МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 29 956
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Мама Ева,аз също съм ЗА малката разлика....или поне сега мисля така...С 2 деца е що годе лесно,а и като имам помощници...Не знам обаче като се роди третото дали ще ми е все още толкова весело и лесно...Мисля че на моменти ще полудявам....Ама...здраве да е....Ще се справим....
За грипа да кажа-и двете ми маймуни са болни....Аз също бях 2 дни с висока Т и ужасна кашлица,ама нали съм здрава като бик-бързо ми мина,ама децата още се мъчат...Ивон поне спря да вдига Т,малката е с Т 39,3...сега й сложихме студен компрес,ще вървя сега пак да меря и да давам Нурофен....
Тук обявиха грипна епидемия...точно ден преди да отида на ЖК  #Cussing out Направо съм бясна....
Уффф,още нещо щях да пиша,ама направо изключих... Rolling Eyes

# 616
Добър вечер, момичета!!!!!!

Вече се чувства училището в нашата къща.......От повече от 1 час у нас е тихо, спокойно, само клавиатурата и миялната се чуват как работят........В 21,30 народа се ориентира към леглата и към 22ч. всичко бе заспало, вкл. и баща им. М да.....сега от време на време се чува той как хърка, но това го приемам като фон на цялата картинка. Само аз будувам и се чудя с кой акъл все още не съм ги последвала.....Може би защото това е моето време, време за да си чуя мислите и да се видя себе си, да усетя,че и аз дишам.........

За разликата говорите....То е ясно - малката разлика е добра за децата, но лоша за родителите, голямата разлика е добра за родителите, но лоша за децата....Според мен най-добрата разлика е от около 5г. Но...не ме слушайте мен много-много......Между голям батко и каката е 3г., между каката и малък батко - 4, а между малък батко и бебето - 7г. Каквато и да е разликата - все ще е трудно на родителите....При малка разлика - грижи и шетане има, все едно 2 бебета се гледат, понякога с различни режими и вероятността да станеш разноглед е почти сигурна........Голяма разлика - разваля ти се рахатлъка, свободата ти се отнема, таман си започнал да подминаваш памперсите  и да купуваш вече червила и хоп.......пак се запознаваш с номерацията на памперсите.......Пък и при порастване на възрастта не е много сигурно дали пак ще ти се иска да се върнеш с изходно положение с бременеене, раждане и т.н.

Затова - каквото ви е на сърце - така действайте! Акъл от хората не търсете. Все е трудно. При по-голяма разлика между децата има вероятност те да ви попитат - Ама вие пари за презервативи ли нямате? Така че.......А и моите точно нямаха дразнител и хоп....бебето се появи....И сега ходи, изключва им компютъра в центъра на играта, чете им неприбраните учебници, въобще получавам масови оплаквания от набезите на бебето........

gigamiga аз също исках близнаци........Е...вече тренирам за баба на близнаци.....Надеждата ми е вече в децата за двойна радост наведнъж........

Айла, мъж ми казва същото - Да ида на работа,че да си почина там......На мнение съм,че тази година вируса бе ужасен.....Много възрастни се поболяха около мен, а това не е било скоро....Успех на работата!

Мозила, да пускам ли палците? Почерпка да чакам ли? Или лично да идвам?

Дани, аз също се улавям,че съм могла Сами да го родя по-рано, но от друга страна добре,че все пак го има, рано - късно няма значение, важното е,че сега е талисманчето на семейството ни!

Еластина, при нас от известно време има ревност от бебето към останалите. Не дава да гушна и да целуна никой друг освен него. Известна ревност има и от малък батко, той не е гърмян заек като другите двама, но....вярвам,че с времето нещата ще си дойдат на мястото.......Тя Ванчето едно време и капучино сервираше, сега много е занемарила освежаването ни сутрин......

Мишела, благодаря ти за теста....Разпространих го тук-там.....Много му се смяха и го харесаха! Как си ти, а Бебо? Име измислихте ли?

Наде, успех с езиците! Вярваме в теб, не ни разочеровай, ти можеш!

Сладка Мони, никакво разболяване! Как са при теб нещата? А ако полудееш - ние сме насреща......У нас на вратата смятам официално да лепна надпис - Лудница. Ако реша да вляза някога в такава ще ме вземат без препоръки, само от външен вид вече го докарвам......

На патерица, но от сърце  - честит рожден ден на Анди, жив и здрав да е, благословен и щастлив!!!!!

Кареспонденцията между Пикасо и Злата Гад ми хареса, девойки, продължавайте все в същия изчерпателен дух и ще се бием най-накрая.........

Ванче, не знам вие дали сте на френска вълна, но Рая само повтаря,че ще ходи да живее във Франция........Чудя се дали да се моля за тази нейна мечта?

О...Сладка мама.....нова визия, пременена ми се виждаш.......Добре изглеждаш, пу-пу.......

Пролетна, мечтая за твоя сезон с всички свои сетива........Какво ли ни е подготвил малъч сечко?????

Момичета, желая ви един хубав и пълен с емоции февруари, само положителни емоции и слънце в душите да имаме!!!!! ПРегръдки и лека нощ!

# 617
  • София
Я да ви сервирам аз капучиното за "добро утро" от сега  Wink

На мен ми е безсънно...всичко живо спи и диша равномерно, само заека току подскача из клетката - явно и на него му е безсънно... Crazy

# 618
Благодаря на всички за ценните съвети, много сте готини   bouquet
Разбрах ви и ще ви послушам - ще атакуваме с таткото възможно най-скоро. Може би първо ще поработя една година да си върна формата, че за 3 години в къщи доста позатъпях  Embarassed После ще се включа активно при вас с  EFP  Харесва ми вашата компания. Темата МНОГОДЕТНИ МАМИ е най-свежарската във форума на бг-мама. Никаква злоба, никакви нападки, само свеж приятелски хумор. Явно многото деца подмладяват  Laughing Поздравявам ви и ви прегръщам  Hug

# 619
вие сте като едни машинки,направо ще вдигнете популацията в РБългария,да са живи и здрави татковците Peace

# 620
Момичета, нямах време да влизам последните ...найсет страници, но..гледам,че обсъждате разликата на дечицата..
Моите каки са породени, баткото е 8г,8м и 8 дни след малката кака, а малкия е 7г по-късно от него..
Личните ми впечатления са ,че не е толкова важна разликата,колкото...възрастта на родителите. Важно е майката да е млада....
Може би,защото бях много млада, когато родих каките, нямах компютър и т.н разсейващи неща из къщата, та... поцялден сезанимавах с тях и инвестирах в игри времето ни заедно. Беше забавно, вечер не заспиваха без приказки и песнички за лека нощ..Беше ми трудно физически, защото дори нямаше памперси, пък имах да пиша и дипломна работа..но...като се замисля за онова време, всичко ми носи усмивки..
Когато се роди баткото, каките вече бяха ученички. Гледането му беше песен.Вече имаше памперси, аз работех, каките бяха големи и помагаха..Но...набези по техните неща не липсваха..въпреки,че той си беше едно изключително кротко същество..(както и каките впрочем)
Да гледаш бебе на 33 е истинско удоволствие, заради улегналостта и заради това,че имайки вече опита с големите..всичко ми беше лесно..Обаче..като станаха каките 7клас и 5 клас, а батко на 2 ... много ми дотежа.. Сигурно,защото не спрях да работя..не знам..
Сега с малкия..усещам,че има някаква рутина с която го гледам..Съвестно ми е,че не му отделям толкова внимание,колкото бих искала..и колкото трябва..Обаче..детето се самоотглежда..Каките отлетяха по чужбина...и..изобщо... ми е време за внуци вече Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 621
Личните ми впечатления са ,че не е толкова важна разликата,колкото...възрастта на родителите. Важно е майката да е млада....

Сега с малкия..усещам,че има някаква рутина с която го гледам..Съвестно ми е,че не му отделям толкова внимание,колкото бих искала..и колкото трябва..

Леле...колко си права за възрастта на майката, поне за мен.......А за малкия...да и аз усещам рутина в отглеждането, но пък залитам понякога в другата крайност - много внимание, все едно никога не съм гледала деца.....Луда работа.....Ама нали знаете - Не е задължително да си луд за да имаш много деца, но помага........

Ванче, благодарско за капучиното, ти що не спиш?

# 622
Мама Цоцоланка , тъй де..."понякога"..там е проблема..С големите, залитах ежедневно... Grinning
С баткото...не можех да откъсна очи от него..Такова красиво, послушно и умно дете..
А малкото дяволе.. понякога успява дори да ме ядоса..Нещо,което другите не успяваха.. Явно е от ЕГН-то..

# 623
Скапах се днес, гроги съм вече... не знам защо реших да изчистя цялата къща... не е ли рано за синдрома на гнездене още???

Прави сте за ЕГН-то, но пък така, с децата, се подмладяваме.

Наде, стискам палци ентусиазма ти да остане и бързо да напреднеш. Много шантав тоз' френски.

Мама Цоци Simple Smile аз име почти съм измислила, ама таткото само сумти - като се родяло, щели сме да измислим... да бе да, ще чакам да се роди... Та избора е ограничен в този кръг  - Белла, Изабела, Амелия  newsm78. За момиче може нещо по-така, фешън, иначе за момчетата съм твърдо за сериозните имена Simple Smile

# 624
Благодаря,Ванче,
това за компютърния вирус моята баба-на 80г. съвсем сериозна ми го заяви преди година,
чула милата за този вид вирус и решила,че се прихваща,а симптомите са като при грип....

Joy Joy Joy 
По този повод, въпреки, че е само виц -Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?! -Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!!!

# 625
вие сте като едни машинки,направо ще вдигнете популацията в РБългария,да са живи и здрави татковците Peace

Ние като едни машинки ще ти платим пенсионните осигуровки, не анално... надявам се да ме разбра!

# 626

Ние като едни машинки ще ти платим пенсионните осигуровки, не анално... надявам се да ме разбра!

Аз разбрах........

И какво сега.....само с този коментар ли ще бъдем удостоени от теб, скъпа ми Цвет??????? То аз, че се губя - губя се, ама теб май ще трябва да те издирваме чрез Интерпол.......

И да почерпя за голямото ми момче, днес става на 15г., тортата е правена по негово желание - Да ви е сладко и да ви е солено......

# 627
  • София
За нас разликата във възрастта на децата си е идеална, защото всяко се появи, когато бяхме готови за него. Simple Smile Малко зор видяхме, когато се роди Зорница. Нищо, че четири години си е една прилична разлика, пак ни се струваше на определени моменти, че гледаме две бебета. Затова пък те си бяха много близки. Косьо беше близко до нейния акъл и докато бяха по-малки, много си играеха. Той беше съвършеният батко. От 3-4 години насам, обаче, постоянно се дъвчат и дразнят. Thinking Косьо тихичко си я тероризира и използва. Тя е длъжна да се съобразява с неговите желания и настроения. Виждам, че  малката разлика причинява и постоянни търкания, докато между Зори и Галина няма такова нещо. Тя се очертава като една зряла и спокойна кака. Wink Косьо пък също е луд по Галя, гледа я като писано яйце и страшно много ни помага, откакто се е родила. Та няма как да се изчисли вярната разлика, а и отношенията се променят в различните периоди.  Peace

щурчо, драго ми е пак да те чета! Hug Аз пък обратното- иска ми се да бях такава майка на Косьо, каквато сега съм на Галина. Blush Сега съм много по-търпелива, по-склонна да пренебрегна личните си нужди и желания. Виждам, че много от насилствените дисциплинарни мерки, които прилагахме към Косьо, не са били необходими. Нямахме сякаш търпение по-бързо да порасте.  Rolling Eyes

Цоци, забелязала си, значи.... Wink Аз не смея да се похваля, обаче успях да сваля 11 кг и продължавам да отслабвам. Blush Стигнах до килограми, на които не съм била от 11 години. Чувството е страхотно!

Честит празник на голямото ти момче, да празнувате все в радост и успехи!  bouquet

# 628
Цоци,дати е живо и  здраво,порастналото момче  bouquet само радости да ти носи и...по-лек пубертет Simple Smile

# 629
Цоц, честито ти пораснало момче!
Честит рожден ден на Анди и на всички дето не съм честитила!
Чета ви редовно, просто някак не ми иде отвътре да пиша - знаете в някой момент ще се отприщя и ще ви се иска да да поспра Embarassed
Не можах да се удържа обаче от изказ, за което моля да простите!
Може би е по добре  Laughing и  Hug

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 08:55 от Дива ирландска пешеходка (LSD)

Общи условия

Активация на акаунт