Канадска есенна тема № 44

• 29 009
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Лавал-Пловдив
да, няма значение къде ти е адреса, можеш да имаш карта от която и да е библиотека. Моята приятелка е в Ст. Мишел, а взима книги от библиотеката в Ст. Леонард без проблем. Там има и хубаво кафене с много добро еспресо, аз често ходя ( в центъра Леонардо да Винчи )

# 556
ТарикМам, кака_Дора вече ти е писала това, което и аз щях да ти пиша. Само да добавя, че трябва да си актуализираш адреса в досието, и телефона ако си го сменила.

# 557
  • Монреал
Супер, значи ще си подновя картата - тази библиотека ми е на път за градината на Тарик, а имат много хубав детски кът - всъщност цял етаж и ми се иска до го водя там от време на време.

# 558
Моля тези, които ще присъстват на събирането в църквата да проверят временната тема, и да се допишат кой какво ще носи. За да ви улесня, давам линк към нея:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=538481.new#new

# 559
Jenny мерси за инфото, ние сме още болни, някакъв гаден вирус ни е подхванал.. Rolling Eyes надали ще успеем пък и чесно казано ако след това прихванем още нещо просто не знам

Камбанка, моя опит от далечната 2006та в Скарбъро Грейс, Торонто
- не са ми правили клизми, нито бръснене и тем подобни
- сложиха ми система, обаче антибиотик за стреп б, не окситоксин, после може и окситоксин да са мушнали но не си спомням подробности
- сестрата ми каза да не ставам от леглото защото системата едва се държи Rolling Eyes та до там с различни пози и джакузита..
- постоянно ме питаха дали не искам епидурал и да съм кажела сега преди анестезиоложката да влезне в операция, та накрая я взех, защото така легнала болеше много а и бях изморена много та се предадох набързо
- веднага след това ми спукаха водите за да проверяли какъв цвят са.. не съм преносвала, но това си им е рутинно предполагам
- бях омотана с разни колани да следят тоновете и контракциите
- никой не се съобрази и изобщо не се отвори дума за моя план за раждането, който бях предоставила предварително
- веднъж с епидурал не можеш да мърдъш на никъде, молих им се да ми позволят да се изправя защото не ми беше удобно, бебето не се беше завъртяло правилно според мен, но няма начин с епидурала..
- по едно време се усетиха че тоновете падат при контракция и започнаха да ме юркат да напъвам по бързо, не са ме заплашвали със секцио въпреки че пушвах час и половина
- направиха ми епизитомия в един момент без да сме го коментирали, само бях информирана, като се появи чичко доктор с големите ножици
- веднага ми дадоха Виктория и си я гушкаш докато ме шиха, никой не я е отделял от мен за друго освен да я претеглят и премерят, после я увиха и ми я върнаха, всичко това пред мен.
- сложиха и капки, всеха и кръв от петата хакнаха и инджекцията вит. К, фул сървис
- доктора водеше 3 раждания поне толкова чувах от моята стая и си беше точно на конвейер Stop
- опитаха се да ми пробутат вода с глюкоза за Виктория за да съм си починела а сестрата чистосърдечно ми заяви че нищо не разбира ок кърмене.. тоест нямах много помощ

След ужасите които бях изчела по този форум, моето раждане ми се стори прекрасно, доста по късно си дадох сметка за много неща които са можели да бъдат много по добре

# 560
Много благодаря за отговорите, момичета!  Hug

# 561
mamamia , аз съм много ревностно настроена за езиците. В началото Ясен беше започнал да говори в къщи на френски, но аз непрекъснато му повтарям и го карам да казва нещата на български. На няколко пъти чух, как като се карат с брат си, говорят на френски  #2gunfire. Обеснявам, че в къщи се говори на български. Искам големия да не си загуби родния език, а малкия да го научи. Не мога да кажа от сега, когато му дойде времето, дали малкия ще научи българската азбука, но ще опитам. Имам за пример моя много добра приятелка, която после ми стана кума, та те живеят във Виена, сина и може да чете и пише на бг. Четенето му е по-лесно от писането, но наред с немския, учи и френски в училище, а бг в къщи. Вярно е, че не му е идеално нивото, но може да разговаря с близките си и да се си служи с езика, когато са в Бг.

TarikMom , след 5 години живот в Бургас /много ми е на сърце този град/, минавам ли за малко бургазлийка?  Laughing

anibani честити визи! В края на януари да пристигнете - трябва да сте големи ентусиасти  Simple Smile Може да ви дойде много депресиращо.

# 562
Моят мъж също е от Бургас, а аз съм живяла известно време там. Simple Smile

# 563
  • Калгари, Канада
nikolova, благодаря ти за споделеното   bouquet

Останалите момичетата с 3-4-5 годишни деца няма ли да споделите за езика?

Имам малко глупав въпрос за грозде - може ли да го мушна в сокоизстисквачката? /да не ми я повреди нещо  newsm78/ и ако да, с какво друго портокал, ябълка .... Работата е там, че имам около 3 килограма в хладилника и се разваля в момента, та трябва бързо да го ликвидирам. Ядем го, разбира се, но ако може да е на сок ще е доста по лесно и бързо за консумация /мисля/.

# 564
Мамамиа, можеш да го прекараш през сокото, но не те съветвам да комбинираш с друг плод. Прекалено сладко ще стане.

# 565
  • Монреал
Аз съм живяла цели 19 години там   grinning039 хихихих
Ако се събудиш посред нощ и мислиш, че дишаш чист въздух и не ти мирише на нищо, значи си истински бургазлия  Mr. Green Моите братовчедки като ни идваха на гости и не можеха да спят нощем от газовете  ooooh! Иначе града е чудесен - а през последните години със всичките му нови там градинки и фонтани е много красив.

Останалите момичетата с 3-4-5 годишни деца няма ли да споделите за езика?

Ние сме в малко по-сложна ситуация с езиците, затова не се обаждам. Аз ще съм доволна, ако Тарик владее български добре говоримо и може би да може да чете, но няма да го тормозя с писане - поне засега така мисля де, по-нататъка кой знае какво ще ми хрумне. Иначе засега се справя добре, прави много сладки спрежения на глаголите - "аз не могам"  Heart Eyes и такива разни. Иначе със френския и английския се справя повече от добре. С арабския е горе-долу на същото ниво като при българския - но това е нормално, понеже само от нас и от бабите по телефона ги чува тези езици.

# 566
  • Калгари, Канада
Мамамиа, можеш да го прекараш през сокото, но не те съветвам да комбинираш с друг плод. Прекалено сладко ще стане.

Благодаря  Hug

# 567
  • Калгари, Канада

Владко също ги ръси такива. Казва и "мене също" вместо "аз също", има обърквания с местоименията като цяло.
А понякога вмъква в българския английски думи с български окончания  Crazy /пушвам го, джъмпвам и т.н./.
Сложна работа значи, а Тарик пробва ли се да пише на английски или френски, или е само на  говоримо ниво засега?

# 568
  • Монреал
Ами знае азбуките и на двата езика, разпознава всички букви, но пише само неговата буквичка Т - така си разписват рисунките от градината. Не го натискам да пише още, той даже в рисуването е доста некоординиран и даже не може да държи добре молива   Rolling Eyes Обачееееее, младежа си пуска ютуб и спелва Thomas на клавиатурата да търси видеота с влака Томас  ooooh! Един път ми беше прибрал айпода и писал и там Thomas и търчи да ме пита къде е ентер-а  #Cussing out Да се смееш ли, да плачеш ли  Laughing
Аз честно казано и за буквите сигурно нямаше да му настоявам, но той сам си прояви интерес и сам си ги научи с една игра с Бъз Лайтиър - подарък от сестра ми  Crazy

# 569
.... Работата е там, че имам около 3 килограма в хладилника и се разваля в момента, та трябва бързо да го ликвидирам. Ядем го, разбира се, но ако може да е на сок ще е доста по лесно и бързо за консумация /мисля/.

Mятай го за вино  Mr. Green, ако не стане - на оцет!

Общи условия

Активация на акаунт