Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е лечението с Флуанксол?
Какво е вегетативна дисфункция?
Може ли паническата атака да причини шизофрения?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е лечението с Флуанксол?
Флуанксолът е антидепресант, използван за лечение на депресия и тревожност. Въпреки че някои потребители във форума съобщават за липса на ефект или странични ефекти, важно е да се отбележи, че ефектът от лекарството може да варира от човек на човек. Винаги се консултирайте с лекар преди започване или спиране на приема на каквито и да било лекарства.
-
Какво е вегетативна дисфункция?
Вегетативната дисфункция е състояние, характеризиращо се с различни физически симптоми, като например сърцебиене, изтръпване на ръцете и краката, високо или ниско кръвно налягане, изпотяване и други. Това състояние често е свързано с тревожност и стрес. Важно е да се консултирате с медицински специалист за точна диагноза и лечение.
-
Може ли паническата атака да причини шизофрения?
Не, паническата атака не може да причини шизофрения. Това са различни психични състояния. Паническата атака е свързана със стрес и тревожност, докато шизофренията е сериозно психично разстройство, което включва нарушения в мисленето, възприятието и поведението. Важно е да се консултирате с психиатър или психолог за професионална оценка и лечение.
-
Какво е дереализация?
-
Какви са симптомите на паническо разстройство, панически атаки и как да се справим с тях?

отраснах с мисълтта и вечната тревога, че мама е болна....все имаше нещо около нея, рак, диабет, кръвно, все и объркваха я лекарствата, я нещо друго в лечението....отраснах гледайки как си бие инсулин, как си мери кръвното, как я приемат и изписват от болници и май това изигра много лоша роля в психическото ми развитие, за това сега съм толкова страхлива от болести, какво ще ми открият, лечимо ли е, как ще умра, кога, от какво и т.н.
откачам полека, лека, а и реалният проблем с кръвното подхранва още повече страховете ми