ПЪРВИ клас - епизод 15

• 44 153
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте.
Честит имен ден на малки и големи. Живи и здрави.  Hug
Амбер голям сладур е синковеца ти.
Ние събота и неделя бяхме в нас. Голям дъжд се изля.
Вики и тя има грешки. Стана ми лошо като й погледнах тетрадката днес.  ooooh! Всичко което трябва да е с голяма буква (съществителните) са с малка, но за сметка на това, всичко което трябва да е с малка ( глаголи)  е с голяма. В чудо се видях. До преди малко обяснявах. Иначе когато се старае пише много добре, но в училище е някакъв ужас.
Имаме си гостенче днес. С майката сме се виждали 2-3 пъти на здравей- здрасти. За сега положението е под контрол.  Joy Ще видя как ще я изкараме до 5 и 30. Лек ден от мен.  Hug

# 196
  • софия
Странна работа. По мои наблюдения най-трудно и сега даже, си остава "О".
И при нас е така  newsm78

# 197
  • СОФИЯ
Странна работа. По мои наблюдения най-трудно и сега даже, си остава "О".
И при нас е така  newsm78
същата работа

# 198
  • sofia
И при моят набор е така. "О"-голямо и малко, малко"а" и всичко, което трябва да се напише кръгло е много грозно. Но за сметка на това "У" е прекрасно само дето от време на време забравя как се произнася. Crazy Иначе Пепи голям мързел го гони напоследък. Преди пишеше без да мрънка, сравнително бързо. Сега така го мързи........

# 199
Да са живи и здрави всички именници.
Днес Габи са взели осмицата ,голяма мъка е писането и.По-скоро прилича на кльомба отколкото но осем.Утре ще вземат "М" .
Смениха ни госпожата по занималня и изобщо не съм доволна имахме забравено домашно и съответно забележка .А няколко пъти и объркана домашна ,тази госпожа изобщо не чете какво трябва да се пише.Тази седмица нямя да ходи на занималня да видим дали ще се справим с графика аз и баща и да можем да я вземаме.

# 200
  • Чикаго / София
Честито на всички именници днес. Със здраве да си носят името!  bouquet

Амбер, голям сладур си имаш ти. Heart Eyes

При нас нищо ново.

Честно да си кажа, изпадам в затруднение да обясня на Деница защо трябва да се пишат буквите свързани. Аз самата не ги пиша така, нито баща й. Спрях да ги пиша свързани някъде от 3ти клас. Спомням си го много добре защото ме беше страх учителката да не ми се скара, че ги пиша разделени.  Тя пък нищо не ми каза. Тя ги пише много по-красиво, когато не ги свързва една за друга. Пак са ръкописни, но не са залепени една за друга. Така пише и на английски.

Преди една година се притеснявах как ще се научи да чете на английски, като нямат сричкуване. Е, научи се, и сега си чете добре. Сега пък не може да схване системата на сричкуването в Българския. Чете като на английски и някъде по средата на думата губи смисъла.  Ще се научи де, няма къде да ходи, ама й е голяма каша.

Стигнали са до Йй. Тази буква й е напълно непонятна. Ще падне обяснение тази седмица. И аз й правя диктовки от прости изречения с по 3 думи. Взели са достатъчно гласни и съгласни вече, за да могат да се измислят прости думички. За сега се справя, но много бърка У и О.

В другото училище нищо ново.  Ходи си с удоволствие, смятат, четат. Правят и там прости диктовки.

Лек ден!

# 201
Честито на всички именници.   bouquet

Амбър, прекрасно е синчето ти  Hug

Имаме си вече една изписана тетрадка за работа в клас  - по БЕЛ  Simple Smile. Днес започна втора.
Продължава да пише старателно и прилично, но мноооого бавно.

# 202
 И Петьо е в групата на грозно пишещите "О",но "У"-то му е много красиво.
Днес са взели 8,според него не му се отдавало много,а утре ще учат "М".
Разбрахме защо имахме нощно посещение от наборчето-сънувал,че имал час по физическо в една синя стая с две врати,но закъснял.И това го сънувал цели три пъти,дори изядените кексчета Flutterне помогнали.Боже,това дете доста сериозно приема нещата щом и кошмари сънува. Whistling
Вече се приготвя за сън,но досега игра на ФИФА-та.От стаята му се чуваше страшен шум,то не бяха бурни възгласи,пееха се песни на английски с покъртително произношение,дочух и нещо нецензурно. ooooh!
Днес беше на тренировка и представете си там си говорят само на фамилия.Беше искрено удивен,че Кръстев имал имен ден днес,"какъв Михаил бил той". Simple Smile
Одеве ни обясняваше как искал пак да е в градината,но с лаптопа и да може да ходи на тренировки. Simple Smile
Приятна вечер! Peace

# 203
  • София
И на моятата -О-е супер грозно, какви търкалца прави Mr. GreenВече почна и шестици да получава по писане, ченгелите и бастунчетата все с червено бяха. Осмицата утре ще я взимат, и там ще бъде драма предполагам.

Да попитам момичетата от София-взехте ли помощите за първокласници? Моите още ги няма. #Cussing out

# 204
Вчера са взели малко "Н"- добре му се отдава.
Днес май, ще вземат осмицата. Снощи си направих експеримент с него и му обясних, че след двойката , осмицата е най-трудната цифра. Той пък взе, че се амбицира и с изключение на първата написа цял ред перфектни осмици. Каза, че днес щял да бъде най-добрия на осмици Mr. Green

# 205
yovanka не съм от София, но тукашните помощи за първокласници вече са ги получили.
Май и от софийските майки се похвалиха вече, сигурно са ги изхарчили вече Mr. Green
Но доколкото разбрах имало закъснение с обезщетенията и детските ,заради първокласните помощи.

На буквите сме стигнали до М, добре го изписва моята ученичка, поне на мен така ми се струва, а и нямаме забележки с червено.
Пишат диктовки от рода на - Мама мие Еми, Еми мие Мима и тем подобни Laughing
Вече си имат отделна тетрадка за диктовки, която е оставена при госпожата.
Днес ще взимат Н и щяло да бъде много интересно, по думите на щерката. Ще видя какви са отзивите довечера newsm78

Vache как върви работата по албума newsm78

Къде се загубихте всички?

# 206
Здравейте! Peace
yovanka,сигурно са те оставили за вторият срок. ooooh!
При нас май няма още диктовки. Thinking
mama L,и аз прилагам тази тактика,но трябва да улуча и правилното време и настроение на набора.А последното е много трудно. Laughing
Сутринта пак юркаше баща си да не закъснеят за училище.Под закъснение разбирайте да не е сред първите деца. Simple Smile
Да ви питам как сте с консумативите?Аз не мога да хвана бройката на изгубените и изхабени моливи,химикали,фулмастри и т.н.Днес купих още по две тетрадки и подвързии за тях.Много скъпо в този "Офис 1".И неподредено при това. Crossing Arms
Приятен ден! Peace

# 207
Нищо не е губила моята щерка. Ама тя си е прибрана и спестовна по принцип. Онези 70 стотинки от 16-ти септември вече са 20, понеже си купи някакъв училищен вестник. Но всъщност тя била намерила 50 ст. в стаята си (вероятно изпаднали от мой джоб), та сега първоначалната сума си е същата Mr. Green
Моливи не губи, само че ги гризе в горния край ooooh!
Само блоковете за рисуване свършиха учудващо бързо и не мога да си обясня как и защо, ама гледам да не задълбочавам Crazy, ще купя нови и това е.

# 208
  • София
Vache как върви работата по албума newsm78

Къде се загубихте всички?

Оо, ние още сме на етап проучване и мислене  Sunglasses Аз скоро ще почна да правя колажите и ще ви ги покажа ако искате, ама трябв ада седна сериозно  Wink После снимките.,...

Като говорите за букви, моята пише ужасяващо М  Rolling Eyes Не сваля до долу средната дъгичка. И като пише изреченията са кривички, ама ще се научи,. Аз не се впечатлявам много. Въпрос на тренинг е

# 209
Ние сме на голямо Н и числото 6.

Много сте бързи тези, които сте на 8

Общи условия

Активация на акаунт