Паническо разстройство - част 6

• 98 140
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
Ами оказа се че сте прави, но аз толкова се притесних, че казах на мъжа ми и се обадих до Бърза помощ. От там съответно ми казаха, "Нервичките" и да си пия хапчетата Мента, глог и валериана. Изпих един валериан и сега ми е малко по добре или поне не усещам физически нещо /за сега/.

Миналата година 2010 беше доста тежка откъм емоционални преживявания и всичко в един момент взе да ескалира, докато не изби в това

# 331
Честита Нова Година на всички!!!

Имам питане, някой страх ли го е да пие хапчета, от страничните ефекти, да не получи алергия...
Сега ми се налага да пия антибиотик и още едно хапче и е голяма драма, то е виене на свят, въобразявам си че се задушавам....откъде ми се появи тази простотия не знам.... newsm78

# 332
Днес бях при личната да прегледа детенце и междудругото говорих с нея и тя ми каза, че ще ми даде направление за психиатър, като отидем на контролен преглед.

Моля, да ми препоръчате някой в София, който не избързва с медикаментозно лечение или поне да е добър лекар. Ако искате може да ми пишете на лични да не разводняваме темата

# 333
  • Chirpan
Здравейте Simple SmileАз пия Сероксат след 2 дни ми предстои операция доктора ми каза че приемането на Сероксат не пречи на пълната упойка  newsm78 Моля ако някой се е сблъсквал с нещо такова да сподели Wink

# 334
Здравейте, отдавна не съм писала при вас. От 2 години съм на антидепресанти след като в края на 2008 имах 3 месеца упорити паник-атаки. Антидепресантите ми помогнаха, сега обаче ме е страх дали някога въобще ще мога да ги спра. В момента сменям поредния с друг по препоръка на лекаря, и няколко дена не трябва да пия нищо. Още от първия ден почнаха симптоми като замайване, обърканост, през нощта сънувам някакви странни сънища, ако въобще успея да заспя. И се нервирам от глупости, или ми се доревава без причина. Скоро започвам новото лекарство и сигурно ще се оправя, но... Има ли някой, който да е успешно излекуван и да е спрял лекарствата??? А има ли начин на лечение без лекарства? Thinking Tired Rolling Eyes Струва ми се, че страничните ефекти на антидепресантите са много слабо известни и на самите лекари и ни дават неща, с които самите те не знаят какво ще ни причинят - оправя едно, докарват 10 нови неприятности...

# 335
  • Пловдив
Какво значи излекувани? Нали, това не е болест - а състояние!
Така че, на самият ти въпрос конкретно мога да ти отговоря. Да, аз спрях всички хапчета и си понасям атаките без тях! Което в никакъв случай не означава, че съм "излекувана". От време на време си имам моите страхове и си получавам атаки, но знам, че ще се справя както всеки предишен път. Видях и че от това не се умира! Ееее питам аз, за какво ми са тези лекарства? Само ме успиват и ме замайват. Като ги спра пък се настройвам, че сега отново ще започне всичко и така попадам в порочен кръг. Затова воля и край на АД!
Това поне при мен подейства, но всеки е различен...

# 336
Искаш да кажеш, че веднъж имал ли си атаки, и вече ще си така цял живот? А пробвала ли си психотерапия, има разни модерни методи, дори хипнози и какво ли не. Аз не съм, само на лекарства карам, че е най-лесно.  Embarassed Но дали не греша?
А при спирането на лекарствата как се чувстваше? Аз днес съм доста зле и ме успокоява само фактът, че почвам Золофт или довечера, или най-късно утре. А по принцип трябваше да издържа без нищо една седмица. Почти постоянно имам т.нар. brain shivers, като минаване на ток през мозъка, замайвам се и не знам къде съм. Нощем не мога да спя или сънувам кошмари, например как влак минава през мен с бясна скорост.  Shocked Не става дума за паник атака, а за абстиненция или де да знам и аз какво е.  ooooh!

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 13:17 от Petty

# 337
аз напоследък действам и мисля като feis  Peace e, още си нося ривотрила в чантата, ама не съм го пила от месеци.
колкото повече се страхуваш от паник атаките, толкова по-често и по-силно те нападат. ако не им обръщаш внимание, си отиват. на мен ми трябваха години да го разбера.
така че, ако питаш дали ще е за цял живот, никой не може да ти каже. аз за себе си знам, че може би ще е за цял живот. в един период ще са по-силни, в друг по-слаби или ще изчезнат. единственият шанс е да свикнеш с тях и да не се опитваш непременно , на 100% да ги надвиваш.
много ми помагат книгите на такива теми- за положително мислене и т.н. много повече отколкото всички психолози, при които съм ходила.

# 338
Благодаря ви. Аз обаче действам под препоръките на психиатър и не бих тръгнала да спирам лекарствата ей така. Въпросът ми беше по-скоро за неприятностите при спирането на дрогата, след като мозъкът е свикнал с нея... Особено се интересувам за Велаксин/Ефексор/Ефектин (едно и също е, досега се дрогирах с него и спирането е ужасно неприятно...). Из англоезичните сайтове чета доста кофти неща за него и по себе си съдя, че не са празни приказки, но исках и тук някой да сподели опит. Явно други не са го пили  Rolling Eyes

# 339
аз и преди съм писала, че съм пила хапчета по схема и така съм ги спирала , под лекарски контрол. но при мен не се разви никаква зависимост. все пак точно твоето не съм го пила  Peace

# 340
Petty ПР не е болест, но според мен всички тези АД могат да ти докарат такава  ooooh! имат доста странични ефекти и предизвикват зависимост.
Няма логика  Thinking при положение , че сме здрави, сами да се тровим  Naughty
Сменила си толкова АД, до кога мислиш да експерементираш със здравето си , потърси си добър психотерапевт  Peace и само с лекарства няма да стане

# 341
  • Пловдив
Точно така!
Подкрепям напълно Юка и Ласи!
Аз по принцип избягвам да пия лекарства, а още повече АД. Разбира се в началото когато ме хванаха ПА ходих на психотерапевт и проведох и курс за психотерапия, добре ми се отразяваше за момента, но след 10-15 сеанса какво? Нали пак трябваше да си продължа същият начин на живот...и отново си имах от време на време атаки. Така че и при мен е в продължение на години. Понякога се чувствам по-спокойна, понякога  ме хващат "братята", но откакто се научих да ги приемам ми е мнооого по-леко и почти не ги "отразявам". Но ако при теб това състояние е отскоро, нормално е да си изплашена, стресната и пр. Споко, с времето ще се научиш!

# 342
  • София
Здравейте, дами! Виждам, че разисквате методите за лечение. Аз съм на същото мнение като Ласи и Юка. Аз лично започнах АД и се чувствах по-ужасно отколкото без тях и ги спрях. Продължих и продължавам с хомеопатия, гледам да гледам по-спокойно на нещата от живота, избягвам стреса и мисля повече за себе си. Опитайте.

# 343
Опитвам да мисля повече за себе си,но имам постоянен дразнител за съжаление.

# 344
Нямаше ме милички, защото  и тази бременност не удъжах....пак в гадната ми 7-ма седмица Sad(((((

Опитвам се да не мисля за това, защото , ако започна да плача, няма дя спра никога !!!!

Не мога да спя, постоянно имамм ПА....вече наистина съм в дупка....., само вижте в колко  часа не спя...

и пия много бира...

Общи условия

Активация на акаунт