МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 29 862
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Честито бебче на Мони! Да папка, слушка и спинка, за да стане голям и силен юнак! На мама- бързо възстановяване и спокойно отглеждане! Heart Eyes

slavina_S, и аз от година на година все повече се чудя какви варианти да мисля за РД на Косьо.... newsm78 Последните две години събирахме съучениците му да играят боулинг и да "джиткат" на разни джаджи. Децата бяха доволни, само дето малко скъпичко излиза.... Rolling Eyes За това лято (той е роден на 16 юни) се колебая между парти вкъщи и пак нещо организирано навън. За партито, обаче, ми е ясно, че вероятно ще трябва да освободим за няколко часа терена.... Laughing не ги виждам тези тийнейджъри да се отпуснат в наше присъствие. Party

Цоци, много мило това с картичката! Heart Eyes

За отслабването с удоволствие ще споделя. Hug Имаше някакъв повратен момент след лятото, в който реших, че е време да възстановя нормалните и здравословни отношения с храната. Приех, че ако искам да отслабна, това няма да може да стане без чувство на глад, и реших да приема глада като приятел, а не като враг. Това, което реално започнах да правя, си го измислих сама. Започнах да ограничавам яденето си само до три основни- закуска, обяд и вечеря, като си забраних да ям между тях. Беше трудничко вечер, защото ние ядем около 20 часа, а си лягаме доста късно и към 23 часа редовно посещавахме отново хладилника. Laughing Започнах да ценя чувството на лекота, което идва с поизпразнения стомах и да го възприемам позитивно, а не като заплаха за съществуването ми. Wink Това ми помогна да се примиря с глада между храненията.

Напълно престанах да ям шоколад и сладко и за голямо учудване не ми беше толкова трудно, колкото си представях. С изключение на това, нямам специални ограничения- готвим и ядем, каквото сме си правили досега. Не е за вярване, но килограмите започнаха много бързо да намаляват. Много ми помага и това, че мъжът ми реши да промени начина си на хранене заедно с мен. " Надъхваме" се заедно. Grinning Той също много бързо отслабна, но за разлика от мен вече стигна до желаното тегло. Аз имам още какво да желая от себе си. Wink

В общи линии, това е. Не знам доколко би било полезно, или ще действа при друг, но си заслужава човек да намери своя си начин, който ще работи за него. Няма да ви описвам колко пъти през тези години ужким съм "започвала" нещо- ту някаква диета, която нарушавах на 3-4ия ден, ту фитнес....всичко с краткотраен ефект и доста стрес. Докато сега просто намерих нов начин на хранене, който стана част от ежедневието ми и не го възприемам като ограничение или временна диета.

# 646
  • София
  Някой знае ли къде са мама Мони и бебчо? Колко по-рано е родено, много е хубаво че диша самичък  Hug Позволяват ли на мама да се цеди и да носи изцедена кърма, за по-рано родените това е още по-важно.
  За диетите няма как да се включа, очевидно генетично, аз и да ям и да не ям си стоя на 45 кг, без никакви усилия. Качвам единствено по 20 кг докато съм бременна и 1-2 месеца след раждането пак съм си на старите кг. По-скоро ми се иска да кача малко кг, поне 2-3, но не ми се получава, а и ще трябва сериозно тъпкане и то постоянно, което няма как да ми се получи за дълъг период от време.

# 647
Честито бебче на Мони! Да е живо и здраво и бързо да расте! Hug
По темата с диетите не мога да се включа, щото нямам воля за такова нещо. Но от месец насам не ям тестени закуски, сладко - само черен шоколад от време на време. На обяд - гледам да хапвам кисело мляко с мюсли.
С френския съм на първи урок, още се опитвам да схвана правилата за четене. Ако някой знае френски, ще съм много благодарна да го питам от време на време по нещичко.

# 648
Ха ха, Наде, наистина ти стискам палци. Аз изкарах до 3 -ти урок, дори преподавателката ми каза, че съм имала данни (каквото и да означава това, защото на мъжа ми каза, че е по-добре да не се захваща). Понеже съм учила английски и италиански, този френски ми се видя без никаква логика... Ама да не те настройвам де, ще трябва да го научиш, няма как newsm10

Мони е в Ловешката болница, дострашало я е да ходят чак до Плевен и може би, по-добре, че бебето се е родило много бързо. Каза, че днес щели да го изкарат малко от кувиоза да видели как ще реагира. Така или иначе, ще го държат докато стане 2500. Изцеждала се и ще го захранят със сонда, а тя ще носи кърма... Праща ви поздрави на всички Simple Smile

# 649
  • София

Хайде на здравословната закусчица и кафенцето!

Миленче, много ти благодаря, че сподели за отслабването - на мен ми беше много необходимо да чуя позитивен опит, помогна ми - и думите са хубава храна.  Wink

Наде, успех!  Peace

Мишела, прати и от нас много поздрави за Мони - много е добре, че ще може да носи кърма за бебока, дано й дават и да го гушка. Ще стискаме палци да е здрав и успешно да наддава  Praynig Praynig Praynig Hug

Хубав ден на всички!

# 650
  • София
Ванче ,мерси за кафенцето и закуската!  Hug

Мише присъединявам се към поздравите за Мони  Hug И ти се пази , да си стои бебчо още няколко седмици на топличко  Heart Eyes

# 651
Мамо Цоци  Hug, честит ти рожденик-първороден син   bouquet
Успех във всяко поприще му пожелавам!!!

Мони е родила малък мъж Борис  в 00:03 минути.Малкият красавец тежи точно 2,000 кг. и е цели 44 см.Господинът си показва овенските рогца,нищо че се роди в друга зодия и се бори,диша самичък и е извадил голяям глас!

Честито на мама Мони!!! За бебе, родено 2 месеца по-рано 2 килограма са си чудесно тегло! А и щом диша самичък - браво!!! Здрав и умен да расте малкият Борис, за радост на сестричките си, мама и тате!!!

Нещо ми се върти в главата друго име за бебето, нямаше ли и той да е Сами  Thinking
Но пък е чудесна зодия за мъж - Водолей (силно пристрастна съм, знам  Laughing)!
И ще празнува заедно с Вилизар рожден ден догодина (ако се е родил днес в 00.03ч)   bouquet

С френския съм на първи урок, още се опитвам да схвана правилата за четене. Ако някой знае френски, ще съм много благодарна да го питам от време на време по нещичко.

Питай какво те интересува - макар и да не го говоря толкова добре вече, този език ми е любим  Peace

# 652
  • Варна
Момичета, поздрави и от мен на рожденниците и на новите попълнения!
реших се да се включа във веселата ви дружина, макар да съм само с едния крак вътре (номер 3 се чака след след почти  6 месеца) , но много сили и кураж ми давате и искам по-отблизо да ви следя.

# 653
  • София
Днес направо ви мятам обяда! Laughing

Saly, лека бременност ти пожелавам! Нямаме нищо против да ни следиш по-отблизо - колкото повече бременни тук, толкова по-добре.  Wink
(Безднадеждните бебехолички си представят вече как наминавате и зяпаме в захлас новородени, бузести, спящи личица! Heart Eyes Blush)

# 654
Благодаря ви много за прекрасните пожелания!!!

Хайде сега да разкажа набързо...На 01.02 вечерта имах контракции,които станаха регулярни и през 10 минути...Докато се оправим и докато стигнем до болницата,контракциите бяха станали страшно болезнени,а аз не знаех на кой свят се намирам...Към 10 и 30 бяхме в болницата,доки мери тоновете на бебо...Засякоха се мноого силни контракции...Като ме прегледа каза,че шийката е изгладена и имам 6 см. разкритие,решиха да ме включват на систми да видим дали ще успея да издържа по-дълго време,макар че с това разкритие....Болките станаха на 3-4 минути към 11 и 30,прегледаха ме и имах 8 см. разкритие,водите изтекоха и ме преместиха в родилната,нямаше време за упойка-за нищо....Към 12 без 15 ми казаха,че трябва да напъвам вече,ама аз толкова се бях шашнала,а и много ме болеше,че въобще не можех да осъзная какво се случва...Първите няколко напъна не бяха много успешни,имаше малък проблем при излизането на бебо,но с малко повече упоритост,разместване,натискане от страна на лекаря по корема ми....В 12 часа и 3 минути бебо изплака с наааай-силния глас.....Реших да го кръстя Борис,за да ми е винаги такъв борбен и силен,инче-да,щеше да се казва Самуил....
Забравих да кажа,че условията в болницата бяха ужасни...Аз бях сама в стаята,нямаше телевизор,студено беше,мръсно...Освен легло,шкафче,мивка и 4 стени-нямаше нищо друго....Ако не беше лаптопа сигурно съвсем да бях откачила досега....Нямах търпение да се махна,че щях да полудея иначе...Единственото,което ме притеснява е,че сега ще виждам бебо само по 1 път на ден,но и това е добре,важното е да го виждам...
Иначе,изписаха ме днес!Прибрах се към 12 и нещо,но докато се нарадвам на Бела и Ивон,на ММ и то минали 2 часа Много по-добре се чувствам вкъщи и времето минава определено по-бързо.Показах най-сетне снимки на Борис на Ивон и на Бела,но те не могат да осъзнаят още,че това детенце е част от нашия живот,ще живее с нас,някак си...не могат да го приемат...Едни такива...пренебрежителни са към него,не мога да ги разбера...Явно нещата ще си проличат най-добре,когато си го приберем вкъщи.Иначе успях да видя Борис преди да ме изпишат,но за малко,а и той спеше...Помолих им да ми обяснят как ще процедират с храненето...Трябваше да им вадя думите с ченгел от устата...Казаха,че ще редуват кърма със някакво специализирано мляко,засега ще продължат да дават по 10 мл. на 2 часа,ще увеличават дозата с 5 мл. в понеделник.Днес му махнаха и системите,дишнето му е много по-добро,вече е и по-регулярно,кислорода,който му пускат е намален почти до най-минималното количество,в неделя ще го извадят от кувиоза,а аз ще мога да го видя в понеделник.Не са го теглили,ще го претеглят в неделя,но предполагам е свалил няколко грама,обаче се надяват да ги качва бързичко.Казаха,че все още не знаят дали има сукателен рефлекс,защото го хранят само със сонда,но от вторник-сряда някъде там ще запонат да дават и биберон,ще редуват 1 хранене с шише,едно със сонда,така докато развие добър сукателен рефлекс...Аз ще замразявам кърма,ще нося като ходя да го видя,пък и ще остане доста вкъщи,вече успявам да изцеждам по 60 мл.,предполагам,а и се надявам да се увеличи количеството....В понеделник ми казаха да занеса мокри кърпички,памперси и някакви дрешки...За залагалка нищо не са казвали,а и не смятам,че ще му дадат,така че няма да нося...

# 655
  • София
sweet_monii, добре дошла у дома! Hug Надявам се скоро към вас да се присъедини и малкият мъж! Wink За реакцията на момичетата не се притеснявай- те са мънички още, за тях най-важното е, че ти си се прибрала, няма как предварително да си представят, че бебето е вече част от семейството ви, още повече, че са го видели само на снимка!
Дръж ни в течение как расте Борис! Hug

# 656
Суийт Мони,много се радвам,че сте добре и двамата с Борис,спокойствие ти желая,всичко ще е наред,
и Васко се роди осмак,и не проплака веднага,но така бърза наддаваше и на килограми , и на ръст....
Суйткидс Мама,искрено ти се възхищавам на волята,такъв е начинът наистина,да възприемеш лишенията като любим хранителен режим,
и аз започнах от вчера нещичко в тази насока,дано да има резултат,че това обездвижване последните месеци си показа резултата....

Усмихната вечер,момичета....

# 657
  • През девет земи в десета
Суит Мони,честито бебче,да ти е живо и здраво,много да радва мама,тати и каките Hug Hug Hug

Цоц,честит рожденник,нека бъде все така умно и добро дете  bouquet  bouquet  bouquet

Аз Цвети я раждах в Окръжна болница-София и много се притеснявах ,защото цялата бременност бях с доста болезнени контракции,лежах за задържане 2 пъти и съответно тя тръгна да се ражда почти месец по-рано.Лекарката ми тогава ме успокои ,че при тях няма практика ако бебето се роди 2кг+- 100 гр. и  диша самостоятелно да го слагат в кувьоз или да му пускат кислород.Децата родени 2 кг. определено си имат сукателен рефлекс,но са по-вяли и отпуснати от другите бебета.Та значи докато бях в болницата видях с очите си как бебе родено 1900гр. го дават на майката да си го кърми и да стои при нея,само неонатолозите минаваха по-често да го преглеждат и наистина ги оставиха в болницата бебо да стане 2,5 кг.
В общи линии и трите ми деца не са износени до края на деветия месец,по-скоро до края на 8-мия, най-малка беше голямата ми дъщеря 2,500кг.,но и тримата наддаваха първите месеци по 1,5-2кг докато си наваксат Wink

Ванче,много свежарски обяд Mr. Green

Суит Мама и на мене ми направи впечатление страхотната ти визия,станала си като манекенка,супер Hug

Аз чета редовно,но нещо не съм в настроение за писане.Чудя се ,да ходя ли на операция или не. Издирвам една доста скъпичка инжекция която е необходимо да ми се постави ,няма я в БГ,еквивалента тук е около 700 лв. и............. абе изобщо не съм приятна компания ooooh!

# 658
Здравейте и тук да питам нещо.... В Карфур тази седмица продават ел. месомелачки 2 за 119 лв. И понеже мъжа ми има рожден ден сравнително скоро искам да му подаря, но две са ми много  Mr. Green. Ако някои иска да се комбинираме и да си ги разделим, пада се по 59,50 лв......

# 659
  • София

Слънце грейна, ледените висулки взеха да се топят, глътнах едно чайче преди да яхна метлата съботно. Mr. Green

Зла гад,  Hug Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт