Математически турнири - 5

• 62 849
  • 799
  •   1
Отговори
# 75
а къде мога да запиша младежа, петокласник, на курсове подобни на тези в СМГ, ако има отделна тема за това също може да ми я посочите
Благодаря!

# 76
  • София
Цитат
Забелязвате ли каква посещаемост има, брояча постоянно нараства.
Да, от 2003 г. досега - по около 20000 посещения на година. Внушителна цифра...
Те, ако забавят още няколко дни класирането, може и милиончето да чукнем Wink.
Явно, че софиянци ще трябва да се заредим с търпение поне до 7-8 ноември (не вярвам в събота и неделя да качват резултати). Миналата година са ги качили на 7 ноември.

# 77
Някой случайно да знае кога ще коригират вече изнесените резултати за 3 и 4 клас във Варна, че не мога с никой да се свържа по телефоните в училище "Славейков"?

Успях да се свържа и не бяха чували, че има променен отговор за 15 задача, но щели да проверят...

# 78
Цитат
Успях да се свържа и не бяха чували, че има променен отговор за 15 задача, но щели да проверят...
А дали случайно някой може да чуе, че на тази злополучна 15-та задача за 3-4 клас, трябва да се признае и отговор Д??? Явно няма да стане...

# 79
Дидева, благодаря за темата!
Успех на четвъртокласниците. Повече високи резултати, в повече състезания!

# 80
Някой случайно да знае кога ще коригират вече изнесените резултати за 3 и 4 клас във Варна, че не мога с никой да се свържа по телефоните в училище "Славейков"?

И аз успях най-накрая....Казаха ми, че организаторите не са се свързвали с тях за да ги уведомят за корекцията и че докато официално това не станело, промяна в резултатите / които вече били в София/ нямало да има.

# 81

И аз успях най-накрая....Казаха ми, че организаторите не са се свързвали с тях за да ги уведомят за корекцията и че докато официално това не станело, промяна в резултатите / които вече били в София/ нямало да има.
Миналата година на страницата на турнира също имаше изнесен грешен отговор на една от задачите за 3-4 клас, но грешката беше само там, на децата бяха зачели верния в действителност отговор. Възможно е и сега да се е получило така.

# 82
О, не. Във Варна случаят не е такъв - зачетен е за верен първоначално даденият за правилен отговор на 15 задача.

# 83
а къде мога да запиша младежа, петокласник, на курсове подобни на тези в СМГ, ако има отделна тема за това също може да ми я посочите
Благодаря!
Ако питате за София - в НПМГ също се провеждат курсове по математика.

# 84
Благодаря, ще проверя, но се съмнямав и там да има вече свободни места. Няма ли и други школи в София, където да преподават математика, различна от учебния материал, освен НПМГ и СМГ? Благодаря все пак, надявам се да не спамя много, все пак математическите турнири явно са свързани с курсове по математика, поне за нас, тъй като в у-ще докато успеят да си предадат дробите и не остава време за нищо по-забавно. Sad

# 85
  • София
Дидева,  Hug
Аз това за националния кръг го прочетох и му го казах. Ама той пак не иска да ходи на рисуване. Няма да го карам насила детето.
Да,възможно е да отиде на колкото иска от състезанията...Имай в предвид обаче,че заявката се дава в момента (не помня срока до окга беше,но на нас ни искаха до 1 ноември да сме казали в кои от състезанията ще участват) и ако вашето училище не заяви сега желание да участва и бройка,после не може да се включите.
Аз им се обадих и никой не каза, че от сега трябва да се заявява каквото и да било. Само за рисуването. При това още не се знаело в кои училища ще има състезание. Казаха, че може детето да се яви и само на едно състезание, ама аз доколкото разбрах, задачите не са трудни, логически, а напротив. Децата работят само един учебен час. Освен това всяко училище си решава по кое време да го проведе - т.е. след часовете. Т.е. буквално получаваш и още една оценка за детето от друг учител.

Така че няма нужда да го караш да ходи на рисуване или на каквото не иска. Няма никакво значение дали ще ходи на национален кръг. А ще е по-лошо ако иде на всичките състезания и не успее да си направи точките.

# 86
Последно питане, че вече и на себе си досадих! Sad 15 задача и за 5 клас е с брой крака на столчета, отговорът, даден за верен е 6, т.е. се броят краката на хората.
Та не разбрах - броят ли се пусти крака или не!?!?
Wink
Детето не е броило краката на атлетите и  е написало отговор А - 8 , т.е. 8 атлета - два на трикраки столчета и 6 на четирикраки= общо 32 крака.
а пък верният е 6 атлета?

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 18:48 от нова

# 87
Момичета, моля за помощ - ако има някой свободен, би ли ми помогнал със 13 задача от 5-6 клас. Логиката на сина ми, е, че Сара е на 4, Еми- на о, после след 3 години от днешна дата Сара ще е на 8,  а Еми на 4. Или-отг. а- след 3 г. Но това не е верния отговор... не разбираме newsm78

# 88
Момичета, моля за помощ - ако има някой свободен, би ли ми помогнал със 13 задача от 5-6 клас. Логиката на сина ми, е, че Сара е на 4, Еми- на о, после след 3 години от днешна дата Сара ще е на 8,  а Еми на 4. Или-отг. а- след 3 г. Но това не е верния отговор... не разбираме newsm78

Преди една година Сара е била на 16г., а Еми – на 4. Сега са съответно на 17 и 5. Догодина Сара ще е на 18, а Еми – на 6. След 7 години Сара ще е на 24, а Еми – на 12. Отг. 7 години.

# 89
Много благодарим, а дали е удобно да ви помоля за обяснение на 8, 14 , 17, и 19.Предварително ви благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт