Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Е, може би не да се смеят, но отвръщат с усмивка, гукат... Пък и нямах предвид да страда емоционално, а че някак е оставен да се развива сам, без да му се говори по много, да му се пее и т.н.

# 406
saxophone, не мисля, че сте ужасни. Иван е малък и смятам, че много скоро ще му обръщаш още повече внимание и той ще е щастлив, а ти спокойна  Peace

Krisi_fil, _илка Hug. Алек днес се е справил чудесно - на мама сладура. Не е плакал изобщо, спал е от 2 до 4, изял си е всичко и дори е пишкал в гърне, което у дома отказва. Цял ден беше там - не ми се обадиха да си го взема на обед. Щях да полудея от мислене и притеснения, но останах доволна като го гушнах вечерта  Grinning

Цитат
помня като оставих Ида за първи ден на ясла, чувствах се все едно са ми отрязали я крак, я ръка ... абе нещо определено ми липсваше  Crazy но не за дълго - вечерта родих  Mr. Green
Simple Smile хаха, за теб този ден е минал много вълнуващо.

Моите болки за жалост се засилват  Rolling Eyes

# 407
  • София
Пламито, лежи и почивай. пази се, надявам се болките ти да преминат.  Praynig  аз имах контракции в началото на шестия месец и пратих яна при баба й за няколко дни. мина ми, а после пък дойде средата на септември
и тя тръгна на яслата.

# 408
.. Пък и нямах предвид да страда емоционално, а че някак е оставен да се развива сам, без да му се говори по много, да му се пее и т.н.
Същата работа сме и ние,все не остава време за бебата

# 409
Плами пази се и повече почивка в легнало положение.Дано скоро ти отшумят  Praynig .И аз съм с леки болки от една седмица и пия но-шпа и магнерич и сякъш съм по добре.Гледам да не вдигам много често малкия.

# 410
  • София
За количката, дето обсъждахте - има такив в ибей, ако някой се интересува.

saxophone, на мен мноооого от помощ ми беше слинга, когато и двамата искаха внимание, или пък навън. Хем ръцете ми бяха свободни за баткото, хем бебето гушнато в мен и ме вижда.
Аз също като теб се обвинявах, че не обръщам толкова много внимание на малкото, както на голямото, когато е било бебе, че винаги ще дели вниманието ми с брат си. Докато една позната не ми напомни, че пък малкото ще има в живота незаменим по-голям батко на когото да разчита и някакси това ми преобърна мисленето. А и като тръгне на ясла ще имаш целия ден с малчо.

Krisi_fil, ние с мъжа ми сме на принципа 'който има деца да си ги гледа'. Grinning Сами си гледаме юнаците, и двете баби са далеч и работят, ако бяха близо сигурно сега вече щяхме да ги даваме за уикендите примерно, но искаме ние да си ги гледаме, възпитаваме. А и твоят ти е мъничък, нов град, нова обстановка...
Иначе много се радвах майка като си взимаше отпуска и идваше у нас да ми помага. Flutter

# 411
  • София
Така и не се научих да го ползвам туй чудо слинга  Blush  Иначе преди седмица опитах да сложа бебето в кенгуру, ама стана дори по-зле. Каката искаше и нея да сложа, да опитала само. Тия нейните 13кг без кръст ще ме оставят... Трябваше накрая и бебето в кенгуруто и яна на хълбок.  ooooh!

# 412
Лъки, дано отминат тези болки и не се повтарят и наистина и аз много подценявах вдигането на малкия, но Алек е 14 кг. и си казва думата. Трябва да сме разумни и да мислим и за следващото си дете. Дано не съм стигнала късно до този извод  Sad
Плами, не отминаха. Вече си имаме една малка принцеса Simple Smile Сега смятам вече да се вслушам в съветите поне два месеца да се пазя и да не вдигам нищо по-тежко от бебето  Embarassed
Относно помощта на бабите, майка ми също ми предложи да вземе баткото у тях за през седмицата и да го връщала уикендите, което на мен ми прозвуча налудничаво, дори и да живеем в един и същ град. Естествено й отказах, искам си и двете деца при мен! Откакто съм в болницата баткото реве и ме търси всяка нощ, сочел с ръчичка, повтарял мама и обикаляли с тати цялата къща да ме търси...Не си представям да го лиша от дома му и най-близките му...

# 413
  • Видин
Лъки, честита малка принцеска  Grinning
Тъкмо тези дни се чудех - колко време след операцията не трябва да вдигам баткото? Той тежи 12кг. И сега ми е доста трудно вече да го вдигам. Общо взето се чувствам като инвалид и не ми е съвестно когато веднъж седмично го оставям през деня при майка ми. Там е племенницата ми, която е на 6 и двамата адски много се забавляват заедно. Изобщо и не се сеща за мен. А като сме си сами вкъщи само мрънка по цял ден, защото му е скучно, че мама не може да си играе с него...

# 414
  • София
Лъки, честито  ти момиченце!   bouquet

# 415
Лъки, честито бебе   bouquet да покажеш снимки скоро! Simple Smile

krisi_fil, аз ще се повторя с повечето преди мен, но и аз не бих оставила голямото дете в такава ситуация - в друг град, че и на ясла там. За събота и неделя - с удоволствие, но дългосрочно... нцъ. "който си има деца да си ги гледа" мисля и аз  Mr. Green Митко вече си е свикнал с баба и дядо, ходи там с желание, затова се възползваме от "намалението" и го пращаме с преспиване понякога; лятото дори отидохме 4 дни на море само с бебето (което беше на 20 дни и само спеше), и си беше истинска почивка  Mr. Green
Ако има вариант да идва някой у вас в почивните дни, или да отивате вие - това е добре, отпуска се малко графика и си отпочива човек.

За раждането - и двете ми бяха доста лесни и бързи, но първото ми беше по-леко. А имаше всички предпоставки второто бебе да се роди супер безблезнено и приятно, но не! Окситоцинът прецака плановете ми. Първия път ми го спестиха и беше супер. Втория не успях да се преборя, и винаги ще съжалявам. Но пък и нямам от какво да се оплача - нямам нито един шев, след 2 малки външни от първото раждане. Правех масаж на перинеума последния месец, и дълбоко съм убедена, че помага (бебето беше по-голямо). Препоръчвам  Peace

Чаршафите са ни общи... няма и как - бебето идва да спи при нас, Митко също доста често  Mr. Green Играчките засега не са съществен проблем, макар че Митко иска всичко да е негово. Но пък малко по малко свиква, че нещо трябва да има и за бебето, и когато дърпа към себе си, дава нещо и на брат си Simple Smile
айде, зоват ме

# 416
Лъки, честито! Пожелавам ти да расте здраво, щастливо и спокойно детенце!

# 417
Лъки Честито ти бебче!

# 418
Лъки, честита рожба, много да  ви радва!

# 419
  • София
Лъки, честита дъщеричка!  Hug
.. Пък и нямах предвид да страда емоционално, а че някак е оставен да се развива сам, без да му се говори по много, да му се пее и т.н.
Същата работа сме и ние,все не остава време за бебата

и аз се присъединявам към лишаващите бебето от внимание. имам чувството, че на Ида й обръщах много повече внимание  Thinking Сега малкия съм го оставила на самотек. Храня, преобличам и гушкам, когато сме само двамата и виждам, че има нужда, но много по-често го оставям сам да се "забавлява" и той не протестира, бута играчките, гледа въртележката. Когато Ида е вкъщи доста го пренебрегвам и все си казвам "той е още малък, не рабита", но скоро вече няма да е така и май тогава ще почне трудното  Thinking опитвам се максимално да го включвам в заниманията ни с Идинка - седи в мене докато рисуваме, лежи си в шезлонга, докато тя му чете приказка, по корем, докато редим пъзел. така си мисля, че двамата ще свикнат по-бързичко един с друг и по-малко ще ревнуват.
а че второто дете е прецакано - няма съмнение - износва дрехи, играе със старите играчки, мама и татко вече са по-улегнали и не му треперят толкова ...   Crazy

Общи условия

Активация на акаунт