Математически турнири - 5

• 62 991
  • 799
  •   1
Отговори
# 450
Турнира е в памет на починалия преподавател по математика в ОМГ - Пловдив Румен Грозданов. Имала съм шанса да уча при него - изключителен човек и учител.  С  този турнир дечицата от 4 клас могат да си помогнат при кандидатстване след 4 клас - първите 3-ма са освободени от първия тур на изпита.

# 451
Да,само в Пловдив,но това не пречи да се явите тук.Как, ние пловдивчани се явяваме в София,Габрово и други градове.А и времето е хубаво,какво по-разтоварващо от една разходка след състезанието из Стария град.А и награждаването е същия ден,не се чака,като на други състезания.
Да, не пречи, и разходката наистина би била страхотна. Това, което ме притеснява малко е, че е от 9,00 ч., което означава, че тръгването ни от София ще трябва да бъде най-късно в 6,00 ч.
"Димо Малешков" също започва в 9,00 ч., нали? Има ли някъде задачи за 3-ти клас от стари състезания? Изпуснали ли сме срока за записване?

Срокът за записване мисля беше до 19.11.2010.Да от 09.00 часа е.Ще потърся,дали съм запазила от 3 клас задачите и ще ти ги пусна на лични,но може би да са със заграден отговор.

# 452
Турнира е в памет на починалия преподавател по математика в ОМГ - Пловдив Румен Грозданов. Имала съм шанса да уча при него - изключителен човек и учител.  С  този турнир дечицата от 4 клас могат да си помогнат при кандидатстване след 4 клас - първите 3-ма са освободени от първия тур на изпита.
[/quotе

Като идея-много добре,само,че информацията е непълна и подвеждаща.От МГ забравят да споменат,освен че трябва да се класира от 1 до 3 место на двата турнира,трябва да има и максимален или близък до максималния брой точки,иначе ти дават само 40-45 точки,които в никакъв случай няма да стигнат на детето.Миналата година на втори етап минаха деца с 47 точки.

# 453
Така е, годината беше много силна. Предишните години продължаваха и с 40+, но миналата... подозирам, че догодина ще е още по-тежко - нищо лошо в това - просто децата вдигат летвата.

# 454
само за протокола - моето момченце беше с 45 точки тази година. Колко плака ако знаете...така ми беше мъчно - сърцето ми се късаше от мъка като го гледах как безнадеждно търси името си в продължаващите... Добре, че детската психика е силна - като му мина тъжното вдигна главица и каза - какво пък, след 7 клас със сигурност съм тук  Grinning. Сега се чувства много добре сред съучениците си  - очертава се добър математик, но не съм сигурна, след 7 клас ще се устреми към МГ - кой знае какви акъли ще му дойдат дотогава.

# 455
само за протокола - моето момченце беше с 45 точки тази година. Колко плака ако знаете...така ми беше мъчно - сърцето ми се късаше от мъка като го гледах как безнадеждно търси името си в продължаващите... Добре, че детската психика е силна - като му мина тъжното вдигна главица и каза - какво пък, след 7 клас със сигурност съм тук  Grinning. Сега се чувства много добре сред съучениците си  - очертава се добър математик, но не съм сигурна, след 7 клас ще се устреми към МГ - кой знае какви акъли ще му дойдат дотогава.
Миличкият... Cry Дано да продължи да има интерес към математиката.

Започнало ли е записването за Салабашев в София? Някой знае ли подробности?

# 456

Напълно те разбирам,доста от децата минаха през тази криза и този толкова важен ,но и отвратителен урок в живота.Децата са раними и чувствителни,но пък бързо им минава,докато ние майките-никога няма да забравим,колко много са страдали и колко много ги е боляло.Но старата мъдрост много помага:всяко зло-за добро.

# 457
  • ride my bike...
Случайно някое училище от Варна да има организация за ходене на състезанието в неделя в Бургас? Rolling Eyes
А " Димо Малешков" явно е от 2-ри клас.
http://omg-bg.com/old/index.php?option=com_content&task=view … =17&Itemid=12
Но не намерих никъде задачи от минали години. Ако някой случайно има за 2-клас, ще се радвам да ги сподели  Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 13:41 от Laluni

# 458
Абе, мами, нечие дете да е донесло вече сертификат от Австралийското кенгуру? Уж преди седмица-две щели да бъдат разпращани по училищата, ама за сега няма нищо newsm78

# 459
Абе, мами, нечие дете да е донесло вече сертификат от Австралийското кенгуру? Уж преди седмица-две щели да бъдат разпращани по училищата, ама за сега няма нищо newsm78

Някои вече се похвалиха с получени сертификати, но ние все още си чакаме. Сигурно са изпратени с куриер от ФМИ до СМГ през Сидни или пък пакетът със сертификати е бил унижожен от българските пощи поради съмнения за терористичен акт.

Тъпи шегички от моя страна, но според мен организацията на Австралийското кенгуру в България е просто плачевна.

# 460
Майчета от София,ако някой вече се е записал за участие в "Салабашев",нека да свирка,та и другите да тръгнем след него! Laughing

# 461
Нашият не сме го получили още, защото в Габрово ще ги връчват тържествено.  Grinning Иначе са пристигнали.

# 462
А за какво Ви служат тези серитификати? Дават ли някакви предимства и къде?

# 463
А за какво Ви служат тези серитификати? Дават ли някакви предимства и къде?

Нищо не ти дават. Но най-после можеш да разбереш как се е представило детето ти  Simple Smile

Виж, сертификатите от гимназията, особено ако са повечко, и ако са все за призови места, и особено от международни състезания, могат да направят хубава биография, която да послужи при кандидатстване в западен университет. Но сертификатите от прогимназията не служат за нищо.

# 464
И в Пловдив са дошли,но ние все още не сме  ги получили.

Общи условия

Активация на акаунт