Канадска есенна тема № 44

• 29 006
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • Canada
Здравейте момичета!
Честито на всички празнували по нещо, които съм пропуснала! Да са живи и здрави!

kambanka 2304, честита бременност! Да е лека и безпроблемна!
Виждам, че проучваш болниците, но като ти гледам лентичката, трябваше досега да си взела апойнтмънт с лекар, някои започват да следят бременността от 10 г.с., а други - от 12 г.с. Дано вече да имаш такъв, а да проучваш с цел евентуална смяна на лекаря.
Раян се роди в Ст-Мери, вече са ти писали за нея. Аз реших, че с втората бременност искам да съм в Джуиш, до няколко дни ( Mr. Green) ще добия лична представа дали съм постъпила правилно с тази смяна на болница. Когато реших да е в Джуиш, намерих в интернет тел. на доктори там, четох ревюта и започнах да звъня подред на тези, при които исках. Не беше лесно, но накрая успях. Ще видим дали си е струвало. Относно следенето на бременността съм доволна, но пък и знаех вече какво да очаквам, нямаше го стреса от новото. Успех! Hug

# 586
November rain, вчера те мислих дали си се отчела, ама явно още не си Wink Айде леко да е и после да разказваш Peace Таткото ще присъства ли и ако да, намерихте ли кой да гледа Раян медувременно? А всъщност Раян оправи ли се Rolling Eyes

# 587
Е бургаската група е голяма. Ще се пеят бургаски вечери. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 588
November rain, силно стиснати палци и от мен за леко и красиво раждане и едно прекрасно бебенце! Много ще ми е ценна информацията за Джуиш хоспитъл, ще чакам с нетърпение да разкажеш! ( някой да си спомня къде е разказът на Лейди Шери? Embarassed)
Аз всъщност още нямам лекар, дори не съм започнала да търся, но в скоро време ще го направя. Надявам се все някой да ме вземе Simple Smile, нали са длъжни да ми осигурят редовно проследяване през бременността, надявам се да не е чак такъв проблем...
Друго също ме вълнува - аз не държа чак толкова на конкретен лекар, колкото на по-естествено ориентирана болница, защото все пак едва ли точно този, който ме следи ще дойде на раждането. Така,че се интересувам от практиките в самите болници. И в този ред на мисли тук практикува ли нещо като отворени врати за родилните отделения? Да отида да поразгледам на място, да поразпитам? И друго не знам - кои са големите и кои по-малките болници в Монреал, не съм сигурна,че искам да раждам в някоя университетска болница. А джуиш май е точно такава...Има ли също някъде статистики за самите болници? Погледнах в сайта на джуиш, но там не са достъпни...

# 589
  • Лавал-Пловдив
Имаш отворени врати, но можеш да идеш чак след 32 седмица  Naughty Joy Иначе на отворените врати ти показват родилното, детското отговарят ти на въпроси и ти пускат филм и лекция за кърменето. Аз бяха на такава среща в Ст. Мери и мога да кажа, че доста ми помогна после при ориентирането при постъпване.

# 590
Здравейте.Обръщам се към всички вас и искам да ви помоля,за малко съпричастност .Едно малко момиченце-бебенце на 1 годинка-Михаела, има нужда от помощ точно сега, преди големите празници,когато всички ще сме около масата и ще ходим по именни дни, за да се видим с приятели, а тя ще бъде в болница.
Това е линк към причините, обяснено е всичко: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=549391.0
Искам да помоля всяка една от вас, който има възможност да помогне на това момиченце - да вижда, да запази окото си, да го направим.
Никой не очаква огромни суми от порядъка на хиляди. И 5$, които харчим тук на ден за някакви дребни неща, биха осигурили няколко минути повече лекарска намеса за нея
Много ви моля,нека да помогнем.Нека всяка ,
ако може да отдели по мъничко,да направим коледен подарък на това дете.
Не съм позната на близките,просто вчера видях темата ,преведох малка сума чрез паи пал,но неспирам да мисля какво и как да помогна на това детенце.Бижу ми изпрати снимка на детенцето и не може да си представите за какви красиви големи  очички става на въпрос.
Съжалявам за дългият пост,
Весели коледни празници на вас и семействата ви.

# 591
Привет пак!
Да се отчета.... говорих с supervisor-ката на градината вчера.
Жената ме разбра и се съгласи с моите забелжки. Предложи решение, което видях че вечерта вече беше приложено. "Учителката" която затваряше градина (и която лично аз много нехаресвам, честно казано) дори дойде при мен и ми даде пълен отчет за каквото исках. И едно от изреченият беше "Ами то като имате проблем елате с нас да говорите" (едва ли не беше лично засегната, че съм отишла при шефката). Моят отговор беше, че щом съм отишла при шефката значи приказките ми с "учителките" до този момент са били безрезултатни. Както и да е.... вчера имаше позитивна промяна, но да видим това чудо за колко дни ще е Simple Smile
За пореден път за убеждавам, че в тази страна да стане нещо "скандал" трябва да се вдигне, иначе ако мине номера.  Laughing

Аз ще трябва тия дни да правя баклава. В офиса ми беше поръчано за импровизираното парти пак баклава. Поне става лесно Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 20:30 от denzul

# 592
  • Варна - Монреал-Едмънтън
През Paypal  мога ли да пратя до банкова сметка?
Като cash advance ли ще ми таксуват кредитната карта?

# 593
  • Vaudreuil Canada
Ароганс дали са този имейл за превод на парите през пейпал snezzi@abv.bg
Мисля че не се води кеш адванс такова пращане - всичко което съм плащала през пейпал минава като покупка.

Допис... всъщност не знам как ще го отчете точно .... щото си е баш превод на пари ....

# 594
  • Canada
November rain, вчера те мислих дали си се отчела, ама явно още не си Wink Айде леко да е и после да разказваш Peace Таткото ще присъства ли и ако да, намерихте ли кой да гледа Раян медувременно? А всъщност Раян оправи ли се Rolling Eyes

p4eli4ka, благодаря ти за загрижеността, много си мила! Hug
Естествено, че таткото ще присъства, накъде без него. Simple Smile
Имаме си баба, Раян е много щастлив, още с пристигането й й обяви, че тя има 2 задачи: да му готви (нали ни е ящен, милия Heart Eyes) и да играе с него. Laughing
А за другото - уж се оправи, но сега при всеки вирус сме нащрек дали няма да прерастне в нещо повече... Още не съм си изградила категорично мнение кое е по-добре - дали да се вадят сливиците или не и не ми е комфортно. Положителната страна на нещата е, че поне съм вкъщи и ще мога аз да го гледам, когато е с някакъв проблем, вместо да ходи да се доразболява на градината.

Надявам се все някой да ме вземе Simple Smile, нали са длъжни да ми осигурят редовно проследяване през бременността, надявам се да не е чак такъв проблем...

Да ти кажа, проблем е. Ти все някакъв доктор ще намериш, но ще ти предложат общопрактикуващ - те също проследяват бременности, - ще ти мери кръвно и кг, ще те праща по изследвания и т.н.
Да, Джуиш е университетска болница - с McGill е.

Момичета, благодаря ви за пожеланията за раждането. Hug

# 595
  • Canada
През Paypal  мога ли да пратя до банкова сметка?
Като cash advance ли ще ми таксуват кредитната карта?
Защо не опиташ да преведеш през дебитната карта? Така и таксата за превода ще ти е по малка.

# 596
  • Vaudreuil Canada
Росист сложно е през дебитната карта - там трябва да ходиш в банката и да превеждат от там и нямам идея колко е точно комисионната. Аз вчера преведох през пейпал и там е минимална комисионната ще видя как ще го отразят на кредитната карта щото още го няма там.

# 597
  • Калгари, Канада
Да вметна за пайпал, става ей толкова лесно/взех го направо от темата и работи  Wink/

за    snezzi@abv.bg

Да обясня сега за PayPal:

Има два начина за плащане - обща и personal. Когато се отиде на бутон send money, се пише имейла до който се изпраща сумата. Под него има още два бутона, натиска се PERSONAL, там се чекира AS A GIFT. Така таксата е минимална за изпращащата страна, а получателя получава цялата изпратена сума.

# 598
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Да вметна за пайпал, става ей толкова лесно/взех го направо от темата и работи  Wink/

за    snezzi@abv.bg

Да обясня сега за PayPal:

Има два начина за плащане - обща и personal. Когато се отиде на бутон send money, се пише имейла до който се изпраща сумата. Под него има още два бутона, натиска се PERSONAL, там се чекира AS A GIFT. Така таксата е минимална за изпращащата страна, а получателя получава цялата изпратена сума.

Благодаря ти!

Имам кредитна карта в RBC и звъннах да попитам дали е кеш адванс. Жената ми отговори, че зависи как Paypal ще отразят транзакцията. Предполагам като трансфер на пари, от което следва , че RBC ще ми пуснат лихва на тези пари.
 Интересно за мен беше, като я попитах, ако аз утре си покрия тази сума (не цялата сума по картата , а само преведените пари) какво става.
Отговор :Лихвата спирала да тече.
Колко е вярно това незнам. На мен ще ми е интересно да проверя резултата в края на месеца в баланса ми.
Още са ново за мен тези неща с кредитните карти,така че не се смейте Simple Smile

# 599
Брррррррр..... Да не чуя RBC  Mr. Green

Те и на мен преди години едни неща разправяха, но бих ги обявила за малоумни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт