Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 33 144
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
И ние сме набор 2004 и тази година сме ще сме първокласници. Избрали сме 133- то Пушкин, но там приемът на молби ще стартира през април - май. Във вторник за всеки случай подадох молба за 18 СОУ, но помощник директорката ми обясни, че почти нямаме шансове за паралелка с английски, тъй като нито живеем в района, нито имаме друго дете, което да учи в същото училище. След като се опита да ме убеди, аз смених първото желание за френски, тъй като сме имали по-големи шансове. Между другото първото ми впечатление от училището не е особено добро, дано да се лъжа. Разочарова ме и това, което директорката ми каза, че в начална степен в часовете по език не им преподават филолози?!?!?Звучи ми абсурдно!!!!

# 571
Не е абсурдно, в Софийския университет има специалност Начална педагогика с чужд език.

# 572
Разочарова ме и това, което директорката ми каза, че в начална степен в часовете по език не им преподават филолози?!?!?Звучи ми абсурдно!!!!

Хаха, провери колко филолози преподават дори в езиковите гимназии. Много е трудно да се намерят добри преподаватели по език, защото във всяка школа взимат много повече от учителска заплата за много по-малка натовареност.
Да не говорим, че филологическа диплома могат да вземат от много университети, в които подготовката е добра, но нивото на студентите е много слабо, затова и дипломите се получават лесно - за пример Търновския и Пловдивския давам. Диплома по филология на практика е по-слабо удостоверение за владеене на език, отколкото всяка тапия, получена на конкурс от типа - Кеймбридж, ДСХ, Оксфорд, Тойфел, тази към Френското културно министерство, към Немското такова и т.н.
Колкото до начална педагогика с чужд език - там влизат хората, които просто нищо друго не могат да влязат с чужд език, така че това не е гаранция за качество. Истината е, че просто човек трябва да следи как се преподава и, ако е зле, просто да махне или премести детето. Няма друг начин. В детските градини като видях как се преподава английси, просто лошо ми стана - това е вредно за децата, защото запаметяват грешно произношението, а на практика това е, което се заучава в ранните години - да привикне слуховият им и говорен апарат към спецификите на даден език.

За входящия номер- шашнахте ме - не са ми дали, ще звъня да питам.  Confused

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 16:21 от gergandi

# 573
  • В светлината на слънцето
На мен в едното училище ми дадоха някакво листче с написан входящ номер, в другото само ми казаха кой номер е заявлението.  Thinking

# 574
  • София
А някой знае ли кой учители ще поемат първите класове в 20-то?
Ние уж сме се насочили натам.
А когато нямате отзиви за учители как проучвате съответния човек?
То е ясно, че личен контакт е най-добре, но как по-точно се осъществява той?

# 575
Момичета, а като подавате молбите за записване в първи клас, дават ли от училището бележка с входящият номер  или ви го казват и вие си го записвате сами?

Дадоха ни, 29-ти сме подред, от другата страна е с печат и е написана датата на първата родителска среща.

# 576
ivon4e78, виждам, че и вие сте се насочили към 133-то училище. Имаш ли на представа кои начални учители ще поемат първокласниците. Ти влизаба ли си вътре в училището. Какви са ти впечатленията?

# 577
 emilyjo, все още не е ясно кои учителки ще поемат първи клас в 133-то, но оттам са много добри отзивите. Мъжът ми е учил там, имам много познати, чиито деца учат там и всички са много доволни от подготовката, която се получава и от учителите. Материалната база не е на особено добро ниво, но за мен това не е най-важното.

# 578
http://bglog.net/preduchilishtnapedagogika
Не си спомням даван ли е линк към този блог.
Попаднах на него чрез сайта на "Крокотак".

# 579
http://bglog.net/preduchilishtnapedagogika
Не си спомням даван ли е линк към този блог.
Попаднах на него чрез сайта на "Крокотак".
Благодаря за линка, има много интересни и полезни неща.
Ивонче 78, и на теб благодаря за инфото. Ако получа и аз информация обещавам да докладвам.

# 580
  • софия
а да имате впечатления за 93-то на ул.гео милев? близо ми е, но не съм решила още...

# 581
моля ви кажете ми за 125 училище - някой има ли лични впечатления? знам че има много паралелки 1 клас, примерно 6, но по колко деца са? притесняваме да не са по 30 + деца и темпото да е  супер забързано и натоварено. аз искам спокойно училище, в което не се дава зор, а се върви плавно по материала, искам детето да усети удоволствието от ученето, а да започне да учи за оценки в бъдеще. не искам и вечно да се чувства като на състезание, кой ще знае най много. незнам дали правилно обясних...

Понеже години наред живях до 125-то, на мои приятелки децата учат там, сега са 1-ви клас, доволни са. Разбира се, има напрежение в началото, но това едва ли е от номера на училището. Има психологическо натоварване, което според мен е нормално. Други мои приятелки, децата им са в 17 ОДЗ и ще бъдат тази година в 1-ви клас в 125-то. Доколкото чувам отзивте са все добри.

благодаря   bouquet ако и още някой се включи ще е супер.

да питам и за актуално инфо за 128 и 93 училище, ако някой знае нещо...

# 582
  • В светлината на слънцето
Аз мога да дам актуално инфо за 93-о. Ходих там съвсем наскоро на оглед. Базата е добра. Тоест училището е прясно отремонтирано, тоалетните на малките ученици са синичка и розова, новички, също прясно ремонтирани. Стаите на малките са на първия етаж - много слънчеви, уютни и приятни. Става ти много хубаво като влезеш вътре. Децата си закачат дрешките вътре в стаите - има си специално място, имат си вътре и шкафчето, където разбрах, че държат тежките учебници. Това е, за да не разнасят нагоре-надолу грамадни куфари-раници. Много е чисто. Включително и в тоалетните. Много спокойно е също така, защото по принцип няма много паралелки и не е претоварено. Първи клас разбрах, че тази година ще са две паралелки. Поне така казаха, че планират в канцеларията. Едната учителка е Антония Тасева. Само суперлативи за нея. Ако отидем в това училище ще е именно заради тази учителка и приятната обстановка в стаите на малките деца. Но! След четвърти клас училището не става. Такива са всеобщите отзиви. Така че детето ще трябва да се мести на друго място. При нас има някакво решение. Ако изберем този вариант, то после ще търсим профилирано училище, при което паралелките се сформират отначало от пети клас натам. Тоест хореографско, музикално. Но си мисля, че ако трябва да се мести детето в обикновено училище, то ще попадне в среда, в която децата вече са се сработили и то ще бъде чуждия елемент. Едно по-чувствително дете трудно би преодоляло адаптацията или най-малкото ще изживее някакъв свой си шок.  Thinking

# 583
lulumba благодаря ! ние минахме лятото но в училището кипеше трескав ремонт. показаха ни стаята за предучилищните групи и наистина беше всичко чисто. аз съм сменила в 1, 2 и 3 клас 3 училища и не бих казала че има нещо стресиращо. ние търсим като за начало добра предучилищна група - чиста стая, чисти тоалетни и внимателна госпожа ! посетихме прехваленото Шилер - 145 училище - такъв коптор просто няма ! ужасни стаи и чинове и тоалетни, а двора е като на затвор. децата учат цял ден, което за мен е издевателство. но всеки родител си решава. та в тази връзка се чудя много за предучилищна в 93, където има само една смяна и е спокойно. но пък 128 ни е най близо....а до 4 клас детето ще си покаже в какво е добро и може да се смени училището. просто не искам от малки да свикват с гнусотия и мизерия по училищата.

# 584
и за 39 училище, ако някой знае нещо....

Общи условия

Активация на акаунт