Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 115 712
  • 788
  •   1
Отговори
# 345
Да попитам - бележката от педиатър за направени ваксини всяка година ли се представя?
Миналата година  дадох, а в този период и двете деца не са били ваксинирани.
Да подобно на удостоверенията от училище -и  всички останали документи се представят при  подаване на молбата.

# 346
  • Пловдив
Благодаря!

# 347
здравейте:) прегледах темата но положение като моето не видях Sad на трудов договор работя по принцип,но декември работих 1 месец допълнително на граждански договор,и ето сега идва момента за подаване на детски надбавки....и от двете места ли трябва да взема бележка за дохода....а някакви задължения към нап трябва ли да платя предварително??? много ще съм ви благодарна ако някой ми обясни по подробно,благодаря Simple Smile

# 348
.................,но декември работих 1 месец допълнително на граждански договор,и ето сега идва момента за подаване на детски надбавки....и от двете места ли трябва да взема бележка за дохода....

Да, и от двете места трябва служебна бележка за изплатените възнаграждения.

....а някакви задължения към нап трябва ли да платя предварително???
За НАП те съветвам от личен опит и тъй като няма много време ти отговарям в тази тема.

До 02.05.11 трябва да подадеш декларация в НАП, като предварително си вземеш бележки за работните заплати за 2010г., както от постоянната ти месторабота, така и от фирмата, в която си работила на гр. договор. Счетоводителите ти са наясно какъв е образеца на служебната бележка. Задължително трябва да си подадеш декларацията в НАП, защото глобите са солени. А що се отнася за някакво плащане в НАП, ще стане ясно след като ти изчислят дължимия данък/ ако изобщо има такъв за довнасяне/ за 2010г. Декларацията можеш да подадеш лично в НАП, по пощата и по интернет, но за последното се изисква електронен подпис.
Ако има мами, които са по-запознати, нека да ти отговорят. Срокът обаче си остава 02.05.

# 349
Да попитам и тук,за месечните 35 лв могат си да се вземат с задна дата?

# 350
Да попитам и тук,за месечните 35 лв могат си да се вземат с задна дата?

Evita24, не можеш да ги вземеш. Отговорих ти на този въпрос в другата тема.

# 351
благодаря момичета  Hug Hug Hug

# 352
Здравейте! Имам няколко въпросчета, на други намерих отговор,но може и да съм пропуснала нещо. Извинявам се. Имам 2 деца, но детски не взимам тъй като с мъжа ми надвишаваме тези 350лв., но сега като взимам 240лв може ли да взимам или не? Също така 13тите заплати влизат ли? И като връщат 1г назад как се смята- събират всичко и делят на 12м и после на броя членове на семейството ли?

# 353
Здравейте, имам един въпрос, трябва да подавам за детските надбавки, въпроса ми е неизвинените отсъствия трябва да са до 5 за учебната година,  за срока или само за този месец, благодаря предварително.

# 354
  • Пловдив
За 5 неизвинени отсъствия месечно училището би следвало да информира ДСП, от където спират детските за един месец. След това предполагам, че трябва да се занесат документи, че редовно посещава училище.

# 355
  • Пловдив
И като връщат 1г назад как се смята- събират всичко и делят на 12м и после на броя членове на семейството ли?
Да - и под всичко се има предвид всичко - трудови и граждански договори, доходи от др. източници и пр. и пр.

# 356
здравейте Simple Smile да ви разкажа какво ми се случи на мен,отивам на 28ми в социалните кръстосали крака и като хиени към мен късно било да се подават документи за детски можело и 1месец да не получавам...давам аз доходите + тоя от гражданския договор като съответно питам към кой месец да го добавя,тя ми мята листа и казва че тях гражданския договор и дохода от него не ги вълнува:) та пуснах само дохода от трудовите договори....та чудя се не дай си боже ако проверят и видят че имат такъв доход дали няма да търпя някакви санкции ако имате инфо по въпроса моля пишете благодяря.....

# 357
  • София
Привет и от нас! Имам нужда от кратка консултация относно детските! Този месец ми изтича едната година и ще подавам документи отново! Казаха да взема служебна бележка от работа за доходите 12м назад (аз съм 1.6г вече в майчинство). Счетката обаче каза, че нямало нужда от бележка, те си взимали информацията директно от НОИ, и евентуално можела да ми даде такава с попълнени нули?! Много се обърках и не знам какво да правя! Моля тези които имат опит или инфо да кажат как се процедира при подаване на документи за детски, докато майката е все още в майчинство?!
Благодаря предварително и хубав месец май на всички!   bouquet

# 358
  • Пловдив
Привет и от нас! Имам нужда от кратка консултация относно детските! Този месец ми изтича едната година и ще подавам документи отново! Казаха да взема служебна бележка от работа за доходите 12м назад (аз съм 1.6г вече в майчинство). Счетката обаче каза, че нямало нужда от бележка, те си взимали информацията директно от НОИ, и евентуално можела да ми даде такава с попълнени нули?! Много се обърках и не знам какво да правя! Моля тези които имат опит или инфо да кажат как се процедира при подаване на документи за детски, докато майката е все още в майчинство?!
Благодаря предварително и хубав месец май на всички!   bouquet

разбира се,че ти трябва бележка от работодателя
да,ще е с 0.00 лв за месеците на обезщетение и майчинство,но без нея няма да те одобрят за детски

# 359
Не мога да си спомня, миналата година края на май, или началото на юни си подадох документите за детски надбавки и следователно, не знам сега кога да ги подам, има ли начин да разбера, без да ходя на място?

Общи условия

Активация на акаунт