Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 3

• 90 851
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте искам да попитам ,вероятно задаван стокртно въпрос ,но не намирам от изчетеното подобно питане.До колкото съм наясно майка с дете има на право болнични до 40 дена за една календарна година ,какво се случва след това ? Издават ли се болнични ? И плащат ли се тези болнични от НОИ или само удостоверяват пред работодател отсъствието на съответното лице ?

# 511
  • Пловдив
Здравейте искам да попитам ,вероятно задаван стокртно въпрос ,но не намирам от изчетеното подобно питане.До колкото съм наясно майка с дете има на право болнични до 40 дена за една календарна година ,какво се случва след това ? Издават ли се болнични ? И плащат ли се тези болнични от НОИ или само удостоверяват пред работодател отсъствието на съответното лице ?

имаш 60 дни за гл на дете.в тях не се включват карантините и престоя в болница за деца под 3 години.
като 40 дни годишно може да ти издаде лекар еднолично.след това минаваш през ЛКК.като надвишиш 60 те дни не ти ги плащат,а са само за извинение за отсъствието от работа

# 512
Благодаря за отговора   bouquet

# 513
А в 60-те /или 40-те/ дни влизат ли и болничните на самата майка. Интересувам се.

# 514
  • Пловдив
А в 60-те /или 40-те/ дни влизат ли и болничните на самата майка. Интересувам се.

в 60 те за гл на дете не влизат разбира се

но в 40 те издавани еднолично влизат,да

# 515
Здравейте може ли да попитам ,дали човек с прекъснати здарвни права ,подлежи на изплащане на болнични .Т.е дали болничния ,служи не само пред работодател да удостовери отсъствието на служителя или се полога нужното му обесщетение?

# 516
Здравейте може ли да попитам ,дали човек с прекъснати здарвни права ,подлежи на изплащане на болнични .Т.е дали болничния ,служи не само пред работодател да удостовери отсъствието на служителя или се полога нужното му обесщетение?
За да се изплати обезщетение по болничен е необходимо човек да е социално осигурен и да има необходимия стаж. Прекъснатите здравни права не оказват влияние при изплащане на болнични /поне за сега/.

# 517
Имам невероятен проблем. Много съм притеснена и не знам дали ще се изразя разбираемо. Не знам по кой начин точно, но сега като погледнах описа от болничните се оказва че след идн декларирал сметка, тази сметка се е копирала на всички след него. При положение, че другите нямат декларация за промяна на сметката, по коя сметка ще им се изплатят болничните. Дали всички ще отидат по сметката на деклариралия нова сметка.

# 518
Здравейте!Искам да попитам мами,които са наясно:т.к болничните от октомри още не ми са изплатени,имам един въпрос.Към кого или в коя стая  трябва да се обърна в НОИ за да попитам какъв е проблема?Знам ,че по телефон не дават информация, писах им 2 пъти на пощата,но не ми отговориха, остана лично да ида, но не знам дали ще ми дадат инф.Моля за помощ! Praynig

# 519
Имам невероятен проблем. Много съм притеснена и не знам дали ще се изразя разбираемо. Не знам по кой начин точно, но сега като погледнах описа от болничните се оказва че след идн декларирал сметка, тази сметка се е копирала на всички след него. При положение, че другите нямат декларация за промяна на сметката, по коя сметка ще им се изплатят болничните. Дали всички ще отидат по сметката на деклариралия нова сметка.
Ако може малко по-разбираемо да обясните. Къде сте писали, какъв опис?  Laughing
Иначе няма как болнични на няколко човека да се превеждат по една сметка. Като се въведе за едно ЕГН след това няма как същата сметка да се въведе за друго ЕГН.

# 520
Вива, благодаря. В егенетата ми беше надеждата. Сега съм малко по-спокойна и се надявам да обясня правилно. Значи, бях пропуснала да въведа приложение номер 14 на служител, който декларира за първи път сметка. За да не качвам болничните наново, само ги записах като натисках запис, желаете ли да запазите записа като нов.....и т.н.и при това прекарване на болничните сметката на последния който декларира нова сметка си е останала долу в полето. И като разпечатих опис на болничните, там видях, но чак днес, а болничните ги занесох вчера, че сметката на всички след деклариралия за първи път е една и съща/неговата/

# 521
  • Пловдив
Здравейте!Искам да попитам мами,които са наясно:т.к болничните от октомри още не ми са изплатени,имам един въпрос.Към кого или в коя стая  трябва да се обърна в НОИ за да попитам какъв е проблема?Знам ,че по телефон не дават информация, писах им 2 пъти на пощата,но не ми отговориха, остана лично да ида, но не знам дали ще ми дадат инф.Моля за помощ! Praynig

зависи вашите кога внасят осигурвките
отиди до НОИ,за да си извадиш пик код и с него да си следиш нещата на сайта

# 522

зависи вашите кога внасят осигурвките
отиди до НОИ,за да си извадиш пик код и с него да си следиш нещата на сайта
     Аз ПИК кода си го имам и си ги следя.Болничните от октомри са внесени на 10 ноември,от 21.11 пиши че са започнали плащанията,но до сега нищо.Вече и ноемврийския болничен ми внесен,а от октомврийските няма и следа CryКакво да правя?

# 523
Виж коя сметка си декларирала, какво е това, "че са започнали плащания", пишат или че се обработва или че е изплатен newsm78

# 524
Виж коя сметка си декларирала, какво е това, "че са започнали плащания", пишат или че се обработва или че е изплатен newsm78
            Сметката си проверих-там всичко е наред.В началото пишеше, че се обработва,когато се представиха болничните в НОИ,сега и на 2-та- започнали са плащания.Май ще трябва да се ходи до там да се пита лично.Направо съм бясна- някви 200 лв. ги чакаш с месеци, а  точно сега имам нужда от тези пари. Cry

Общи условия

Активация на акаунт