Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 27 019
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
  • София
    И аз да се запиша при вас. Толкова ми олекна като ви открих!   bouquet

# 661
Как сте прекрасниии Simple Smile) ?

Дълго не съм се появявала,но то е ясно защо  Wink

Сега съм в голяма чуденка ....дали да отшиша голямото от ясла... newsm78 беше си много дълго време вкъщи,пуснах я и за 3 дни резултата беше сополи и последвала кашлица,а от снощи и дребното с нея  #Cussing out засега само сополи,дано успеем да ги пресечем.Та така...тя ходи в самостоятелна ДЯ,а на есен е приета на градина и се чудя дали да не я отпиша и да си я гледам до тогава,но ми е ужасно трудно (вие знаете най-добре).Не съм някоя лигла или нещо подобно,но понякога физически и психически издъхвам.Голямата ми е свободен радикал...много самостоятелна,с твърд характер,абе оправна е,но ме прави луда,луда....та така ...това е ....

# 662
  • Варна
ДаниткаHugти си знаеш положението, ама на мен ми се струва, че е по-добре на есен да си тръгне на градина. И аз се бях засилила да записвам баткото на ясла, но после точно от страх от болести се отказах. Макар, че тази зима сигурно ще видя голям зор, и нашия "голям" е бяс и половина.

# 663
Данитка, аз няма да спра каката от ясла, просто не мога с двамата да се оправя, не знам аз ли нещо съм със слаби нерви, децата ли ми идват малко по-буйни (каката основно, де). А за болестите - дали сега ще ходи на ясла и ще се сополиви, или наесен ще тръгне на градина и пак ще се сополиви, ми се струва все едно. Давай нещо за подсилване на имунитета и толкова. Така мисля аз  Peace
Гигамига, и мен ме тресат градински емоции, каката я приеха на държавна и аз се кефя, понеже е с огромен двор и чудесна директорка. Дано и учителките са свестни  Praynig
А, да се похваля, купих си бъгипод, дано ми върши хубава работа, че каката много обича да се вози Simple Smile

# 664
  • София
Данитка, аз дете на ясла нямам и само си мечтая за такова.. Само ти можеш да прецениш колко сериозно и колко често носи болести каката Hug

# 665
Данитка, аз съм новодошла, но да споделя, че нашият батко е както описваш вашата кака. Въпреки всичко ще ги гледам двамата, защото повече ме е страх от нещата, които баткото ще прихваща от детската.

Брилянтин, честит бъгипод! Нашият батко пък изобщо не ще и да чуе да се вози, но пък като тръгне и се влачи едва-едва... Голямо приключение е излизането, добре, че има градинка с люлки през улицата. Какво ли ви говоря, положението ви е ясно. Simple Smile

# 666
данитка - а ти защо искаш да я отпишеш? за да освободиш място ли или за да си спестиш разходите? ако е първото, много похвално, но пък само ние с породените си знаем какво ни е; на мен лично изобщо не би и ми хрумнало да съм неразумно справедлива с другите, ако мога да си облекча положението дори с милимунда. все пак детето ще ходи на ясла, когато е здраво, и това е голямо облекчение, и си седи у дома, ако е болно. ако решиш да я отпишеш и сама да си я гледаш, имай предвид, че децата, които ще срещаш по градинките, са имено децата, които не са на детска/ясла, защото са болни. това, че твоето дете си седи у вас, за да е здраво, не значи, че няма да се разболее, срещайки други деца (в това число и болни) по градинките, детските кухни, моловете, кукления театър, където... Можеш да направиш лек компромис като запишеш детето на ясла за половин ден. така ще имаш опция да го пускаш някъде като на детски клуб, ще си го вземаш наобядвано, то после ще спи и след това ще имаш някакви си там 2 часа докато си дойде татенцето (в идеалния случай Simple Smile);
за мен лично яслата беше манна небесна - беше немислимо да гледам 2те деца у дома, защото работих през цялото време. физически нямаше как да се справя, дори и с наличие на гледачка наоколо. но пък петра не боледуваше твърде, което е другата истина  Peace

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 16:34 от маик

# 667
  • София
Данитка, аз не бих отписала детето от ясла... Но всичко зависи от това колко често боледува де...Живот и здраве като се роди бебето, не мисля да го спирам малчо от ясла. Първо много му харесва и с голямо желание ходи всяка сутрин, и слава богу не боледува засега  Praynig
Не виждам как бих се справила с новородено и с малчо, който непрекъснато изисква внимание и нови и нови игри и забавления  Wink А и децата си търсят социален контакт с други деца...

brilliantine в голямо чудене съм за този бъгипод - ще кажеш дали ти е наистина полезен - а какво правиш ако на каката й се доспи? Аз още се чудя дали няма да ми е необходима количка за породени  Thinking

# 668
Баткото тръгна на градинка н а2г и 4м.За мен това е благодат,сега я обожава.Там се забавлява страшно много,намери си приятелчета,в началото често беше сополив,но вече не е така.Вероятно защото тук извеждат децата много късно по моите разбирания (след 7-8-9ч вечерта) и не познаваше други дечица и затова за мен беше много важно да го запиша.Сега приготвям и документите на дребната  Wink

# 669
Ендира, и аз много му се чудих, но не ми се купуваше количка за породени, защото каката основно си ходи на ясла и само уикендите, някоя неочаквана ваканция и отпуската на тати ще сме с двете деца.
А като й се при спи на каката се прибираме да спи, тя вече си има режим и аз си знам - в 12:30 се прибираме за обяд и после - сън Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 21:20 от brilliantine

# 670
  • София
И аз не съм купувала количка, баткото винаги държеше да бута тази на бебето Mr. Green Ако можех да върна времето пак нямаше да купя Peace
Но все пак ние сме близо до парк, а и не излизахме много зимата.

# 671
  • Видин
Аз пък купих, само че не намирам сила да бутам 35кг количка  Joy и основно се движим 2 колички + баба  Laughing

# 672
Аз в един момент се усетих, че почти никога не излизам сама и за това взех 2 колички. Освен това на пег перегото имам стъпенки отзад за по-голямо дете.

# 673
  • София
Аз обаче не мога да разчитам нито на баби, нито на мъжа ми  Thinking Имам още време да мисля, но ни се очертават и доста пътувания, и без количка не знам как ще се справя...

Но от друга страна си е голям допълнителен разход  ooooh!

# 674
Голямата ми е свободен радикал...много самостоятелна,с твърд характер,абе оправна е,но ме прави луда,луда....та така ...това е ....

Данитка, страшно добре те разбирам. Разликата между моите е 2.5год. Голямата ми е същата, скоро стана на 3год. - още по-чепат характер вади, прави ни абсолютно луди! Tired
Значи като се роди малкия я спрях от ясла, но имах помощ вкъщи, сега тръгна пак на ясла. Няма да ти описвам за какво тръшкане става дума всяка вечер като се приберем от яслата.  ooooh! Това е все едно си връща за целия ден натрупаните емоции, просто откачам, но явно е период. Не знам и аз какво да те посъветвам, но примерно мойта като не ходи на ясла е по-контролируема някак, няма го периода на тръшкане след яслата поне.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт