Паническо разстройство - част 6

• 97 431
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,тази сутрин докато пия кафе усетих как пулса ми се увеличава,стигна до към 100,естествено се паникиосах и пих 2 хапчета мента-глог-валериан.Това не ми се случва за първи път,но доста отдавна не беше.На вас случва ли ви се като пиете кафе сутрин с цигара да ви става така и дали това е ПА?Ще се побъркам вече,постоянно се наблюдавам как ми е пулса,понякога ми е много напрегнато и свито в стомаха.Как да се справя с това да не мисля за сърцебиенето?Почти винаги като пия сутрин кафе си мисля ами ако ми стане пак така,и наистина понякога ми става... Cry

# 661
Здравейте,тази сутрин докато пия кафе усетих как пулса ми се увеличава,стигна до към 100,естествено се паникиосах и пих 2 хапчета мента-глог-валериан.Това не ми се случва за първи път,но доста отдавна не беше.На вас случва ли ви се като пиете кафе сутрин с цигара да ви става така и дали това е ПА?Ще се побъркам вече,постоянно се наблюдавам как ми е пулса,понякога ми е много напрегнато и свито в стомаха.Как да се справя с това да не мисля за сърцебиенето?Почти винаги като пия сутрин кафе си мисля ами ако ми стане пак така,и наистина понякога ми става... Cry

И при мен се получава /особено тези 3-4 дни/ с тази разлика, че вече когато съм изпила кафето има няма 20мин.  newsm78 Предполагам и това също е ПА, избягвам да пия много кафета, да не кажа, че само сутрин по едно, много рядко повече, но пак се получава

# 662
Благодаря за бързия отговор.И аз пия по едно кафе сутрин и едно следобед,но сутрин го пия на гладно,да не би да е от това?Преди и на мен ми ставаше така след около 20-30 мин,но тогава не знаех че са ПА...Но сега е докато пия кафе,дори половин чаша не бях изпила и то с мляко..може и цигарите да допринасят.А как се справяш с това,като ти стане така?

# 663
  • Габрово
Благодаря за бързия отговор.И аз пия по едно кафе сутрин и едно следобед,но сутрин го пия на гладно,да не би да е от това?Преди и на мен ми ставаше така след около 20-30 мин,но тогава не знаех че са ПА...Но сега е докато пия кафе,дори половин чаша не бях изпила и то с мляко..може и цигарите да допринасят.А как се справяш с това,като ти стане така?

Според мен това не е ПА, просто кафето те е превъзбудило. Може да е от това, че си го пила на гладно, може да еот комбинацията с цигара, случва се. Аз лично кафе не пия хич, защото не ми понася - разтрепервам се, чувствам се напрегната.
Освен това пулс от 100 удара в минута изобщо не е повод за притеснение и ако не се паникьосваш, и не го мислиш ще спадне без да го усетиш, гаранция  Peace

# 664
  • София

Според мен това не е ПА, просто кафето те е превъзбудило. Може да е от това, че си го пила на гладно, може да еот комбинацията с цигара, случва се. Аз лично кафе не пия хич, защото не ми понася - разтрепервам се, чувствам се напрегната.
Освен това пулс от 100 удара в минута изобщо не е повод за притеснение и ако не се паникьосваш, и не го мислиш ще спадне без да го усетиш, гаранция  Peace

Peace Абсолютно подкрепям !
Преди години, когато пушех съм имала такива симптоми, просто кафе+ цигара е убийствена комбинация. Ставало ми е лошо, задъхвала съм се, но просто съм сигурна от какво е. А и цигарите допълнително намаляват притока на кислород към мозъка, оттам и тези симптоми.
Така че Мари, не се плаши излишно Hug.

# 665
Ами понеже съм получавала силно сърцебиене и ме е страх и като се качи пулса и се панирам доста,и си помислих че това е ПА,но от половин кафе дали се вдига толкова адреналина?Явно и защото си мисля за това постоянно,но не мога да спра...

# 666
  • Габрово
Ами понеже съм получавала силно сърцебиене и ме е страх и като се качи пулса и се панирам доста

И аз съм имала сериозна тахикардия /от 160 удара в мин/ няколко пъти и това в абсолютен покой. Минава до 5-10 мин, ако не се паникьосваш разбира се иначе се удължава и преминава в ПА.
Така че, няма страшно, нищо няма да ти стане, само не се вторачвай в себе си прекалено.
А иначе пулсът се ускорява след ядене, пиене на течности и сума ти други неща. Няма нищо необичайно да се ускори от половин чаша кафе.  

# 667
Благодаря ви,не бях сигурна дали това е ПА,за адреналина не се сетих сутринта и много се притесних пак.Интересното е при мен че почти винаги е сутрин по време на първото кафе,на вас след всяко кафе ли ви е ставало зле?Намалих ги до 2 на ден,иначе някой път си правя безкофеиново,но винаги слагам мляко за кафе.И в комбинация с цигара явно е нормално да ми стане зле,особено на гладно.Дори не отидох на работа и се чувствам ужасно.Вие как подтискате прилва на адреналин за да не получите сърцебиене,на мен то ми е в основата на всичко притснения.

# 668
Е, то с кафенцето е нормално. Дори може би не толкова кафето, колкото първата цигара за деня създава подобен ефект Simple Smile Или игнорираш, или променяш навиците си. Аз, за съжаление - първото...  Laughing Просто не забравяй, че е от кафето, не от нещо лошо.  Wink

Иначе установих, че раздвижване, много течности и контрастни душове (редуване на студена с гореща вода) сутрин тушират малко този ефект. Т.е. кръвното се стабилизира и сърцебиенето не е толкова зле food010

# 669
  • Русе, у дома
Аз, когато бях най-зле спрях кафето. Просто мислех, че и то допринася за допълнително обтягане на нервите ми. По принцип съм кафеджийка и много обичам кафе, но си го върнах може би година след кризите на ПР.

# 670

Изчаквам да отмине, започвам между временно да правя други неща и така... и аз пия кафето на гладно с цигара  Blush Всичко вече преписвам на това ПР  Blush, което не е добре вече

# 671
От цигарите е , аз пиех по половинка корвитол сутрин , докато пушех заради ужасното сърцебиене което имах сутрин, след като спрях да пуша вече нямах нужда от лекарства и го спрях.
Сега пак пуша и първата цигара сутрин много яко ми разхлопва сърцето, но нямам ПА .
Мисля пак да я спирам тая отрова, усещам как ми става зле от цигарите и пак продължавам да пуша, чувствам се като наркоман понякога

# 672
На мен също ми се е случвало преди години обаче, като пия по - силно кафе най - вече в заведение и като запаля 1 цигарка и съм се препотявала , задъхвала , не мога да говоря, лицето зачервено така , че е нормално , но понеже сме си и паники и като стане нещо подобно още повече се стресираме и той пулса (който толкова много ни вълнува и без това) скача още повече. Примерно един човек без ПР просто ще изчака да отмине това разтреперване , а ние се паникьосваме. Иначе не толкова от кафето , а от цигара ми е ставало кофти , особено лятото в жегата гледам да не пуша , само вечер , като се разхлади , в къщи също , защото започвах да виждам някакви тъмни кръгове пред очите си и на няколко пъти щях да колабирам .

# 673

Явно и защото си мисля за това постоянно,но не мога да спра...

Аз мисля, че е точно от ОЧАКВАНЕТО ТИ ! Ако спреш да мислиш , сигурна съм, че ще отмине. Peace
 Едва ли от едно кафе и една цигара ще ти стане  толкова напрегнато, не че не е възможно де ...
 И не всеки дискомфорт задължително трябва да е ПА . Peace

# 674
Ох,успокоих се малко като видях че не е само при мен,мислех си че само на мен ми става понеже никой познат не е споделял да му става зле от кафе и цигара сутрин.А може би и те получават учестен пулс,но не обръщат внимание като мен.Знам че не трябва да мисля за това,но не ми излиза от главата и имам чувството че постоянно мисля за това и от тези мисли ми става още по зле.

Общи условия

Активация на акаунт