Предстои ми ИН-ВИТРО/ИКСИ,да поговорим-40

• 59 230
  • 764
  •   1
Отговори
# 360
Pyrple,хайде  Praynig се да ни зарадваш с хубава новина.Аз,ще съм на твоето положение догодина.Стискам паците за успех!

# 361
Pyrple успех и от мене и стиснат палци.  Praynig Peace
И въпреки, че се връщаш веднага след това на работа се пази, следващите 10 дена са много важни - грижи се за вас.

Моля те сподели с нас как протичат стимулациите при вас (лекарства и дози, от кой ден до кой ден), на кой ден е ЕТ , какво ти изписват след ЕТ. За апаратурата не питам Wink, видяхме я в Backup plan.  Wink

# 362
И извинявай Pyrple още едно въпросче - покрива ли се нещо при тези процедури от здравните осигуровки при вас?

# 363
Момичета искам да ви попитам -мога ли сама да си бия Прегнила довечера или...понеже досега сама си биех ампулите Мерионал 150ед. +Оргалутран,Но ..има ли нещо спецификация при Прегнил-в дупето ли се бие ??? newsm78

# 364
Marisil, Прегнилът може да се бие и в корема като останалите лекарства  Peace

# 365
  • София
Тук всички го слагат мускулно.  Rolling Eyes

# 366
  • Малта
Не, живеем в САЩ, де да беше Щерев, много добри неща чета за него  Simple Smile

Purple, а защо да не го направите в БГ, ако в USA излиза твърде скъпо, тук можете да кандидатствата по ФОНДА за АР, защото съм чувала, че финансират всички българи независимо да ли живеят в чужбина ...  Пък и без това се чака много за одобрение, може да се предвиди идвоне м БГ за 2 седмици за стимулация, пункция, трансфер ... ако можете да си го позволите разбира се.
И тогава може и при щерев да правите процедурата или където искате в БГ Simple Smile

bouquet Успех ви Желая, както и на всички нас, които чакаме ЧУДОТО  baby_neutral

# 367

Слагала съм 4 пъти сама досега - все в корема, и то все по указания на лекари. На листовката на моя Прегнил винаги е пишело, че може да се поставя както мускулно, така и подкожно. Освен да има различни видове прегнил, но се съмнявам (май това е има на марка).  newsm78

Винаги на сутринта след инжекция Прегнил от моята клиника ме карат да правя тест (Hcg), за да се види дали съм я поставила правилно. Е, досега всичко е било ОК.

# 368
  • София

Слагала съм 4 пъти сама досега - все в корема, и то все по указания на лекари. На листовката на моя Прегнил винаги е пишело, че може да се поставя както мускулно, така и подкожно. Освен да има различни видове прегнил, но се съмнявам (май това е има на марка).  newsm78

Винаги на сутринта след инжекция Прегнил от моята клиника ме карат да правя тест (Hcg), за да се види дали съм я поставила правилно. Е, досега всичко е било ОК.

Затова най-добре да се допита до лекаря си. Тук май само ще я объркаме  Rolling Eyes
Странно ми е че не са и казали какво точно да го прави.

# 369
  • Atlanta
Благодаря на всички за пожеланията. Ще се опитам да отговоря на всички въпроси.
Не можем да се върнем да го правим в България, защото няма как да се издържаме там - работа, къде да живеем, а покрай всичките процедури отдавна вече сме на кредити. Синът ми се роди осмаче с хипотония, преди не ходеше, сега пък не говори, постоянно е на терапии за нещо, неговото лечение също е скъпо. В нашия щат Джорджия здравната осигуровка /за която плащам $400 на месец/  НЕ покрива нищо от процедурите - инсеминациите са около $4000, иксито до момента ми е $16,000 /$12,000 процедурата и $4,000 лекарствата/.  Положителните страни - болниците са като хотели, обясняват до припадък, лекарствата ми ги пращат по куриер на следващия ден вкъщи, лекарите и сестрите са чудесни, техниката е много добра. Но всичко това се случва в рамките на работното им време - 7.30 - 15.30. Тука искам да похваля лекарите в България, миналата година когато си бяхме се наложи да отворят кабинет за нас в 8 вечерта и го направиха!!!! В Щатите няма как да се случи.
За самата процедура - на втори ден кръвни и видеозон и вечерта се почват инжекции Гонал-Ф /аз започнах с 150/. На 6-ти ден кръвни и видеозон, увеличиха ми дозата на 225, на седми ден кръвни и видеозон, включиха ми и инжекция Ганиреликс, на осми, девети и десети ден кръвни и видеозон и двата вида инжекции. На десетия ден естрадиола ми беше 1600 и имах 13 фоликула между 1.4 и 2 см и ми казаха да спирам Гонала и Ганилерикса и вечерта да си бия мускулна Прегнила. Единадесети ден - нищо, ден за размисъл в какво си се забъркала  Simple Smile На дванадесети ден /вчера/ гладна и жадна час и половина по рано с мъжа в болницата, за него хубавата част - списания с голи каки и малката стаичка, аз в пред операционна - подписване на около 20 страници със съгласия, че каквото и да стане си е моя лош късмет  Simple Smile Двете операционни сестри ти обясняват още веднъж какво те чака, анестезиолога идва и той, хирурга и той. Вкарват те в операционна и както си говориш с анестезиолога се събуждаш и всичко е свършило Simple Smile Изкарали се 8 яйцеклетки вчера, днес трябва да ни кажат колко са се оплодили, ще ми се пръсне сърцето докато чакам. От вчера съм за 5 дена на доксициклин и стероиди, от днес почвам детски аспирин и прогестерон мускулно. Забравих да кажа, че в началото пихме 7 дена с мъжа ми Доксициклин.
Ами това е май  Simple Smile Съжалявам за фермана, днеска ще ви кажа как ми се развиват яйчицата, успех на всички!!!!

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 21:33 от Purple

# 370
Разбира се, указанията на лекаря преди всичко  Peace

Важно е, ако е мускулна инжекция, да се направи от медицинско лице. В другия случай може и сам. И да предупредя, че оставя повече синки върху корема от останалите инжекции.

Само за инфо: намерих листовки за пациента за Прегнил на български, в които също пише, че инжекциите могат да се правят и мускулно, и подкожно:

http://www.medicine.bg/public/listovka/27137s.pdf
http://apteka.framar.bg/16002575/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD% … -2-%D0%BC%D0%BB-1

Може би има някаква разлика във въздействието на лекарството в зависимост от начина, по който е поставено ...  newsm78 , но знанията ми далеч не се простират до там.

# 371
  • София
Момичета, привет. Аз тези дни съм доста ангажирана, но искам да ви кажа, че ви мисля и стискам палци на всички, които имат нужда  Hug

Пърпъл, стискам ти силно палци и се моля за твоя успех! Пиши ни как се развиват при теб нещата! До сега лекарите и ти сте се справили чудесно - 8 яйцеклетки е отличен резултат! Дано и занапред всичко да е така!  Praynig

Виви, ти кога пристигаш в София?

# 372
"Може би има някаква разлика във въздействието на лекарството в зависимост от начина, по който е поставено ...  newsm78 , но знанията ми далеч не се простират до там"

може би да е така,по принцип ми казаха точно в 21ч. и всяко едно медиц.лице знаело как се извършва (затова си мисля,че е мусколно и питам дали сама мога да си я поставя в дупето,НО явно не е желателно.... Naughty )ще отида до спешното да ми я поставят„НО имам опасения в предвид здравеоопазването ни,да не закъснея или подраня с указания час,ще съм по навреме там,ще обясня за какво става на въпрос Пък....

Purple миличка,стискаме палци за повече ембрита  Praynig Praynig и за хував край  Hug Hug ще чакаме да пишеш  Hug

# 373
  • близо до Кресненското дефиле
marisil,моята инжекция Прегнил я бих вчера в 20ч.Просто отидох 15-ина минутки по-рано от часа и обясних как стоят нещата.Нямаше проблем.Биха ми я мускулно.
На всички момичета в темичката желая успех,сбъднати мечти и най-желаните коледни подаръци! Hug

# 374
marisil,моята инжекция Прегнил я бих вчера в 20ч.Просто отидох 15-ина минутки по-рано от часа и обясних как стоят нещата.Нямаше проблем.Биха ми я мускулно.
На всички момичета в темичката желая успех,сбъднати мечти и най-желаните коледни подаръци! Hug

така ще направя и аз още повече от ВаЖността на прегнила за всичКо ,което предстои Peace

МНого ,много силно се надявам ,че по Коледа стават Чудеса !!!

Общи условия

Активация на акаунт