Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е лечението с Флуанксол?
Какво е вегетативна дисфункция?
Може ли паническата атака да причини шизофрения?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е лечението с Флуанксол?
Флуанксолът е антидепресант, използван за лечение на депресия и тревожност. Въпреки че някои потребители във форума съобщават за липса на ефект или странични ефекти, важно е да се отбележи, че ефектът от лекарството може да варира от човек на човек. Винаги се консултирайте с лекар преди започване или спиране на приема на каквито и да било лекарства.
-
Какво е вегетативна дисфункция?
Вегетативната дисфункция е състояние, характеризиращо се с различни физически симптоми, като например сърцебиене, изтръпване на ръцете и краката, високо или ниско кръвно налягане, изпотяване и други. Това състояние често е свързано с тревожност и стрес. Важно е да се консултирате с медицински специалист за точна диагноза и лечение.
-
Може ли паническата атака да причини шизофрения?
Не, паническата атака не може да причини шизофрения. Това са различни психични състояния. Паническата атака е свързана със стрес и тревожност, докато шизофренията е сериозно психично разстройство, което включва нарушения в мисленето, възприятието и поведението. Важно е да се консултирате с психиатър или психолог за професионална оценка и лечение.
-
Какво е дереализация?
-
Какви са симптомите на паническо разстройство, панически атаки и как да се справим с тях?

, не се притеснявай. Разбира се, нормално е майка ти да е оказала влияние върху теб, така че и ти да имаш подобни притеснения на моменти
Благодаря ви милички. За удъжаване на болничният, не зная дали имат право да ми дават повече. Аз все пак бях 2 месеца. Няма кой да идва с мен. Приятелят ми работи в другия край на Сф. Дъщеря ми е на лекции, а и моята работа е много далече от дома. Пътувам с две превозни средства повече от час. Не смея да шофирам вече, че още един идиот на пътя ще дойде повече. А в автобусите и такситата, точно както казва Златна превъзходна нямам въздух и изпадам в паника, че се задушавам. Днес си мислех да пробвам да се повозя за спирка-две в някой автобус. Но ми беше много мрачно и студено и нямах никъкво, ама никъкво желание за излизане. Горе-долу вие за колко време успяхте да го продолеете този страх /поне да стане контролируем/? Два месеца не са ли вече твърде много ? Може би направих грешка още в началото, че отказах лекарствата и се справям само с едната воля и ТЕС. Страхувах се, че от една беля ще си навлека друга, после със спирането на химиите. Имам напредък, щъкам малко из квартала, но всичко при мен става мноооого мнооого бавно. Сега ще почета в хомеопатичният за Рейки. Вече за всичко се хващам. Само да не са АД и гадният Ривотрил.
Приятелите идват при "планината" На кафета и заведения съм се находила за цял един живот.