Отговори
# 45
В събота следобед имам час за да се реши как ще се действа,но за бременност е твърде рисковано толкова скоро и няма да поема риска.Много ми се струпа и то все аз съм си виновна на 100% bash

# 46
FLOWER, не се обвинявай. Случило се е, не се шашкай-сигурно има решение. Лекарят ще ти каже. Peace

# 47
Здравейте, момичета, реших да сеприсъединя към вас за да споделя моите преживявания

След като години наред се борих с ЧПВ, открих чудесен специалист в София – Д-р Чолакова, която ми помогна да се излекувам. Попаднах при нея след като вече бях преживяла отстраняване на две тежки дисплазии на шийката на матката  с LEEP  в САЩ.  Шест години след това отново цитонамазката ми показа отклонения от нормата – бях отчаяна и уплашена, още повече че със съпруга ми правехме опити да забременея. Оказа се, че отново имам доста обширна зона от шийката на матката с дисплазии II и III степен. Доверих се на Д-р Чолакова, тя предложи да направим конизация, тъй като, най вероятно се касаеше за рецидив. Направихме конизцията и два месеца след това цитонамазката ми беше в норма, а тестът за ЧПВ отрицателен.  Операцията беше доста сложна и деликатна, за да се запази по-голяма част от шийката с цел бъдеща бременност. Д-р Чолакова е специализирала в Белгия и има изключително нов и съвремен подход в лечението на ЧПВ – след оперативно отстраняване на засегнатата зона и изчистване на инфекцията се прави ваксина, комбинирана срещу високо рисковите щамове на ЧПВ и тези, които причиняват кондиломи. Направихме ваксината  и 1 г и 4 м след конизацията, цитомазката ми е I гр. Междувременно Д-р Чолакова откри и другите ми хормонални проблеми, свързани с един спонтанен аборт и проблемно забременяване! Тя е моят „ангел спасител”. Благодарение на нея отново се почувствах здрава и се надявам скоро да забременея. Повечето гинеколози в България се отнасят безотговорно към ЧПВ и съвременните подходи за лечението му. За това горещо ви я препоръчвам – освен че е изключително добър специалист, тя е много лъчезарен и добър и човек, което рядко се среща в днешно време. Кабинетът и се намира на ул. „Георги Софийски” 14-20. За повече информация – посетете нейния web site: www.drcholakova.com

# 48
  • София
anesi11 ,  -  Поздравления  ,че си  се  излекувала  !  Peace

Само  ,че  не  смяташ  ли  ,че  написаното  от  теб  по  този  начин  звучи  като  МНОГО  ГОЛЯМА  РЕКЛАМА  НА  ВЪПРОСНАТА   ЛЕКАРКА ?  Rolling Eyes  А  може  би  точно  такава е  целта  ти ?  newsm78

( Момичета  обърнете  внимание  ,че  сумата  за  най-важните  за  нас  три  елемента  от  прегледа -  преглед  , колпоскопия  и цитонамазка  възлиза  на  100 лв. !  Mr. Green)  Като  прибавим и  ехографията  , която  също  е  необходима на  повечето  от  нас  излиза  ,че  прегледа  при  въпросната  лекарка излиза  130 лв.  #Cussing out  Доколкото  знам  в  Токуда  проф.  Илко  Карагьозов  прави  това  + биопсия  за сумата  от  125 лв.  )

А  забравих  да  спомена  ,че  относно  същата  лекарка  наскоро  прочетох  това  :

"
Цитат
Re: Черен списък - гр.София
« #2001 Пон., 25 Окт. 2010, 14:34 »
   Отговори с цитат
Д-р Аделина Чолакова!!!

След профилактичен преглед с колпоскоп, реши направо да ми вземе биопсия, че имало увредени участъци, без дори да попита дали съм съгласна!
Когато отидох за резултата ми каза "Засега не е толкова страшно положението. Не е рак, но ще стане! Така че ела на конизация след 2 седмици - цената е 500 лв." Mad

Когато и обясних, че планирам бременност и попитах за алтернативно лечение, тя ми се развика и обяви, че здравето на всеки е частна собственост и да правя каквото искам, но това ще стане рак!

Естествено потърсих още две мнения - които бяха че биописята ми е взета без нужда и няма нищо притеснително на колпоскопа.
Сега - една бременост по-късно отново имам много добра цитонамазка и съмсем нормални резултати от колпоскопския преглед.
така че каквото и да ви каже тази жена - винаги търсете второ мнение!"

Така  ,че  всеки  може  да  си  направи  изводите  .......... 

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 10:48 от Gesika

# 49
Джес и на мен така ми звучи  Whistling Whistling Whistling Ще видим ние тази работа Crossing Arms

# 50
Аз съм нова тук. Присъединявам се към голямото семейство на пап 3 и папилома. преди няколко дни си взех присъдата от вирусологията.
март месец тази година цитонамазката ми беше пап 1, без левкоцити, без никакви аномалии /всички цитонамазки досега през целия ми живот, на 28 съм, са били пап 1 или 2/. Октомври, 2010 - пап 3д. Гинеколожката ми каза, 4е резултатът е много лош и притеснителен и ме изпрати спешно за днк изследване, където се потвърди ЧВП 16. Сега съм на 1 месечно лечение с изопринозин и след това Leep. Взависимост от резултата-конизация. Нищо незнаех за този вирус и за пап 3д, нито съм подозирала, че го нося, нито пък сменям сексуални партньори, но е достатъчен и 1 заразен, за да го прехвърли. Последните 5-6 дни единственото ,което правя е да се информирам и чета в нета. само тези, които са го преживели този ужас и в мом.го преживяват знаят какво е...не спиш,не ядеш от притеснение. Успех на всички с резултатите от всички изследвания..

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 11:29 от Eti28

# 51
Момичета искам да попитам по запознатите с темата, тъй като скоро прочетох нещо което още повече ме обезпокои, а именно че тип18 поразявал също и вътрешността на шийката и било много трудно да се диагностицира и именно този тип рак бил в повечето случаи фатален. А пък нали ви писах че аз съм ги нагиздила сумати HPV-та, включително 16 и 18. Ще съм ви много благодарна ако споделите нещо по темата. А пък аз междувременно ще разпитам днес докторката да видим и тя какво ще каже

# 52
Parapinka, какъв е резултатът от последната ти циномазка? тя дава инфо до известна степен,обаче, какви са пораженията.
Вероятно с биопсия ще се разбере какво е положението,незнам, отскоро разбрах, че съм в това положение и не смея да съветвам много-много.
пиеш ли някакви имуностимулатори?
Организмът ти трябва да е силен, за да се бори с това чудовище!

# 53
Последната цитонамазка шреди месец беше 2-ра но малко ме усъмни факта че не почувствах нищо докато взимаше пробата, а някъде четох че е по-сигурно ако се вземе с четка а не с памучен тампон, та си мисля, че при мен по скоро е био с памук. Днес ще правя второ цито и ще видим. А иначе гинеколога при който ходих последно ми предписа Кориолус и ми каза - спокойно след 6 месеца ще са се махнали и аз се успокоих. Ама като се зачетох, че ако не се махната до 2 г (а аз със сигурност го имам от поне толкова време) вече едва ли не са си с теб завинаги и си записах и друг час (днес следобед) при онколог-д-р Ганчева пък да видим. В общи линии днес не мога да мисля за нищо друго Laughing. Стискайте палци

# 54
Здравейте,момичета! Hug Hug Hug
Да се отчета и аз.....вчера без записан час към 18,30 часа реших да си направя
контролен преглед при проф.Карагьозов.Прие ме - направи ми преглед, цито и колпоскоп.
Всичко това струваше 85 лева.При прегледа с колпоскопа се установи,че няма видими промени.
Белите петна,които си оставаха след конизацията са изчезнали,но все пак ще чакам резултата от цитото към края на месеца.....
Мнението му е да дишам спокойно и да не се притеснявам за нищо на този етап.Може пък и Кориолуз да
си е свършил работата,пак изписан по негова препоръка...
С прекрасни впечатления съм от този човек....Дано и моя коментар не звучи като реклама!
Хубав и слънчев ден на всички,много усмивки и само хубави мисли в главиците ни! Hug Hug Hug Hug Hug
Имам записан час при д-р Ганчева за 16.11.  от 19,15 часа. Ако някои има спешна нужда -  може да го използва.....

# 55
Как се нанизаха толкова идиотчета не знам Laughing. А в последните 6-7 години сам толкова примерна, ама мъжа се фукаше как съм му била номер 150, а аз не му вявах и си мислех че се фука от мъжко его просто, ама явно си е бил искрен човека. Пък сега аз да му мисля, мамка му  Laughing

# 56
anesi11,и аз те поздравявам! но и на мен ми звучи малко като реклама... и друго: "Направихме конизцията и два месеца след това цитонамазката ми беше в норма, а тестът за ЧПВ отрицателен."?
това, че цитонамазката ти е била перфектна след конизация, не означава непременно, че нямаш вирус - той присъства в нашето ДНК ,ако сме заразени, разбира се.знам, че не се лекува, а се "приспива" със стабилна имунна система. кой щам ти беше ЧВП-то? от непричиняващите рак можи бе е възможно да се излекуваш, но от другите? възможно ли е организмът да го изхвърли някога?

# 57
Parapinka и Eti28 пушачки ли сте? Използвате ли обществени басейни, солариуми, тампони?

Звездииииии  Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes радвам се, че всичко при теб е наред, а за Карагьозов не е реклама, него си го знаем. Hug

# 58
Браво Звездичка, това е супер, дано всичко да е ок и занапред и дано наистина кориолуса действа Praynig

# 59
Синеоч, аз не съм сериозен пушач от около 7г, в последно време припалвах по някоя пуретка ама рядко, а от както разбрах какво причинява пушенето тотално спрях, даже се стремя да избягвам и ходене по задимени места. А иначе относно тампоните - да ползвам само тампони, а на басейн -послендо на морето. не съм фенка на солариумите. Каква ти е мисълта?

Общи условия

Активация на акаунт