МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 29 767
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
, "едно малко" ми трябва  Laughing). Ние с таткото такъв подарък сме си спретнали, че ще ни държи млади за още 20 години напред, ама има време - и за това ще се похваля официално в близките дни. Wink

ЗНАЕХ си,бременна си......не мож отречеш вече.....

Много се надявам да си права - то никого не мога да изненадам аз, дори себе си - нали съм най-голямото бебеискащо мрънкало наоколо. Mr. Green Просто ми липсва доказателствен нагледен материал, за да пусна на воля радостните писъци на развълнуваните "пеперуди" дето ми пърхат в стомаха. Laughing Laughing

Praynig Praynig Praynig Praynig Желая си да ги чуя тези радостни писъци пуснати на воля.....Честит сняг!

# 301
  • София
  Ихаааа, това ще е страхотна новина  Heart Eyes

# 302
Оле,току-що се прибирам и какви постове виждат очите ми,
Ванче стискам палци да "викнеш" в най-скоро време,избери се кой да те тупне по рамото "заразно"-Айла или мама по три....

Цоци,ти хубаво ни честитиш,ама да вземете и насам да пратите......

# 303
кукла, страхотно око имаш! Благодаря за споделеното!

ванче, не знам човек, на който повече да му отива "още едно малко"... Hug

# 304
Добро утро момиченца-кокиченца. Във Варна вали някакво подобие на сняг, и веднага се топи.
Ето едно снежно кафе за разбуждане

Ваня,  Hug  хайде да се похвалиш окончателно с процеса на подмладяване. Лелеее, още третото не съм родила, а ме запалвате за 4-то.

Малкия  е много крив, има ЗАДНА хрема (така каза педката), кашля отвратително, цяла нощ се въртя и все гледа да се настани върху корема ми, направо е като гербова марка. А баща му като му каже "ела да те гушна" и започва да пищи и да се бута в мен още по-силно. Сироп и капки слагам все едно тръгвам на кръстоносен поход, запасявам се с кърпи, приклещвам го здраво и така. А той през това време се гъне, пищи, опитва се да се отскубне. Абе....красота.

Хубав ден на всички Simple Smile

# 305
http://store.krokotak.com/category.php?id_category=9
 ей,сега от раз "заковах" 90 лева от този сайт,много красоти,много чудесии,
естествено за хора като мен с две леви ръчички,поръчката се изразява в книжки,къщичка за сглобяване,боички за стъкло,шаблони-всякакви,моливчета,ножичка за детенце.....,
но за талантливи и сръчни хора има невероятен избор на материали и то на добри цени

Лек и усмихнат ден,момичета

# 306
  • София
Еластина благодаря ти много за линка. Отдавна взимам идеи от Крокотак, но после се чудя откъде да купя материалите, изобщо незнаех, че може и от там да се поръчват  Simple Smile

# 307
Еластина благодаря ти много за линка. Отдавна взимам идеи от Крокотак, но после се чудя откъде да купя материалите, изобщо незнаех, че може и от там да се поръчват  Simple Smile
И аз съм очарована,Айла,веднага ми се обади представителката и ме увери,че поръчката тръгва утре,
жалко е,че съм извънредно несръчна,иначе толкова други неща ми  направиха впечатление....

# 308
Ванчееееееее, Ванче  Hug Опасна си ти, браво   bouquet  Ние сме в едно колебание дали и кога да почваме с бебе  Sad Ту сме суперентусиазирани, ту ни хваща страх как ще се справим (не само финансово, но и това е много важно - с хляб за тост по почти 3евро пакета, евентуално студентка след година и половина и ученик в първи клас пак след същия период...Децата на сестрата на мъжа ми, които се отглеждат почти изцяло от баба и дядо, вместо да стават по-самостоятелни, още повече взимат от времето на свекърите и няма да имам никаква помощ от тях (да не говорим, че не иска и да чуе бабата за още едно внуче  Cry)
Константин започва Тае Куон До, Джиа - балет, а са в такава възраст, дето искат много внимание "мамо, мамо, гледай какво мога" и не смея да ги лиша от времето, което сега прекарвам с тях....
Така че, ще очакваме и ще се радваме заедно с Ваня и другите бременлинки в темата  Hug

)
http://store.krokotak.com/category.php?id_category=9
 ей,сега от раз "заковах" 90 лева от този сайт,много красоти,много чудесии,
естествено за хора като мен с две леви ръчички,поръчката се изразява в книжки,къщичка за сглобяване,боички за стъкло,шаблони-всякакви,моливчета,ножичка за детенце.....,
но за талантливи и сръчни хора има невероятен избор на материали и то на добри цени
Ехееееее, колко неща сме спретнали с малките от сайта, ама грам представа нямах, че продават и материали  Embarassed Къде съм гледала? Тук всичко е толкова скъпо, че като вляза в книжарница и излизам без пари...За пример: скицник за рисуване - 2.20 евро, гланцово блокче - 7-8евро, книжките пък съвсем - най-елементарната за оцветяване започва от 6евро...
Най-добрите ни произведения от Крокотак са човечетата от капачки - носехме ги цяло лято на плажа, та един познат татко на 3 породени деца беше готов да  ме напсува  Mr. Green, защото синът му събрал капачки и човекът си пробил ръката с отвертката докато ги дупчи  Laughing

Да кажа и за снимките от празника - толкова хубави деца на едно място не бях виждала  Heart Eyes Разпознах обаче само кукличките на Айла и Кукла (браво за снимките!). А, и МаминкаВаня с красивото Кати  Hug

# 309
  • София
Здравейте, девойки! Мерси за кафенцето и за хубавите ви думи по мой адрес, ще разказвам подробно за нашите семейни вълнения, ама ...друг път Laughing, че сега само набързичко наминавам.

Ще ви изоставя за няколко дни съвсем умишлено, понеже ми предложиха много хубава работа - с моята братовчедка Мина, която е художник и живее в Портогалия ще участваме в един конкурс за правене на книжка - аз ще пиша текста, тя ще рисува илюстрациите. Та, стискайте палци да успеем  Praynig, имам срокове, та трябва да съм бърза и съсредоточена.

Ако ви залипсвам - ето ме:Иванка „maminkavania” - дом, озарен с три броя детски усмивки Simple Smile

До скоро! Hug Hug Hug Hug

# 310
Ванче, не се коси, ние тук те чакаме....със семейни разкази и прва награда от конкурса......До скоро! И...поздравления за Горещия стол!

# 311
Много ви благодаря за комплиментите за снимките! Щеше ми се да направя повее снимки на децата с родителите им, но ми беше неудобно да ви карам да позирате. Затова заложих на естествени репортажни снимки. Simple Smile

На печелившите с 4-то - честито!

Мина ми каза, че вече била наясно как се гледа бебе и при следващото щяла да ми помага повече Laughing Галка иска да родя принцове Скай и Брендън, за които тя да се ожени!! Мъж ми се заглежда с навлажнени очи, когата по тв има предаване с новородени. Аз мисля да поотложим 2-3 години, пък тогава да видим. Хем да се разширим в по-голям апартамент, бе направо къща.

Чудя се напоследък, какъв е този бг манталитет на хората да ме съжаляват като ме видят с 3-те деца? Толкоз ли за съжаляване изглеждам?! Аз мисля, че за завиждане. Толкова ни е вкоренено, е нормата е 2 деца... А моите като видят семейство с 2 деца и почват да питат :"Къде ви е бебето?".  Laughing

Та, на майката на тризнаците желая да са и живи и здрави и тя, и татито! Само ако може не изолирайте каката при бабата. Аз съм гледана от баба и дядо 4 години и до ден днешен не мога да приема майка ми за моя, за авторитет. Не се почувствах част от семейството.

# 312
  • София
Чудя се напоследък, какъв е този бг манталитет на хората да ме съжаляват като ме видят с 3-те деца? Толкоз ли за съжаляване изглеждам?! Аз мисля, че за завиждане. Толкова ни е вкоренено, е нормата е 2 деца... А моите като видят семейство с 2 деца и почват да питат :"Къде ви е бебето?".  Laughing

Joy Joy Joy

# 313
бе направо къща.

Чудя се напоследък, какъв е този бг манталитет на хората да ме съжаляват като ме видят с 3-те деца? Толкоз ли за съжаляване изглеждам?! Аз мисля, че за завиждане. Толкова ни е вкоренено, е нормата е 2 деца... А моите като видят семейство с 2 деца и почват да питат :"Къде ви е бебето?".  Laughing

Та, на майката на тризнаците желая да са и живи и здрави и тя, и татито! Само ако може не изолирайте каката при бабата. Аз съм гледана от баба и дядо 4 години и до ден днешен не мога да приема майка ми за моя, за авторитет. Не се почувствах част от семейството.

Къща, къща....Когато бях малка и завиждах на всички, които живеят в блокове....Не можех да повярвам на думите на майка ми,че в къща е по-добре.....И....внимавай какво си пожелаваш.....Събориха къщите за да правят блокове....И от тогавана шите живеят все в блок.....Та и аз докато се бракувам покрай тях.....Ами....разбрах какво съм загубила.....Сега сме в къща, самостоятелни. Под нас - един глух дядо квартирант(къщата е на 2 етажа, но 1-я етаж не е наш, той е напълно самостоятелен с вход, двор и пр.), над нас - небето и няма кой по малките часове да ми тропа на главата, няма кой да е недоволен,че децата са шумни........

Да, остава си манталитета на българина за 2 деца.....И...независимо,че тук все има нова мама с трето или четвърто детенце - дори смея да кажа,че май се ориентира и към 1 дете......В последно време - поне в квартала - виждам все по-малко бременни....А и с това ново майчинство - май още повече ще намалеят.......

Кукла, аз затова до сега не съм деляла децата си. Ако отиде едно при баба си - и другите ще отидат. Просто на този етап вървят в пакет. Аз също съм била при баба и дядо......На мен не ми липсваше майката, а бащата.....И все исках дядо да ми е татко.....Та хубаво - лошо - децата при родителите си. Още повече, че съм имала предложения от майка ми да ми помогне с едно от децата - преди Йоан да изкара в Добрич детската градина, сега пък да е там 1 клас......След това Рая да я оставя до гимназия......И да.....щеше да ми е по-лесно сега.....Но нямаше да ми е по-лесно после....а и за детето......Прекъсват се отношения, което не  е хубаво......

Да...не  е лесно....нямам тук въобще физическа помощ, а в последно време умората ми е най-вече физическа......Но....лека-полека нещата започват да се подреждат отново, започвам да виждам светлина в тунела(но не от идващия влак), започва вече да не ми  е толкова тъмно пред очите, започвам да си взигам главата, може би съм станала по-организирана, пак с пренаредени приоритети и цели, но най-вече....наслаждавам се на мига и на момента. Започвам да виждам и да забелязвам обекти и неща, които не са свързани само със семейството и децата,започва да се забелязва при мен начало и зародиш на социален живот, утре смятам да отидем на балет с Рая(Лешникотрошачката, гостува Софийската опера и балет), въобще започвам да изтривам от паметта всичко старо и неприятно от минал период и да гледам ведро и свежо напред.....Забелязвам дори,че имало и хоризонт пред мен.....Небето се прояснява и започвам да виждам и красотите в живота......Ех, живот, здравей, здравей.....Запознавам се отново с него, той си припомня вече за мен......Та така......Дишаме заедно кога по-дълбоко, кога по-плитко, но дишаме......И вярвам,че този процес ще става по-хубав и по-хубав и от приятен по-приятен за двете страни.....И се радвам,че всичко това може да бъде споделено със семейството ми.......Гледам Сами и не вярвам чак, че ще стане на 1г. след 19 дни.......Много съм радостна и щастлива!

Извинете........стана дълго.....

# 314
  • София
Ванче ще чакаме да се похвалиш и за двете и ще стискаме палци.

Къща, къща....Когато бях малка и завиждах на всички, които живеят в блокове....Не можех да повярвам на думите на майка ми,че в къща е по-добре.....И....внимавай какво си пожелаваш.....Събориха къщите за да правят блокове....И от тогавана шите живеят все в блок.....Та и аз докато се бракувам покрай тях.....Ами....разбрах какво съм загубила....
И ние си мечтаехме да отглеждаме децта си в къща с голям двор , но нещо не сме си го пожелали както трябва.....май...
Цоци сега пък да не се окаже ,че сте били съседи с моя мъж, че и той е от Добрич и на тях са им съборили къщата и са го преместили  в блок  Laughing сигурно не ама си го помислих( и написах)

Общи условия

Активация на акаунт