста да не си боледувала от варицела не е голяма. Когато голямата ми дъщеря тръгна на градина при всяко обявяване на карантина някъде по групите семейството на бащай изпадаха в тих ужас, защото се твърдеше , че от прабаба време у тях никой не е боледувал. Когато детето все пак се зарази, диагнозата й бе поставена на база точно 3 пъпки в косицата и една на коремчето.Толкоз! Никой друг не се разболя и мистерията беше разгадана- вероятно по линия на баща си боледуват така от варицела и ето защо всички бяха убедени че не са се заразявали.Истината е , че просто не са разбирали. Стискам палци!

# 261
Здравейте , аз съм една от новите / ама съвсем прясна / многодетна мама . Чета не мн. редовно форума  / досега/  . Много ми се искаше да съм на стената на гордостта с моите 3 момичета , но получих мила и дискретна забележка , че не се представям достатъчно  тук и аз си взех забележка .
Имам 3 дъщери и много ми се иска ако се събирате някъде покрай Коледните празници и ние да се включим .
А ето и представянето ни : каката Силвия , която тази година беше абитуриентка, Ивка - ходи на детска градина и бебето Микаела , което е вече на 10 месеца.
www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=1284718254
Не съм сигурна дали от тук ще можете да ни видите , но ако не съм успяла , ще пусна др. снимка .
Нели

# 262
много ми се иска ако се събирате някъде покрай Коледните празници и ние да се включим .

Нели, купона бе тази събота - 4.12. - в читалище Витоша.....По-напред момичетата са пуснали малко снимки и разкази за събитието....Нищо, другата година...

# 263
  • София
Дааа, за мое съжаление и аз не успях за купона. Всъщност дори не опитах, защото мъжът ми има фобия от вируси и пощурява като кажа, че ще ходим някъде, където има много хора на закрито... Така че ще се пробвам лятото... За сега само завиждам.

# 264
 Laughing много си бърза -  бе жена / за Мама Цоцоланка имам впредвид / . Ами то сигурно ще има скоро и други мероприятия , та да можем да дебютираме и ние  Laughing

# 265
Laughing много си бърза -  бе жена . Ами то сигурно ще има скоро и други мероприятия , та да можем да дебютираме и ние  Laughing

Бебето спи и  мога да съм бърза на компютъра......Та и покана във фейса ти пуснах за да разгледам снимките.....

Есма, твоя мъж като Монк......

Забравих в предния пост......

Честито на всички малки, големи и още по-големи Ани в темата! Живи и здрави бъдете, много празници да посрещате в любов и щастие!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 266
  • София
Добра ви вечер, девойки, рекох да поседна при вас, докато ми втаса тестото (не знам как е при вас, ама при мен кулинарното вдъхновение ми е на приливи и отливи, както за всичко друго и тука постоянството не ми е силната страна Embarassed).

Та, как сте предпразнично?

В дните преди онова нещо, дето му се вика "Нова" година ми става много равносметкаво и също тъй планово, но единственото, с което мога да се похваля е, че плановете дето си ги правих миналата година са все така...планове. И въпреки всичко....пак се изкушавам да си правя такива и да си обещавам разни работи - на това трябва да му се вика хронично-неизлечимо-надяващо-безопасно-самозалъгваща се болест. Mr. Green

nella_, може и тук да ни покажеш снимки - повечето нямат профил във фейсбук, а иначе трябва да сме приятели там, за да видим снимките.

# 267
       Здравейте, мили мами!!!

Включвам се във вашата темичка с надеждата, че ще намеря отговор на въпросите, които ме вълнуват. Предстои ми да взема важно решение, а толкова много неща ме тревожат!
       Какво е да имаш три деца? Как се справяш физически, че и психически? Моите дъщерички са страхотни, но и много палави, особено малката. Какво ли ще бъде, ако се появи още едно малко човече? Сега  ок, а като порастнат още? Как се гледат трима ученика? Може някоя от вас да сподели опит? Много ще съм ви благодарна!!!  bouquet

# 268
Момичета, току що Рада /най-голямото дете от многодетното семейство със седемте деца/ спечели Байландо. Да им е честито, и да успеят да преодолеят най-вече здравословният проблем на второто детенце!
Нелла,  Hug
Вяра, добре дошла в отбора ни! Съвети трудно се дават, защото всяко семейство се справя по различен начин с трудностите, но най-важното е да успееш да запазиш спокойствие, и както доста често почнахме да си казваме тук: И това ще мине!  Laughing
Има една мисъл, която много ми допада:
Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето!
МаминкаВаня, мъжката част е много права за празника. Трябва сериозно да помислим за догодина. Аз пък в края на всеки период / било лято, било година/ само се вайкам колко бързо минава времето, и как децата си порастват, и все не ми стига времето с тях.
Суит Мони, при вас се очертава голям купон! Таткото пак ли ще заминава за чужбина?
Аз нямам търпение моя мъж да си дойде вече, вече два месеца станаха и полудях, много ни липсва на всички. Дано не се налага пак да заминава, или поне ако ще заминаваме да е заедно.
Честито на всички Анита днес! Да са живи и здрави и много щастливи! Hug

# 269

Та, как сте предпразнично?

Simple Smile Много ми е едно такова...спокойно. Обхванало ме е едно лежерно спокойствие...Има някакво вълнение, но знам ли... спокойствието може и да е измамно. Купих си страхотна бяла елха, така ми беше на сърце от миналата година още. Украсихме я и (О, щастие) Иван не я пипа! Ходи от време на време да я мирише (знае, че цветята се миришат) - явно му прилича на голямо цвете.
Иначе кулинарната еуфория ме хвана, развъртя ме и ме остави, надявам се към 15 да се повтори цикъла, защото всички коледни курабийки вече изчезнаха.
Много, много влагам в следващата година. Но този път няма да се пренавивам и да строя въздушни кули. Вървя само напред (е, с малки спирки) и знам, че ще се получи.

Вяра Simple Smile не се чуди. Колкото повече се чуди човек, толкова повече причини намира против. Някоя душа иска отново да се срещне с теб. А нервите, безсънието...всичко се преживява, остават само хубавите спомени. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт