Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
Плами да ти е жив и здрав   bouquet
Днес се замислих, колко от вас гледат сами и двете деца?
Таткото го няма от доста време,така че и аз самичка се оправям.Малкия от няколко месеца ходи чат-пат на полудневна градинка,което ми е от огромна помощ.Свекърите се интересуват от децата само на думи,а не познавам никой тук толкова добре,че да ги оставя дори за малко.На моменти ми е натежавало доста,но по често се чуствам голяма щастливка и късметлийка,че ги имам  Grinning

# 481
  • София
Plamito , да ти е жив и здрав!   bouquet

# 482
Е вие сте майки-героини за мен, да гледате сами и двете деца. Аз вчера се наложи да гледам и двамата, че каката беше се поразболяла. Е няма такава лудница. В края на деня ми идеше да се метна отнейде, свестявах се с чаша вино Simple Smile Съответно днес я пратих на ясла. Ми не мога просто, тя се съсипа от рев и тръшкане, а когато беше по-спокойна, само ме влачеше на кратки курсчета между стаите без никаква определена цел  Crazy Днес само с бебо ми се видя райско  Mr. Green

# 483
  • в гората
 Здравейте!
 Видях, че приемате нови попълнения и реших и аз да се пльосна тук.  Wink

# 484
  • Варна
И ние сме сами през деня. Свекъри нямам, а моите родители са в друг град. Майка ми идва когато я помоля, но за нещо наистина важно и с предварителна уговорка. Не е като да е в съседния блок  Crazy. А мъжа ми като се прибере вечер понякога е по-зле и от бебето, да мрънка и да се оплаква  Twisted Evil.
Обаче като ги видя малките душички как се гледат и си "говорят" , направо се размазвам от кеф.

# 485
  • София
И ние сме сами, големият още не е на ясла..Но и при мен в случаите, в които не сами надули главата, после баща им го прави вечер, таа добре сме си значи Mr. Green

# 486
  • София
говорейски си за самостоятелното гледане у дома на децата, искам да ви питам - вие кога успявате да излезете за нещо различно от разходка? примерно на пазар, да не говорим по магазините за някоя дрешка, козметика?

при нас моите родители са далече, свекърите са ми на една ръка разстояние, на долния етаж, но пък те си имат определена програма за деня и ако се вместя в нея - ок, ако не -  Crossing Arms, не че свекърва ми не ми помага, ето примерно вчера бяха 2 часа на разходка с каката, че имах работа на компютъра, но е само при крайна необходимост. таткото също работи на една ръка разстояние, но гледам през деня да не го закачам, че все пак някой трябва и пари да изкарва. и така оставам през деня сама в тази борба. каката ходеше до скоро, до преди 3 седмици, на градина, но се разболя и си беше у дома, вече е здрава, още миналата седмица можеше вече да е на градина, но тя милата така реве само като отворя дума да ходи там, че ми става жал. а и я виждам просто, че й е много по-добре у дома с мен и бебето. никой не може да ме убеди, че градината, колкото и добра да е тя, е по-доброто място за толкова малко дете от майчиното внимание и прегръдка.  Naughty та сега съм по-склонна да си се гледаме у дома. сутрин лепим, рисуваме, пеем песни, следобед излизаме навън, супер график сме си направили, но пък никакво време за мен самата не ми остава  ooooh! та се чудех при вас как се справяте?
И ние сме сами, големият още не е на ясла..Но и при мен в случаите, в които не сами надули главата, после баща им го прави вечер, таа добре сме си значи Mr. Green

# 487
  • в гората
говорейски си за самостоятелното гледане у дома на децата, искам да ви питам - вие кога успявате да излезете за нещо различно от разходка? примерно на пазар, да не говорим по магазините за някоя дрешка, козметика?

И аз си ги гледам сама вкъщи.Таткото пазарува ежедневните неща, а майка ми идва веднъж седмично и тогава пазарувам по-сериозно и чистя.Когато имам някаква работа ги карам на свекитата за 2-3 часа (те са пенсионери и са си вкъщи).Таткото и той е на една ръка разстояние, но това само ме затруднява в повечето случаи, защото има работа и не може да ми помогне, но пък се храни три пъти на ден вкъщи Wink .Освен за децата и съпружеското тяло се грижа и за кучето. Heart Eyes
 Бебешондел, видях, че ползваш бъгипод - и аз съм взела, но още не съм го ползвала.Притеснява ме как влиза количката в багажника на колата  -с него, или се демонтира преди това?

# 488
Много лесно се демонтира  Hug Не съм пробвала да го сложа в баажника с количката, но едва ли е е проблем, той не е обемен...

# 489
Бебешондел, видях, че ползваш бъгипод - и аз съм взела, но още не съм го ползвала.Притеснява ме как влиза количката в багажника на колата  -с него, или се демонтира преди това?

Не съм Бебешондел, но да кажа Simple Smile При слагане в багажника бъгипода трябва да се махне, което става лесно, защото е на клипс, иначе няма как да се сгъне количката.   Hug

Добре дошли на новите мами  Hug Желая ви здрави нерви и мноооооооооого търпение  Heart Eyes и ако може да гледате на изнервящите ситуации от смешната им страна  - много помага  Hug

# 490
  • София
Аз използвах разходките и за пазаруване. Нямаме роднини в София и сами се оправяме. Сложно беше, когато гледах и двамата, за големия пазар ходехме 4мата цялото фемили, мъжо бута бебешката количка и гледа баткото, аз пазарувам. Но много често съм ходила и сама, като бяха по-малки, малкият (като бебе) в кошницата за кола, сложен вътре е пазарската количка, около него покупки, а по-големият на самата приставка, дето е на пазарските колички. И после всичко - покупки и деца  Laughing - в колата. Купувах им сусамено хлебче или нещо подобно, за да са по-кротки. Но си беше много изморително, не че сега е по-малко де... Преди поне можех да ги вържа в количката.

Веднъж като бяхме в Ямбол влязох в един магазин да си купя панталон и беше голямо приключение, меко казано, хем бях супер бърза. Докато да пробвам и те взеха да се гонят и да се крият из дрехите. ooooh!

# 491
Пламито, чудна торта!     chef Да ти е жив и здрав юнака!
И аз си гледам сама децата. В дни като днешния - буквално. Даже и мъжът ми го няма. Онзи ден ги влачих с мен на работа. Вече имам чувството, че нищо не може да ме уплаши.
А да ви питам как се справяте, когато сте сами в колата? Моите си разкопчават коланите /в служебната нямам столчета, само в личната/ и отказват да ги закопчават. Аз карам и не мога постоянно да закопчавам. Само ръмжа и скърцам, заплашвам с полицаи, солени глоби /"Мамо, какво значи глоба?"/ и наказания, обаче нищо не помага. Сега с тази акция за закопчани колани на задната седалка, съвсем ме е страх. Добре че се свличат надолу, за да си рисуват и не се забелязват отвън. Обаче ако ме спрат, наистина не знам какво ще обяснявам.  Thinking

# 492
  • София
Моите от малки ги сплашвам с полицая, който ще ги спре и ще се кара на мама, ако детето не е закопчано в столче. Сега като са по-големи обяснявам както си е и си имат респект (не страх). А и наши приятели преди време катастрофираха много лошо Sad и отзад децата се разминаха само със счупено краче и пукната ръчичка (били са закопчани и двамата, т.е. и 4мата и са висяли на коланите). Та и от там моите знаят и в това отношение нямам грижи.

# 493
Блазе ти! Аз още се боря. Една нощ ни спряха в Айтоския проход, нещо беше станало, защото спираха всяка кола. Дребното като видя полицая, като наду гайдата, сигурно и в съседното село го чуха. Тогава полицаят ни се скара, задето плашим децата с тях, а на мен ми идеше да му кажа да дойде да се повози малко с нас, ако иска. Тръгнахме, мярката оказа ефект за около половин час, след което коланите на столчетата пак защракаха.  Tired Обяснявам им много добре ЗАЩО трябва да са закопчани в колата, не само заради полицаите, а и защото това ще ги спаси, ако нещо се случи, да не дава Господ, но явно има още да обяснявам... За никакъв трик не мога да се сетя...

# 494
Вярно, че моите са още малки, ама съм такава бъзла, че без столчета и закопчани за тях деца никъде не тръгвам. Преди да имам деца много гледах по каналите Discovery предавания за автомобилни краш тестове и още са ми пред очите манекените на деца, които се мяткат из колата, когато не са закопчани. Направо настръхвам като си помисля! И затова колата не тръгва докато всички не се овързани добре.

И малко за разведряване: Веднъж се карахме на каката, че рита стола на татко си докато кара и накрая стигнахме до заплахи, че ще спрем на магистралата и ще я свалим, и тя отговаря: "Но, мамо, няма как! Ето виж, аз съм вързана! Няма как да сляза!"   Mr. Green  После кой кого заплашва със закопчани колани Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт