МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 29 814
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Прочетох, че говорите за заминаване , аз ако бях сигурно нямаше да тръгна никъде . Аз на село не ми се ходи да живея постоянно , че има голяма къща и е на половин час път с кола и коли имаме.
Предната седмица в събота хванах кошниците и колата и отидохме в парка. Там станахме атракция с кошниците на пейката. В един момент ми хрумна да взема една шапка или кутия и да я сложа отпред, ама не го направих, базиках се с майка ми , че трябва да се купува адаптирано мляко. Дори едни румънци ги снимаха , не са ли виждали тризнаци в тяхната страна. Пак стана никое време, лягам си . Лека нощ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

# 46
  • Варна
Сузи, честит празник! newsm59 nbirthday

maimp, това за усмивката е супер.
По едно капучино?

За заминаването, аз бих тръгнала на мига. Всъщност имах такива планове преди да се запозная с мъжа ми. Обаче се появи Той и не искаше и да чуе, и така си останах с плановете. Сега обаче сме на едно мнение, че в нашата мила родина е прекрасно да си във ваканция, но не и да работиш тук.

# 47
  • София
На годината един път и аз да се разпиша. Виждам че татковци май не пишат тук. Е, то и заглавието на форума е многодетни мами.
Поздравявам всички "нови" и "стари" мами. И да са ни живи и здрави децата.  bouquet

Мариан, ще пишеш ли по редовно, ако следващата тема е Многодетни родители?  Laughing В твоя чест се нагърбвам да издевателствам над Цоцоланка да кръсти темата така Peace
Сигурно няма да пиша по-често. Като чета постовете ви завиждам искрено. Сигурно се иска  много стоицизъм, желание и себеотдаване за да споделяте ежедневните си проблеми и радости тук. По-добре форумът и темата да си е така. Хубав ден на всички. Hug 

# 48
  • София
Е, като не искаш да пишеш по- често, поне пиши как сте  Thinking  Надявам се, че и вие със съпругата ти, и децата сте добре.

Сузи, честито! Бъди благословена!  Hug

Мони, дано всичко е добре и занапред да нямаш подобни посещения на болницата  Praynig Преди да дойдеш за изследванията в София, пиши, може да се видим някъде.

# 49
  • София
Сузи ЧРД! Бъди много обичана!

Мони  Hug почивай си , нали знаеш  Hug

Днес е една рядко спокойна неделя  Laughing Аз съм с малкото ми сладко момче , а тати заведе каките на кино. Излизам ,че "музиката" от пералнята, абсорбатора и сушилнята взе да ми дотяга......

# 50
  • Кьолн
Добро утро, мили мами! Аз отдаве съм писала,за което ви моля да ме извините! EmbarassedИмам нужда от помоща ви. Средната ми дъщеричка тръгна предимесц на детска градина. От там поискаха бележка, е съм с три деца и трябва да плащам 50% от таксата. Но в петък ми заявяват ,че нямало такова нещо. Знаете ли, дали е така? Вие пълна такса ли плащате? Имам чувството, че ме лъжат. Предварително благодаря!

# 51
  • Варна
mozila, на мен  ми дадоха от градината едно заявление, в което да заявя, че искам да ползвам привилегии по чл. незнам си кой за половин такса. Към него трябваше да приложа и трите акта за раждане /копия/. Питай ги пак, да не са се заблудили нещо.

# 52
  • София
Добро утро, мили мами! Аз отдаве съм писала,за което ви моля да ме извините! EmbarassedИмам нужда от помоща ви. Средната ми дъщеричка тръгна предимесц на детска градина. От там поискаха бележка, е съм с три деца и трябва да плащам 50% от таксата. Но в петък ми заявяват ,че нямало такова нещо. Знаете ли, дали е така? Вие пълна такса ли плащате? Имам чувството, че ме лъжат. Предварително благодаря!

Това зависи от наредбата на конкретната община. Откъде сте? Трябва да провериш как е при вас. В София за първо дете се плаща 50 %, за второ 25% от таксата, а третото ходи на градина безплатно.

# 53
Честит имен ден на всички празнуващи днес - много да са здрави, весели и позитивно настроени - ето по едно фрешче като за сутрин, а по-късно - кой каквото му се иска

# 54
Здравейте смели момичета! От години чета форума мога да кажа, че отгледах дъщерите си (на 12 и на 2г) с неговите теми, но ето че най- неочаквано съдбата ме праща при вас. Идвам с много страхове и нужда от вашите коментари. Вчера разбрах, че съм бременна. На 37 години съм, имам провалена бременност в 20г.с. преди години, заради която една АГ клиника хора ме заклеха да не опитвам никога повече упражнението с децата. Ама аз съм  инат и се справих с носенето и раждането на малката. Много лежане и много молитви бяха. Но сега няма да е така. Сама съм, няма баби, няма никой. Съпругът ми е лекар като тръгне на работа никой не знае кога ще си дойде и колко ще остане, дет се вика. Колкото ме е страх да рискувам толкова и нося усещането за грях ако реша да махна бебето...изключително ми е объркано. А да, и моля ви разкажете ми как реагираха семействата ви? Щото моите ме плюха още с втората бременност, а сега вече съвсем ще ме отлъчат от фамилията Mr. Green

# 55
  • София
 Hug
Мише мерси за фрешчето! Имам нужда от "рефреш", дори си сътворих зеленчукова супа за тази цел.
Inlexa ЩЕ СЕ СПРАВИШ! ЖЕЛАНИЕТО ПРАВИ ЧУДЕСА! Добре дошла в отбора на отлъчените  Hug Какво ли не чух по мой адрес като казвах че искам още едно дете , а като казах че съм бременна  ooooh!....книга мога да напиша. Но ето, че някак се справям. Laughing Съпругът ми също е много зает, и с чиста съвест мога да кажа че никак не ми помага, като изключим това ,че води големите сутрин. Обаче и финансовата страна на отглеждането не е никак маловажна, така че се разбираме и се подкрепяме.  Понякога напрежението ескалира и децата го отнасят, но се стараем тези момента да са по -малко.

Хубав празник на празнуващите!

# 56
Сама съм, няма баби, няма никой. Съпругът ми е лекар като тръгне на работа никой не знае кога ще си дойде и колко ще остане, дет се вика. Колкото ме е страх да рискувам толкова и нося усещането за грях ако реша да махна бебето...изключително ми е объркано. А да, и моля ви разкажете ми как реагираха семействата ви? Щото моите ме плюха още с втората бременност, а сега вече съвсем ще ме отлъчат от фамилията Mr. Green

Ние също сме сами, на моменти ми е изключително трудно, но все още дишам........А и вече лека-полека идвам на мене си, май.......Както ще ти кажат и другите мамчета от темата - и това ще мине.....Да, понякога ти се струва,че не минава, но с малко повече стискане на зъби - минава.......

За бебето - решението е само ваше, ние тук не можем да влияем, но имаш моята подкрепа ЗА бебето.......

Тук една голяма част сме минали през оплюването,циганския период, анатемосването, съжаляването и пр. от страна на близки и познати. Има и щастливки с подкрепа от семейството си обаче. Тук обаче ще намериш подкрепа, разбиране и утеха. За съжаление виртуална, но понякога тя значи много и ти дава криле, може да се окаже в един момент,че има и мама, която живее в близост до теб - така че вярвай ми, всички момичета от темата ще бъдат с теб!

Кураж, дерзай и.....ние сме с теб! Пък избора е ваш! Hug

Мога ли да кажа - тихичко честито?

Честито и на всички, които празнуват днес!!!! Живи и здрави бъдете!  bouquet

# 57
Inlexa трудно е да ти дам съвет, от здравословна гледна точка, там ти си знаеш най-добре. Но иначе родата какво щяла да каже... Ама знаеш ли колко ми дреме. Сама си гледам децата, живеем малко отдалечено и няма кой да дойде тука. Свекито като се роди малкия само повтаряше - "ще помагам, ще помагам" , а сега като я помоля и нещо ме гледа на криво - майната й, да е жива и здрава. Пък като й казахме за третото - съвсем се дръпна  Joy  Наистина сме отбора на отлъчените. Като кажа на някой, че чакам трето започва с такова страхопочитание да ме гледа, все едно съм извънземна.
Лесен избор няма. И здравето трябва да се вземе пред вид, и финансите, и организацията в къщи... но не мисля, че някой от тук съжалява, че има повече от 2 деца и е различен от "средностатистическото" семейство.

# 58
Първо да ви кажа БЛАГОДАРЯ, че ме "подхванахте" набързо. Знам, че ако решим да оставим бебето( на таткото още не съм му казала, но знам, че ако даже кажа , че не го искам ще ми е сърдит цял живот) все ще се справим,но чувствам огромна умора от стискане на зъби. Може би защото беба още е малка и тъкмо започнах да се окопитвам от майчинствуването й. Пък и съм на възраст. Ще се появя в света когато съм на 40.....на 50 и няколко все още ще имам ученици....не знам как ще издържа...

# 59
Като не си хия Гинкото е така.....

Сузи, честит рожден ден!!!! Много обичана, щастлива, радостна и благословена бъди! И най-вече здрава!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Мише, ти имаш ли имен ден днес? Ако е така - Честито!!!!

Мозила, виж как са разпоредбите при вас.....При нас за 3-то не плащах нищо.......Също както Есма е написала.......

Да, Мони, почивай си!Че после и да искаш - няма да можеш......

Маимп и Ванчето не са писали скоро, а и Надето не ни държи в течение дали ще стягаме багажа за Белгия........

Инлекса, в темата 40г. е златна, бебеидваща възраст.....Не си само ти...Да се включи напр. Фейчето по въпроса......М...и тя не е писала скоро.....

Общи условия

Активация на акаунт