Математически турнири - 5

• 64 583
  • 799
  •   1
Отговори
# 150
  • София
А вие в СМГ 7 клас имате едно момченце - Даниел Атанасов, дето е като роботче - винаги е пръв.
Таман щях да кажа, че не е само той, но..... Черна станция, очевидно следиш нещата по-добре! На ЧХ Даниел тотално ги е разбил със 175 точки.  #Crazy
Явно задачите са били точно толкова трудни, колкото трябва (поне за 7 клас), за да се отсеят добре децата. Naughty

# 151
Списъците с резултатите от Черноризец Храбър, проведен в СМГ се намират във фоайето на гимназията.
От четвъртокласниците няма дете с максимален брой точки.
Моята девойка е с 128 т. Grinning

Фран,  поздравления за резултата на девойката.   bouquet

Не видя ли и нашия резултат, че нямам търпение до събота.

# 152
А вие в СМГ 7 клас имате едно момченце - Даниел Атанасов, дето е като роботче - винаги е пръв.
Таман щях да кажа, че не е само той, но..... Черна станция, очевидно следиш нещата по-добре! На ЧХ Даниел тотално ги е разбил със 175 точки.  #Crazy
Явно задачите са били точно толкова трудни, колкото трябва (поне за 7 клас), за да се отсеят добре децата. Naughty

Браво на Даниел! Много са децата от 7 клас, знаещи математиката на високо ниво, но само той успява да се съсредаточи напълно и да разбие всички на всяко състезание.

# 153
  • София
ucu,
аз току що ходих до СМГ, тъй като и аз нямах търпение до събота. Снимах първите страници от списъка на 4 клас и ако ми кажеш как се казва твоето дете, мога да проверя дали е в страниците, които имам. Може и на личния ми мейл.

# 154
ucu,
аз току що ходих до СМГ, тъй като и аз нямах търпение до събота. Снимах първите страници от списъка на 4 клас и ако ми кажеш как се казва твоето дете, мога да проверя дали е в страниците, които имам. Може и на личния ми мейл.

Може ли да ги качиш някъде да ги видим и ние?

# 155

O, познала съм значи. Нямаше как да знам какво е станало на това състезание, но знам класирането на миналите национални състезания, в т.ч. на Хитър Петър и писах по принцип.

# 156
http://todorminkov.com/
Още малко резултати от СМТ.

# 157
  • София
Задачата за перлите на герданчето е умножение на две двуцифрени числа, после деление на две двуцифрени. В момента учат умножение на двуцифрено с едноцифрено.
Задачата може да се реши без да се използва умножение и деление на двуцифрени числа. Имаме 12 гердана с 24 перли всеки. Трябва да получим гердани с по 16 перли. От всеки гердан махаме по 8 перли и получаваме 12 гердана с по 16 перли. Остават ни 12 купчинки(ако мога така да се изразя) по 8 перли във всяка. От две купчинки правим един гердан със 16 перли, така че от 12 - ще направим още 6 гердана.

Права си, може.
Но синът ми е стигнал до 12*24=Х*16. Справил се е с 12*24, но не и с делението.
Забелязала съм, че не мисли как да реши някоя задача, а търси познат модел.
Твоето решение е много хитро, не бих могла да го измисля, изисква творчество.

# 158

Не отварям резултатите...
Кой е най-добрия резултат за 3-ти клас?

# 159
66 точки.

# 160
66 точки.
Досега май няма максимален резултат за 3-ти клас... newsm78

# 161
  • София
Здравейте, много ми е интересна темата и я следя, но сега се включвам с един конкретен въпрос за състезанията на първолаците, понеже не видях да е обърнато внимание на самото провеждането на състезанието: задачите за първи клас нямат условия, на някои от тях децата биха могли сами да се сетят какво трябва да направят, но има и такива, които мисля, че трябва да им бъдат обяснени. Случва ли се това, ако питат, отговарят ли им? Говоря за коледното състезание от 2009, например  задача 8 http://math-bg.com/wp-content/uploads/2010/01/KMS_2009_1klas.pdf
Благодаря ви!

# 162
  • София
66 точки.
Досега май няма максимален резултат за 3-ти клас... newsm78

Има.

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 09:35 от Master

# 163
Има, има - синът ми 3 клас е със 74 т. от СМТ bowuu
Браво! Супер. Ние сме със среброто. Simple Smile

# 164
Само Враца и Габрово са си качили резултатите от ЧХ в официалния сайт.
Някой не е ли снимал от СМГ и 3-ти клас? Sad

Общи условия

Активация на акаунт