Математически турнири - 5

• 62 987
  • 799
  •   1
Отговори
# 465
Поздравления на всички за АК! Явно английския на децата е на доста добро ниво. Моят син не би се справил с разбирането на задачите. Иначе самите задачи са ок. Прегледах миналогодишното състезание. Ще ги дам на математика - да се пробва. Simple Smile
ЕК го има и във френски вариант.

# 466
ЕК го има и във френски вариант.
Има го и в английски. Когато се готвеше за Австралийското, моят син реши няколко теми от ЕК на английски, защото не разполагахме със задачи за АК. Тази година, докато търсех начин да се добера до някакви резултати, посъбрах това-онова за следващата му подготовка.  Mr. Green

# 467
Има го и в английски. Когато се готвеше за Австралийското, моят син реши няколко теми от ЕК на английски, защото не разполагахме със задачи за АК. Тази година, докато търсех начин да се добера до някакви резултати, посъбрах това-онова за следващата му подготовка.  Mr. Green
И всичко ли е разбрал? Учи ли допълнително английски език?

# 468
Не му е стигнало времето за последните три задачи, няма да казвам защо, само ще споделя, че е напуснал залата за десетина минути.  Joy От останалите 27 не е разбрал само една, другите е решил, но на няколко е объркал пренасянето в матрицата ( между другото той и името си е написал Maximm   Grinning) Учи допълнително английски в домашната ни школа.  Grinning

# 469
... че е напуснал залата за десетина минути.  Joy
Извинявай, блондинка съм, както се вижда на снимката  Laughing. Не разбрах какво искаш да кажеш.

Къде се провежда това АК? При колко точки се дава сертификат?

# 470
... че е напуснал залата за десетина минути.  Joy
Извинявай, блондинка съм, както се вижда на снимката  Laughing. Не разбрах какво искаш да кажеш.
Предлагам да се ориентирате към лични съобщения.

# 471
Цитат
Предлагам да се ориентирате към лични съобщения.

Къде се провежда това АК? При колко точки се дава сертификат?
Да де, ама аз задавам и други въпроси, тясно свързани с темата...

# 472

Да, в нета има колкото искаш задачи за ЕК на английски. И ние си ги решаваме още от 3 клас. Но в България ЕК официално се провежда само на български и френски. Английските задачи са за упражняване.

# 473
За 107мо знам, че сертификатите от АМ са получени на 12.11.2010. Нашата класна ми каза, че нашият сертификат липсва, затова аз в петък намерих Витанов и лично си го взех от него (беше приготвен за изпращане в друго училище). Предполагам че към днешна дата са разпратени вече по училища и трябва да се получат най-късно в началото на следващата седмица.

# 474
Грамотите и сертификатите на този етап не дават нищо, освен удовлетворение, а ние затова ходим. Миналата година за второ място на Великденското или на Кенгуруто, не помня на кое, дадоха 12 лв парична награда на синът ми. Готино - първите спечелени пари!!! Беше адски горд.

# 475
Здравейте!Всички коментирате зад. 15, а някой ще ми каже ли ама ОБОСНОВАНО защо отговорът на зад.7 е "Б" ? Ако на някого му е много ясно защо - моля да обясни задачата!

# 476
Здравейте!Всички коментирате зад. 15, а някой ще ми каже ли ама ОБОСНОВАНО защо отговорът на зад.7 е "Б" ? Ако на някого му е много ясно защо - моля да обясни задачата!
Ами от 6 без 15 до 3 без 15 са девет часа и още пет минути до 3 без 10....

# 477
  • София
Майчета от София,ако някой вече се е записал за участие в "Салабашев",нека да свирка,та и другите да тръгнем след него! Laughing
По информация на организаторите за сега заявка за провеждане на турнира са подали НПМГ и 125 СОУ в Младост.

# 478
Бих желала да споделя с вас една задачка,която ме мъчи от 2-3 дни и да ви помоля за помощ:
Младият Мърфи получи в наследство шестцифрена сума,която започва с цифрата 1 и завършва с цифрата 7.След като няколко години успешно инвестира  наследството си на борсата,Мърфи успя да го увеличи пет пъти,при което то се записваше със същите цифри и в същият ред,само цифрата 7 беше на първо място.Каква сума е получил Мърфи в наследство?
Задачата е за 5 клас и е давана на състезание по математика.

# 479
Бих желала да споделя с вас една задачка,която ме мъчи от 2-3 дни и да ви помоля за помощ:
Младият Мърфи получи в наследство шестцифрена сума,която започва с цифрата 1 и завършва с цифрата 7.След като няколко години успешно инвестира  наследството си на борсата,Мърфи успя да го увеличи пет пъти,при което то се записваше със същите цифри и в същият ред,само цифрата 7 беше на първо място.Каква сума е получил Мърфи в наследство?
Задачата е за 5 клас и е давана на състезание по математика.

142857 * 5 = 714285.

Решава се с ребус, както каза Дидева, но доста елементарен ребус. Като почнеш от 5 * 7 = 35 всичко се разплита.

Общи условия

Активация на акаунт