МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 30 014
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ах, Теди, да ти е жив и здрав Анди! Все така мило и усмихнато дете! newsm51

Наде , моето мнение е , че няма смисъл да губиш време и пари за курс по език. Може в интернет да се позапознаеш , за да имаш основа, но наистина на място се учи много лесно. Ако в курса ще научиш отделни думи , които не е ясно кога точно ще ти потрябват, то на място ще научиш точните фрази и интунацията с която се употребяват в конкретния случай.  Peace

# 586
  • София - Дианабад
Аз лично не бих отишла без никакви познания по езика. Бих записала поне едно ниво. Или поне някакъв самоучител, или някой частен урок...да не съм съвсем непросветена  Embarassed.
Миналото лято ходихме в Алпите и макар че съм завършила френска гимназия, си взех един диск за слушане /все пак съм завършила преди 13 години/, както и един диск със самоучител на Понс "В последната минута". Пак ми свърши работа  Peace .
А иначе е ясно, че там се учат интонации, разговорни думи, дори и диалекти  Peace.

А за Кабината наистина е готино, защото може от всяка точка на света да влизаш и да се упражняваш. Може и да попиташ дали имат чужденец, който да води френски /за английския имат 2/.

Успех  Hug!

# 587
  • София
Теди, да ти е жив и здрав рожденника! Много целувки за Анди и да е много радостно, спокойно, изобретателно, мечтаещо дете!  nbirthday

Наде, аз бих се подготвила с езика, може би без цял курс, но ще искам да мога да чета и да разбирам поне отчасти какво ми говорят хората насреща. Ако имам познат, който знае езика бих се обърнала към него за някои основни неща или съвет къде и как да уча. (Аз най-лесно уча език в ситуации - понякога с големия ми син си говорим на английски вкъщи и е голям майтап като се запъна на някое елементарно нещо, което искам да кажа, пък не знам как - така си виждаме пропуските.)
 А и децата е хубаво да имат представа от езика, който там ще трябва да говорят - в коя част на Белгия ще бъдете, френски ли ще ви трябва? Може заедно с децата да изкарате курс, ако искате - тук преди време имаше намаления на таксите, ако членове на едно семейство учат в една и съща школа. Wink Провери си вариантите, имате време. Peace

# 588
Ванче, в Антверпен ще сме. Там се говори предимно нидерландски/холандски/, но като гледам по обявите повечето искат и френски. И аз не смея само с англиийския да ходя там, още повече и че ще работя.
Уроците на Кабината май най-много ми допадат.

# 589
Теди, да ти е жив и здрав Анди. Много радост да ти носи, като братята и сестра си. Целувки!

Наде, поучи малко езика предварително. Дори и сама с някой разговорник. Преди много години ходих във Франция и понеже не знам и дума френски, реших да се подготвя малко. Естествено, почти нищо не направих, защото се опитвах да уча на морето с компанията, но научих цифрите. На френски те не се образуват, както на български и е доста объркващо (например 80 се изговаря като 4 х 20, 70 е 60 и 10 и т.н.) И това се оказа много полезно, защото трябваше да разбирам колко да платя в магазина, а на няколко пъти дори ми се наложи да записвам телефонни номера. Тогава бях много доволна, че съм понаучила нещо предварително.
Не се тревожи, колкото и да научиш преди да заминеш, все ще ти е от полза. А после ще ти бъде по-лесно да се учиш "в движение". Успех, сигурна съм, че ще се справиш - все пак познаваме те.  Hug

# 590
# 591
# 592
Ех, че хубаво- всеки ден по 1 рожденник!
Честито на Анди да расте здрав и щастлив. Много усмивки!   bigdance2

И аз си мисля, че трябва някаква база за езика, че иначе съвсем разногледа ще станеш там.  А на място само ще надграждаш.  Тоз' френски ми се стори голяма мъка на мен... опитах се да го уча, ама не ми се получи на мен. Успех!  Hug

# 593
  • София
Само с нахилени емотикони няма да минете, девойки! Как сте, здрави ли сте, децата, мъжете?
Липсвате ми на мен! *гуш* Hug Heart Eyes

И като сме на френска вълна - много ми е романтичен този език, сигурно, заради това: Et Si Tu N`Existais Pas  - поздрав за всички!  Heart Eyes

# 594
  • Кьолн
Здравейте момичета! Анди, честит рожден ден! Моята Ивка се върна болничка от баба си. TiredМоля се само да не е грип. Аз също се регистрирах в кабината. И смятам да уча език. Ох, с тия болести не мога да си събера мислите. Желая много здраве на всички и много късмет!

# 595
  • София
Наде, аз съм ЗА курс по езика. Peace Когато се настаниш на място, ще имаш предостатъчно други ангажименти. За себе си бих предпочела да се запиша на курс, защото вкъщи все ще изникне нещо. Вярно, че парите не са малко, но пък за вас са инвестиция. Peace

Честит празник на Анди и Елена! Да растат здрави и щастливи!  bouquet

mozila, бързо и леко оздравяване на Ивка! Hug

# 596
Честито на рождениците,здраве,усмивки,веселие им желая,
голямо боледуване изкарахме-две седмици и нещо....
противно на всеобщото мнение,че при грип АБ не помага,точно АБ ни оправя,
тази година по мнение на личната,който е започнал с антибиотик в първия момент е стопирал болестта набързо,който е изчакал-агония около 20-тина дни,
децата съа във втората категория,аз по самоинициатива-в първата....

за езика-добре е да има човек някаква представа,бих се записала на курс,
учила съм в езикова гимназия,тогава помнех,сега имам чувството,че паметта ми е изчезнала....

# 597
  • Кьолн
Здравейте момичета! Sweetkids_mama,благодаря ти за пожеланието! Дано се оправи бързо. Още като си дойде и започнах лечението дано успея да се справя.Еластина и нашата педи така процедира обикновенно. Отначало много и се ядосвах, но сега разбирам ,че е права.

# 598
Мозила,нашата лична е против АБ-то,в краен случай го предписва,но тази година казва,че при децата много скорострелно се развива болестта,вечерта е със зачервено гърло,на другия ден вече е с пневмония,
....аз съм за бързото лечение,не мога да рискувам за бебета и деца,
за възрастните може би -да,но за децата си-не,
настръхвам от високи температури,на няколко мои познати,които изчакват с даването на температуро-понижаващи,децата им направиха гърчове,
абе въобще и в лечението съм консервативна,нямам нищо против хомеопатията,но не познавам добри хомеопати,хора,на които да мога да разчитам,а не да ми провеждат лечение по телефона или да ми дават дати за спешен преглед-след месец....
за мен хомеопатията е за профилактика и за състояния,които търпят бавно лечение и възстановяване....
Усмихнат ден,момичета....

# 599
  • Кьолн
Еластина,абсолютно мисля като теб, за ужас на майка ми и снаха ми. Не мога да гледам децата ми да се мъчат и аз направо се разболявам. Такава съм паника! EmbarassedМъжа ми е много спокоен и все ме успокоява, но сега нали го няма и още повече ме е страх. Tired

Общи условия

Активация на акаунт