Математически турнири - 5

• 62 637
  • 799
  •   1
Отговори
# 15
Момичета, тъй като малко набързо ви изчетох, бихте ли ме ориентирали за верните отговори на 3-4 и 5-6 клас. Дали сте ги пускали в старата тема, и ако не - от къде да ги видя. Благодаря предварително!
http://www.math.bas.bg/ch/

Отговорът на задача 15 от темата за 3-4 клас е променен на официалната страница на турнира. Верен отговор В - 5.
За да не спамя, в пловдивските отговори все още фигурира отговор Г.

# 16
Момичета, тъй като малко набързо ви изчетох, бихте ли ме ориентирали за верните отговори на 3-4 и 5-6 клас. Дали сте ги пускали в старата тема, и ако не - от къде да ги видя. Благодаря предварително!

виж тук:  http://www.academy21century.com/competitions-2010/chernorizec-hrabar/otgovori.php

# 17
  • София
здравейте, и аз се записвам да продължавам да следя темата, която е много, много полезна. Благодаря на най-ентусиазираните майки, които са ни в голяма помощ.

В тази връзка искам да попитам знае ли някой дали може да се участва на общински кръг на олимпиада по математика в друго училище, ако училището, в което учи детето, не организира провеждане?

# 18
http://www.math.bas.bg/ch/

Отговорът на задача 15 от темата за 3-4 клас е променен на официалната страница на турнира. Верен отговор В - 5.
За да не спамя, в пловдивските отговори все още фигурира отговор Г.
ИИи евала, явно и те четат нашия форум! Такова хубаво доказателство има по-горе Simple Smile

# 19
  • София
и аз в новата тема. Дидева, благодаря за всичко, което правиш и за нашите чавчета.

Моето сега е в първи клас и мисля да го пратя на Коледното състезание. Дадох му задачите от предишните години, решава ги като му обясня какво се иска. Та за това ме интересува от мамите, които миналата година са били:
За първи клас на КМС:
1. с какво пишат децата - молив или химикалка
2. къде попълват отговорите - в самия лист със задачите или на друга бланка
3. с какъв документ за самоличност се явяват - ученическа карта или?
4. децата могат ли да носят някакви пищови или помагала - както на нас ни даваха четиризначните таблици или сметала...

Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете, за да не се налага в последния момент да правим нещо. Моето хлапе много се панира. До сега никога не е ходил на състезания. Или поне аз не съм му казвала - в последния възможен момент е разбирал, че е на изпит, когато вече се е запознал с тези, които ще го изпитват. Сега си реши задачите от 2006, а като му казах, че трябва да реши и тези от състезанието от 2007 изпадна в паника. "Ама как задачи от състезание, ти луда ли си, аз няма да ходя на състезание, ами ако не победя..." Другата седмица ще трябва да кажа на госпожата, че иска да ходи на състезанието, да не вземе той да ме изпревари и да каже, че не иска. А ако нищо не направи на самото състезание, поне ще види, че не боли.

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 11:16 от Otnovo_na_7

# 20
Сърдечно благодаря!

# 21
Благодаря и аз за новата тема и  се присъединявам към питането, дали може да се явява дете на олимпиада в друго училище?

# 22
здравейте, и аз се записвам да продължавам да следя темата, която е много, много полезна. Благодаря на най-ентусиазираните майки, които са ни в голяма помощ.

В тази връзка искам да попитам знае ли някой дали може да се участва на общински кръг на олимпиада по математика в друго училище, ако училището, в което учи детето, не организира провеждане?

На мен миналата година от едно училище ми отговориха, че трябва да питам в РИО.

# 23
Моята дъщеря миналата година се яви в Раднево на общинския кръг. Бяхме питали само в училището. След това на областния се яви във Видин. Тогава питах в РИО, тъй като от училището й не бяха особено заинтересовани и ме оставиха сама да се оправям.

# 24
Цитат
Това не е истина, просто! Условието е абсолютно двусмислено. Логично е тогава да приемат и отговор "7", т.е. Д.

# 25
До миналата година е имало награждаване в СМГ за Черноризеца, в деня на състезанието, привечер. Тази година няма. А и резултати още няма...
Ние миналата година го изпуснахме това награждаване и ходихме месец по късно да си вземе грамотата и наградата Simple Smile (пазеха ги в учителската стая).

При нас вчерашного състезание беше много поучително. Третокласничката, която отиде да се пробва, и петокласника, който отиде за 1-3 място, изкараха почти по еднакъв брой точки - съотв. по 104 и 105 Laughing Целия следобед се разкъсвах - да се радвам с единия или да "влизам в положението " на другия. Отговорите ги сравнихме по тези, дадени в сайта http://www.math.bas.bg/ch/

Задачата с крака на столове и хора са я объркали  и двамата - т.е. не са броили човешките крака Crossing Arms

1. с какво пишат децата - молив или химикалка - с химикалка
2. къде попълват отговорите - в самият лист със задачите или на друга бланка - на самия лист
3. с какъв документ за самоличност се явяват - ученическа карта или? без документ
4. децата могат ли да носят някакви пищови или помагала - както на нас ни даваха четиризначните таблици или сметала... - не

Не съм сигурна, че трябва да го караш насила. Ако се притеснява, по-добре изчакай до 2-3 клас, когато сам пожелае, за да не постигнеш обратния ефект. Hug

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 11:00 от tochitca

# 26
Като цяло смятам, че тазгодишния Черноризец беше доста по-лесен от миналогодишните - специално от 2009. Предвид това се изумявам от ниските резултати... newsm78

# 27
...
Искам да попитам нещо за състезанията, организирани от началните учители. Моето дете не иска да ходи на рисуването, а на другите - да. Това възможно ли е, или е задължително явяването по всички предмети?

Моля за повече инфо - за какви състезания става дума?

# 28
  • София
1. с какво пишат децата - молив или химикалка - с химикалка
2. къде попълват отговорите - в самия лист със задачите или на друга бланка - на самия лист
3. с какъв документ за самоличност се явяват - ученическа карта или? без документ
4. децата могат ли да носят някакви пищови или помагала - както на нас ни даваха четиризначните таблици или сметала... - не

Не съм сигурна, че трябва да го караш насила. Ако се притеснява, по-добре изчакай до 2-3 клас, когато сам пожелае, за да не постигнеш обратния ефект. Hug
Благодаря за отговорите.

# 29
Цитат
За първи клас на КМС:
1. с какво пишат децата - молив или химикалка
2. къде попълват отговорите - в самият лист със задачите или на друга бланка
3. с какъв документ за самоличност се явяват - ученическа карта или?
4. децата могат ли да носят някакви пищови или помагала - както на нас ни даваха четиризначните таблици или сметала...

Добавям още един въпрос - дали им обясняват какво се иска в задачите или се предполага, че сами трябва да разберат?

Общи условия

Активация на акаунт