Математически турнири - 5

• 63 345
  • 799
  •   1
Отговори
# 315
  • София
новите резултати в СМГ за публикувани в сайта на ЧХ

Не са публикувани новите резултати, сигурна съм.

В СМГ на таблото са същите списъци и резултати от миналата седмица.

# 316
  • София
Общо са 12 км, а двамата трябва да минат тези километри частично пеша и частично на колело. Т.е. тръгват едновременно, като единият върви, а другият кара. По някое време този с колелото го зарязва и продължава пеша. Когато вторият стигне до изоставеното колело го яхва и почва да настига първия и финишират точно едновременно.
Това "по някое време" не трябва ли да бъде точно в средата на пътя, за да стане най-бързо?

# 317
Благодаря за отзивчивостта. Аз нещо много се бях вторачила, наистина. Дадените решения са добри,  но ми се струва, че условието малко куца. А може и аз ..............да закуцвам. Хубав ден на всички.

# 318
Общо са 12 км, а двамата трябва да минат тези километри частично пеша и частично на колело. Т.е. тръгват едновременно, като единият върви, а другият кара. По някое време този с колелото го зарязва и продължава пеша. Когато вторият стигне до изоставеното колело го яхва и почва да настига първия и финишират точно едновременно.
Това "по някое време" не трябва ли да бъде точно в средата на пътя, за да стане най-бързо?

"По някое време" се мери в часове или минути. Но е вярно, че по "това време" колоездачът ще е в средата на отсечката. Но времето t1  е много по-малко от времетo t2.

# 319
  • София
Варненските резултати от Черноризеца изчезнаха. Явно ще ги подменят.

# 320
  • София
"По някое време" се мери в часове или минути. Но е вярно, че по "това време" колоездачът ще е в средата на отсечката. Но времето t1  е много по-малко от времетo t2.
Да, точно така. По средата на пътя, 18 минути след тръгването.
Момичета, искам да ви попитам следното. Гледах задачите от Коледните състезания за първи клас от минали години. Те са без условия. Как се дават на практика на децата - казва ли им се какво се очаква от тях, или те трябва да се досещат на всяка една задача?
Предварително благодаря!   bouquet

# 321
E, нали вече ги сменяха! Аз имам два различни варианта!  Mr. Green В тази връзка, колко е максималният брой точки за горните класове ( 7-12)?

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 14:53 от Анонимен

# 322
# 323
E, нали вече ги сменяха! Аз имам два различни варианта!  Mr. Green В тази връзка, колко е максималният брой точки за горните класове ( 7-12)?

За 7-8 клас максималният брой точки е 175.

# 324
И аз така го изкарах, но видях две деца със 176. ThinkingЕдното беше във Варна, но бяха май девети клас.

# 325
И аз така го изкарах, но видях две деца със 176. ThinkingЕдното беше във Варна.

За 9-10 и 11-12 клас мисля, че max е 210 точки. За 7 клас най- високият резултат е 175 т. на дете от СМГ.

# 326
Ясно. Повече няма да чета страницата на СМГ.  Mr. Green Там задачите свършват до 25.

# 327
Здравейте, в събота в СМГ е имало нови резултати от ЧХ, а в сайта на турнира все още са старите резултати. Промяната била заради прословутата "параолимпийска задача" и грешният отговор 6 за 3 и 4 клас.
Извинявай, но някой за втори път ти подава грешна информация.
Смени информатора! Peace

# 328
Защо се бавят 3-4кл. на ЧХ за Пловдив? Детето иска да си знае класирането  Thinking.

# 329
Защо се бавят 3-4кл. на ЧХ за Пловдив? Детето иска да си знае класирането  Thinking.

И ние така.И детето и ние,родителите-вече нямаме нерви.Другите вече забравиха,че е имало състезание,взеха си наградите,а ние продължаваме да чакаме и да се притесняваме.

Общи условия

Активация на акаунт