Паническо разстройство - част 6

• 98 100
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
  • Габрово
Дълбокото дишане води до хипервентилация и пренасищане на мозъка с кислород, това предизвиква световъртежа. Точно плиткото дишане се препоръчва при ПР или дишане в хартиена торба /виждала си по филмите/

Нещо си се объркала!
Дълбокото дишане или дишането с диафрагма НЕ води до хипервентилация!
Точно обратно - плиткото и често дишане води до хипервентилация!
А това с хартиената торбичка е за регулирането на нивата въглероден двуокис и кислород в организма.

Не съм се объркала  Peace. Ако си се занимавала с фитнес , особено с тежести или са ти правили ЕЕГ, или пък ако "попиташ" Гугъл ще знаеш що е това хипервентилация. Колкото до дишането в хартиена торбичка, ами точно това му е целта, да регулира дишането.
Не искам да подклаждам спор ... просто за протокола  Simple Smile

Амира, напипала си верния път за себе си и съм сигурна, че ще се справиш. Интелигентна си, познаваш се добре, сега вече като си опознала състоянието си и знаеш какво е това ПР, и какво да очакваш /няма да ти е толкова плашещо/, пътят е само към оправяне.

# 256
Здавейте и от мен....В болнични съм за около месец в училище...Там казахме други причини.Реших да си продължа шофьорския курс.Днес в 11:00 започва ПРОДЪЛЖЕНИЕТО.Изпълнена съм ОТНОВО с лоши мисли,как след 1-2 км ще кажа на инструктура 'Прибирай ме,моля те,лошо ми е' ....  Confused Мога да карам задоволително,не се притеснявам от инстуктура(познавам го отдавна) е КАКЪВ ми е проблема??  Cry Cry

# 257
  • Пловдив
Проблема ти е в ......главата! Т.е. в мислите!
Пробвай като отиваш на курса да си кажеш: "Ееее този път няма да ми стане лошо!"
Не знам дали ще ти се получи, но пробвай. Аз така правя, но някъде вътре нещо винаги като малко "дяволче" говори друго.
Опитвам да го преодолявам!

# 258
Вчера бях на изложба !!! Беше супер, е вярно не сама, но после даже бях на пица в О'Шипка ! Спряла съм всички лекарства, не искам от трън та на глог, някъква тежка зависимост да си довлека.  И вярвайте ми наистина работата става с дишането и с това да си повярваш, че си здрав. Физически здрав, само психиката ти играе гаден номер.

ivap Благодаря, мила и аз този път се чувствам на верен път.

Днес бях на профилактичен при психиатър, не за сеанси, а заради болничният. Човека ме увика, дето съм спряла лекарствата, но си призна, че в пъти съм по-спокойна и по-владееща се от предишният път. Където влезнах с рев кабинета му и само обяснявах, че искам да си ида в къщи. Може би двете седмици сън са ми подействали супер отморяващо. А и другото, което каза може би най-ценното за мен беше, да си поставям цели всеки ден. Да бъда отговорна към себе си, да опитвам, но и в никой случай да не бъда супер сурова към мене си...Примерно каза, ако съм решила да изляза и два пъти да обиколя парка, пък по средата ми стане лошо и се прибера, да не се обвинявам и да изпадам в депресии.. на другият ден отново. Мисля, че това е правилно.

Ралкуна тъжно ми е, че толкова младо момиче преживява това ! Виж, намери си сама нещо,което да ти дава увереност. При мен това стана с дишане, писах вече. За съжаление не мога точно да го обясня. Просто разбрах, че когато дишам по определен начин ПА ми се разминава. Лошото е, че не мога да обясня точно как дишам, нито зная дали ще е правилно за някой друг !

Успех на всички !

# 259
Вчера бях на изложба !!! Беше супер, е вярно не сама, но после даже бях на пица в О'Шипка ! Спряла съм всички лекарства, не искам от трън та на глог, някъква тежка зависимост да си довлека.  И вярвайте ми наистина работата става с дишането и с това да си повярваш, че си здрав. Физически здрав, само психиката ти играе гаден номер.

ivap Благодаря, мила и аз този път се чувствам на верен път.

Днес бях на профилактичен при психиатър, не за сеанси, а заради болничният. Човека ме увика, дето съм спряла лекарствата, но си призна, че в пъти съм по-спокойна и по-владееща се от предишният път. Където влезнах с рев кабинета му и само обяснявах, че искам да си ида в къщи. Може би двете седмици сън са ми подействали супер отморяващо. А и другото, което каза може би най-ценното за мен беше, да си поставям цели всеки ден. Да бъда отговорна към себе си, да опитвам, но и в никой случай да не бъда супер сурова към мене си...Примерно каза, ако съм решила да изляза и два пъти да обиколя парка, пък по средата ми стане лошо и се прибера, да не се обвинявам и да изпадам в депресии.. на другият ден отново. Мисля, че това е правилно.

Ралкуна тъжно ми е, че толкова младо момиче преживява това ! Виж, намери си сама нещо,което да ти дава увереност. При мен това стана с дишане, писах вече. За съжаление не мога точно да го обясня. Просто разбрах, че когато дишам по определен начин ПА ми се разминава. Лошото е, че не мога да обясня точно как дишам, нито зная дали ще е правилно за някой друг !

Успех на всички !
Супер, много се радвам за теб!

А за дишането по време на криза и за всичко около ПА може да се прочете тук подробно
http://www.evropea.com/medicina/panichesko-razstroistvo/296-spav … vo.html?showall=1

# 260
Здравейте,сега се връщам от психотерпевта.Правихме упражнения Crazy.Ако искате ще обясня точно какви

# 261
Здравейте,сега се връщам от психотерпевта.Правихме упражнения Crazy.Ако искате ще обясня точно какви

Сподели, моля!

# 262
simba889  разкажи, ще е интересно  Simple Smile

# 263
Аз и разказах 4е получавам сърцебиене и световъртеж,и мисля постоянно за това.Днес  правихме упражнения и ме пита след всяко какво чувствам и да го оценя от 1до 10,това за страх,паника.Упражненията са следните-Хипервентилация-много бързо вдишване и издишване- 90 секунди продължителност.Въртене на главата на ляво-дясно,30сек.,Слага се главата между коленете,наведен надолу и стоиш така ,и изведнъж се изправяш-стои се 30сек.,бягане на място-90сек.,задържане на въздуха(вдишваш дълбоко и си запушваш носа)-30сек,въртене на въртящ стол,много бързо-60 сек.,стягане на цялото тяло,в смисъл стягаш си всички мускули-60 сек.Като се напраят упражненията,разбира се с пауза между тях,след всяко едно усещането при мен беше каквото е при ПА,само 4е не я изпитах,защото не бях сама може би.И сърцебиене получих,и световъртеж,и гърлото ми пресъхна.Каза това да се прави всеки ден,да се самооценяваш,отначало когато не си сам,а след това да се пробва и когато няма никой.Наистина уусещанията са същите,както при ПА.Ако искате пробвайте,дано да помогнат.С това мисля се цели да приемем симптомите.Надявам се да съм била полезна Hug

# 264
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала тук, а гледам за огромно съжаление новите попълнения са много. Не съм писала, заЩото се чувствах доста добре. От няколко дни пак ме връхлетяват старите мисли и незнам какво Ще стане. Истината е, че бях доста заета и нямах време за ниЩо, даже и да мисля. Сега обаче не съм толкова заета и пак се почна. Намирам утеха във форума, това, че не съм само аз помага много. Все едно чета себе си - страха от смъртта, детето ми Ще остане сираче, сърцебиене, тежест, лягам вечер и незнам дали Ще се събудя...Познато до болка. Момичета, борете се, няма начин, трябва да се справим. Желая на всички ви от сърце да забравите за ПА! Аз Ще се опитам да бъда заета постоянно, явно това помага при мен. ПрегръЩам ви  Hug

# 265
simba889 Simple Smile Миличка, от това, което те е карала да правиш , не виждам къде е ползата. И на здрав човек ще му прилошее...Щом ти помага...радвам се за теб !Очаквах нещо по различно !

tilde съжалявам, че пак се е наложило да се върнеш тук !

И да ви кажа новината Шшшшт не реагирайте, защото съм суеверна и се е случвало вече два пъти след дъщеря ми...  EFP newsm44
Казаха ми днес, че може ПА да се увеличи в първите два месеца, може всичко от това да е било.

# 266
Aми според мен ползата е да приема тези атаки,сърцебиенето и световъртежа и да разбера 4е нищо няма да ми стане от тях,затова са.А всеки да си прецени сам дали иска да се упражнява Hug

# 267
  • Габрово
И да ви кажа новината Шшшшт не реагирайте, защото съм суеверна и се е случвало вече два пъти след дъщеря ми...  EFP newsm44
Казаха ми днес, че може ПА да се увеличи в първите два месеца, може всичко от това да е било.

Е, аз ще реагирам тихичко ... чес-ти-то  newsm73. Стискам палци този път всичко да е наред. Напълно е възможно всичко да е било от наместването на хормоните. Сега само положително мислене. Така искам и аз скоро да се похваля  Whistling.

# 268
Amira_BG   Hug Hug
Много се радвам за теб, бебчо  ще ти  бъде най-доброто лекарство, ще видиш  smile3525

# 269
И от мен едно Честито,Amira_BG !

Дано свичко е ОК!

Общи условия

Активация на акаунт