Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 33 005
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
мандаринка   bouquet и при нас дилемата май е м/у 143 и 49 .... newsm78 143 ни е доста по-далеч ние сме на Ботевградско но пък има по-удобен транспорт ...за по натам  #Crazy ...а до 49 е все пеш  Rolling Eyes чудя се и за 130 или 44 ...ама за там не намирам никакви коментари и отзиви  newsm78
И на мен това профилиране от 1 клас в 49 хич не ми допада .... някак е много ограничително   #Puppy dog а и незнам дали не станаха много големи паралелките там заради наплива  cry
Баткото ни е учил в 124...но него го съсипаха тотално и абсолютно отпада като вариант ...иначе ми е най-близо за съжаление  Sick

# 121
  • sofia
Д_ива ,мерси за инфото.НО се о4ертават доста крайни мнения и скоро ще се разхождам по у4илищата в района.

31во ми е преаклено прехвалено  Rolling Eyes,това винаги ме е притеснявало.
За 119то и 138 също са добри отзивите,но ....ти ме охлади Mr. Green

# 122
Наистина най-добре се разходете до училищата.
Не разбирам как сте в потрес без да сте ходили да видите с очите си.
На едни им харесва едно, на други - друго.
Прекалено затегната дисциплина е огромен плюс в наше време Peace, например. За мен това не би било минус.

Какво правят подгответата ви?
Моето пише ръкописни букви.

# 123
  • В светлината на слънцето

Бели. Twisted Evil Crossing Arms

И аз за 119 имам лоши отзиви. При това са от наша близка - учителка, която живее срещу него и въпреки това записа внучката си в 138. Каза, че училището отдавна не е това, което всички знаем. Thinking

# 124
Моето пише ръкописни букви.
Моята сега е още на градина и после ще ходи на балет. А вечерта като се пробере с брат си само ще се дразня .За последно в градината учиха буквите Д и Е и като е питам в къщи думата дърво с коя буква започва и не може да ми каже.

# 125
  • София
А моят е пълна скръб - половината му задачи ги дорешаваме в къщи - носи си ги нерешени. Мислех, че не стига времето, но като подпитах няколко други майки, се оказа че на техните деца времето им стига... И го подхванах вчера и го заразпитвах, какво прави в час - а той "Ами мисля си, дали като свърши часът ще излезем на вън"...

# 126
Дзвер Simple Smile мил отговор, но едва ли те устройва.

Моята след малко ще е на балет. Ръкописни не пишат, няма и да почнат - по програма
учителката каза, че няма да го правят, защото е нещо, с което ще се занимават в първи
клас.
На щерчето много добре му се отразява предучилищната. Много ме радва.

# 127
  • София
Моето дете каза, че днес са писали ченгелчета, но тя не искала да пише, защото не е още на 7 години. Като стане на 7, тогава ще пише ченгелчета.  Иначе чете, пише печатно, много добре се справя и с английските букви и думи. Обаче тези заврънгулки, как ще се научи ръкописно да пише, не знам...

Много ви благодяря за инфото за училищата по-нагоре в темата. Много ми е трудно, и да отида до там, какво ще видя и как да го усетя. Всички училища ми изглеждат еднакви. Дано да имаме успех в избора!

# 128
  • София
... чудя се и за 130 или 44 ...ама за там не намирам никакви коментари и отзиви  newsm78

За 44 категорично не - това е най-западналото училище от "нашата" страна на Ботевградско. Миналата година кумата ми предаваше история там /по заместване/ и разказваше истории, истории...Иначе на нас реално то ни е най-близкото (а и в момента синчето е в 5ОДЗ, срещу 18 п-ка). В последните години едвам събират паралелка за 1 клас (а в 49 паралелките са 6 паралелки)...и мургавите събратя постепенно го завземат...
За 130 нищо не мога да кажа, на нас ни идва далече.
А на вас 23 Жолио Кюри не ви ли е удобно (това, срещу гара Подуене") За там има добри отзиви.

Относно ченгелчетата - нашите в градината още не пишат нищо кой-знае какво. Едната учителка беше в отпуск, защото имала невзет, после другата беше в отпуск - сигурно по същата причина. За сега са писали числата от 1 до 5 и буквите О и Х  Crazy С тази скорост ще им трябват 2-3 години да минат азбуката  Mr. Green
Аз не се притеснявам, защото моя чете и пише, но все пак...

Да ви се оплача - в събота бях на Родителска среща в Британика - там Мишо е 1 клас, английски учи и имат да пишат думи, по 10 пъти всяка  Crazy Това е нещо почти непостижимо за нас - ако ги напише по 2-3 пъти съм доволна, понякога отказва да пише домашни, ама айде, нали е по-малък, стискам зъби. Та,отивам и разбирам, че всички деца ходят на някакви доп.консултации, за да наваксат с материала  Rolling Eyes И аз започвам да се отчайвам, реших, че щом не са ни викнали на доп. консултации сме направо трагичен случай  Whistling и питам плахо госпожата ние много ли сме зле. Сега, с риск да прозвуча самохвално, да кажа, че в групата са деца 1 и 2 клас, Мишо е май-малък. Госпожата ме подхвана - как той нямал никакви проблеми, никога не бъркал бг и англ. букви, четях дори нови думички на английски - е, думи от по 3-4 букви, де, а другите не можели да свържат спелувани букви в дума - т.е. BANANA, ако се прочете Би-ей-ен-ей-ен-ей - за тях това не е дума, ако се прочете "звуково" Бъ-А-Нъ-А-Нъ-А - това вече е дума и по-се справят. Но Мишо нямал нужда от това звуково четене, справял се чудесно и т.н. обаче!!! имал огромен проблем с дисциплината Crazy Не можел да седи на стола си повече от 5 минути, постоянно си пеел в час и ако му направела забележка той казвал, че си пее английска песен, нали е на английски  Crazy Ако някой кажел "ох, сбърках", той хуквал през столовете да му носи гума  Crazy постоянно приказвал, пречил на останалите и на себе си... Embarassed потънах в земята, изобщо не предполагах...В негова защита само ще кажа, че е на английски от 6,30-7,40, т.е. 70-минути час, без почивка по средата, а и по това време на деня вече е изморен...но все пак....Местила го из цялата стая, между 2 прилежни момичета, на бюрото на учителката - все тая. Говори, пее, става, разхожда се, даже пеел "скучно-ми-е, скучно-ми-еееееееее"  ooooh!
Какво да го правя   Thinking как да му обясня, че така не се прави в час  Naughty

# 129
  • София
В ДГ синът ми пише печатно, стигнали са до буквата Е. До колкото знам няма да пишат ръкописно. Дечицата който пишат ръкописно в ДГ или на предучилищна в училище?

Моят в английският е много прилежен. Пише т.е. оцветява домашни, пее и разказва какво е научил. С нетърпение чака кога е денят и часа му за английски. Само 5 дечица са и нашата госпожа се справя.

# 130
За 6-годишни говорим в темата, нали?  Crazy

# 131
  • София
Ние още нямаме 6, другия месец ще ги навършим. Иначе да, за предучилищната говорим. И мен ме учудиха ченгелите и ръкописното писане  Rolling Eyes

# 132
мандаринка, то хем е твърде рано за детенцето да седи 70 минути на едно място,
хем пък следващата година ще си трябва дисциплина в час. Вярно, че за една го-
дина порастват, вярно, че часовете са по-къси, но пък са няколко. Моето решение
би било по-скоро направо да си отпиша детето от такива занимания, щото не е
съобразено с възрастта.

Гос'жа Мафани, аха ...  Laughing 

# 133
Е, да де, деца. Не всички играят шах по цяла вечер, четат, пишат и прелистват сборници по висша математика.
Някои играят, мислят за "глупости", не пишат дума на английски по 10 пъти, щото още български не могат...

# 134
За 6-годишни говорим в темата, нали?  Crazy

Даже и за по-малки. Peace
Моето дете пише ръкописни букви с много по-голяма лекота, от колкото печатно.
Баткото не е учил ръкописни в ПГ, доколкото си спомням.
С други думи, това, че така ги учат на детето не му е проблем.
Не може да чете, впрочем.

Със сигурност обаче ако има часове от 70 минути без междучасие а ще си тръгне на 15-тата.  Crazy
Защо нямат почивка в часа по английски?

П.С. Като казахте шах, не навсякъде в курсовете по шах реално се играе шах. На доста места се работи на листове и се правят схеми.  Peace

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 10:47 от Люлин

Общи условия

Активация на акаунт