Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
от 1ви декември, когато инсталираме, до 22ри, когато тръгваме, цялата къща става в бодлички; да - от топлото започват да падат. обаче е готино - мирише на гора и децата се радват, така че си струва. а и аз по принцип чистя всеки ден. елхата за това време стои на детската масичка в дневната (имаме малка масичка, на която децата рисуват, моделират, т.н.) и поради туй не пречи. ако някой тръгне да рисува, използваме голямата маса; след 20ти тръгваме на обиколки из бабите, къщата изстива и елхата плавно минава от +25 на +5 градуса. като се върнем в началото на януари, изкарваме дръвчето на балкона, който не е остъклен. до сега нямаме замръзнала елхичка. имаме 3-4 умрели след засаждането им - я слънчево място, я много сенчесто, я не уцелено подходящо време, я не знам какво си. затова и решихме да караме с тази последната, докато не умре, а тя не умира за сега. а на балкона пък стои върху шкафа с инструментите на филков, така че и място не заема. и да, балконът също периодично става в иглички, но не е ужасяващо положението  Peace

# 76
  • София
о, игличките не са проблем. просто ми е мъчно за дръвчето ако умре. трябва вкъщи да помислим как можем да осигурим плавен преход на температурата, защото нас като ни няма по-задълго температурата в стаите пада най-много до 10 градуса. и след тях на балкона на минусови ще е много драстично. Simple Smile
но след вашия случай на оцеляла елхичка имаме стимул да опитаме пак.

# 77
  • София
О, вече ме е хванало коледното настроение Grinning Обмисляме подаръците, купила съм някои неща. 
А пък тази година под влиянието на Маик ще се напъна да правя коледни меденки, ще започна тестовете по-отрано, че да успея да направя читави по Коледа. Само, Маик, кажи къде ти беше сладкарският магазин с боичките за глазурата на меденките  Grinning Миналата година купих от "100 гр сладки" много хубвави бяха, ама много скъпи да им се невиди!

# 78
  • София
Аз си взех от Позитано, едно малко павилионче, мисля, че и маик беше писала за него. Номер 5 сякаш се водеше. newsm78
От известно време има и във Фантастико.

# 79
  • София
Благодаря, Ани!
Огледах се аз в нашето Фантастико, но нямаше, ще отида до вашето павилионче.
Маик, аз още нещо да питам за коледните меденки, сега погледнах рецептата - пише подправки 2 ч.л. - какво друго освен канела слагаш? И колко минути общо се пекат във фурната - на 180 градуса, само накрая ли пускаш вентилатора или през цялото време се пекат така?  Като ги нарисувам за колко време изсъхва белтъка и кога  могат да се приберат в кутия?  Извинявайте за глуповатите въпроси, ама не съм правила до сега такива меденки и много искам да ги докарам заради децата  Grinning

# 80
  • София
В кой квартал сте? При нас в Х. Димитър има, ако не успееш да намериш пиши, ще ти купя и ще се уговорим нещо. Wink

# 81
аня, да - точно там, на ул. три уши, дрогерия жанин. има я в интернет; това е обръщалото на трамваите зад гадски съд - три уши свършва точно там. от там взех вчера течни за 2.5 лева за цвят (розовият НЕ е добър), както и блясък, ама много скъп - 8 кинта кутийката; перличките са х 1 левче за 10 грама - едно пликче е;
- други боички има на кирков, вдясно, по реда с плодовете, след симеон, на тротоара, в будка до едно безистенче - кутийката е 30-40 ст. с 4 цвята, на прах са; там има и течни х 1.90, но не ми харесват много; и фъстъчен крокан има х стотинки - 80 май беше - много дъхав!;
- в магазина за кафе и други насипни истории точно преди тая будка има други прахообразни х 80 ст. кутийката; едните прахообразни дават блясък - червеният цвят особено е много красив - наситено вишнев става. обаче никога не запомням точно кои боички бяха тия с блясъка.
изсъхването зависи от течността на айсинга. все за 2-3 дни ще изсъхна, а тия блестящите даже за часове хващаха  Peace

хепимама - аз смесвам канела, джинджифил, инд. орехче, малко кориандър тоже слагам. четох, че можело и бахар и кардамом. основното е канелата обаче  Peace
- в кутия аз не прибирам. като изсъхнат меденките, директно ги слагам в подаръчни пликчета - целофанови пликчета с коледна панделка (пак от района на кирков, по симеон, в посока ботев, като се тръгне от пазара, вляво, на тротоара, магазин за украси, маскировъчни неща, опаковъчни хартии и т.н. на един арабин е. там е най-евтино. и чантички от рециклирана хартия пак там има евтини Wink). в кутия прибирам само едни рохлички, че за тях изрично пише как се съхраняват  Peace
- пека само на вентилация, защото слагам 2 тави заедно. бързо стават - да речем под 10 минутки  Peace

аня - а тези оички във фантастико какви са?

и моля ако някой види формичка снежинка, да свирне  Peace

# 82
  • София
В ибея гледала ли си?
Боите във фантастико са 4 тубички в кутийка, ок. 5-5и нещо лв. кутийката. Вътре са червена, жълта, кафява и зелена (няма синя!). Удобни са, че са кремообразни, но пък по-бързо се харчат. Има и такива, които могат да се ползват за цветни надписи в/у торти, като по-гъстичко кремче. Удобно е, че са пак така готови 4 цвята и накрайникът е тънък.

# 83
  • София
Ани, много си мила, благодаря за предложението!Живеем в Манастирски ливади. Ама ще обиколя аз тези дни и ако не намеря ще ти пиша!   bouquet
Маик, благодаря и на теб за уточненията!
Амии, още нещо - този блясък в айсинга ли се слага, какво количество и как рисувате с този айсинг, някакъв специален шприц ли или с друго? В тези магазинчета, за които говорите, там ли има такива специални неща за рисуване?

# 84
Аз пробвах меденките на маик - особено съм доволна как станаха!!! Сложих по-малко захар, мисля и още да намаля дори следващия път, според моя вкус, но определено са много хубави! Имам формичка елха, която ще стане доста добре за Коледа. ооо, ние вероятно ще сме без татко за празниците, и ще е доста тъпо.
Елха ние си купуваме естествена, от Горското. Висока 2 метра е 8 лв!!! Аз се тревожех за това, че ще умре дръвчето, но после решихме, че от Горското ги гледат специално, развъждат ги и ги подновяват всяка година, а и мислим като стане малко по-голям Митко да го заведем лятото да засади дръвчета в планината. Това е за в бъдеще, но мисля, че се осъществи.

# 85
В ибея гледала ли си?
там не, ама в немския амазон. ще пускам с една другарка тия дни;

офи - това са всеизвестните меденки на наталина; от това тесто можеш и медена къщичка да направиш. да, хубави стават  Peace

# 86
  • София
Ей сега намерих цяла тема във форума за роял айсинг и има линкове към видеа в youtube на Тандури - абе то голям майсторлък!

# 87
  • София
момичета, дайте линк към рецептата за тези меденки, че тука два дни премлясквам  Naughty

и ми се искаше да ви се пооплача - малката ужасно надра бебока  ooooh! Уж му се радва и в следващия момент като замахна и го одра. На всичкото отгоре бях жестоко смъмрена на свекърите защо съм й позволила да го одере така, ще кажеш, че нарочно съм я "нансъскала" срещу него и те като тръгнаха да й се карат и на нея  #Cussing out А милата толкова му се радва на бебко. Все му чете приказки и като се разплаче му вика "не бе! не плачи!" и ме дърпа за полата да ходя да го успокоявам  Heart Eyes Гледам да не й се карам много заради него, само като прекалееено много сгафи съм по-строга, иначе не спирам да се обяснявам като латерна как бебчето още е малко, как трябва да го пази, дори и да го зашлеви внимателно й обяснявам, че така го боли и ще плачка и т.н. и т.н. Свекърва ми обаче като я види близо до бебето и писва и почва да я дърпа насила, след което забелязвам тази деряща агресия. Обяснявам й (на свекърва ми), че такан е бива, ама тя влиза от едното и излиза от другото.  #Cussing out
Я кажете, кога ще се поуспокоят нещатаи ще мога да ги оставя и двамата в една стая без да съм им на главата като звероукротител?

# 88
  • София
Ани, много си мила, благодаря за предложението!Живеем в Манастирски ливади. Ама ще обиколя аз тези дни и ако не намеря ще ти пиша!   bouquet
Колежката ми е в Манастирски ливади. Wink А офисът ни е на Балша, в началото на България. Simple Smile  Wink

илка, не помня, ама доста време бях край тях като за заедно. Не е имало пошляпване или драскане, но ме беше страх Емко да не се прекатури в/у бебето - обичаше да се катери по кошарката и да наднича. Heart Eyes
Ех, тези баби, хем помагат, хем вредят.  Rolling Eyes Внимавай свекито ти да не предизвика ревност у 'каката'. Peace

# 89
моля меденки: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240784.msg5756795#msg5756795

илка - стоях край тях, въпреки че петранчето беше (и все още е) много деликатно дете и практически никога не е посягала на никой  Peace от около година (той да е бил на 2-2.5 г., а тя на 3.5-4) сами започнаха да отиват понякога в другите стаи и да не са ми пред очите, обаче у дома къщата е центрично ориентиана, а и врати няма - чувам ги чудесно от всяка точка на апартамента, както и те мен, когато им подвиквам  Peace 

Общи условия

Активация на акаунт