ПЪРВИ клас - епизод 15

• 43 743
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
  • София
  Аз се гордея, че успявам да проверя вечер домашните, вие пък сега и диктовки да правя Laughing
 Не ми стига време за нищо, а иначе съм запасена със сборници, пособия и всякакви такива(нали имаме баба начална учителка ooooh!). Добре, че сестра му имаше за учене, че и той се строи до нея - и той искал да учи. ОК - майка ми му разпечатила задачите от миналогодишните коледни състезания по математика и нашият ги реши за нула време в неделя. Току виж взел от баща си логическо мислене, щото виж майка му...математиката й беше сложна наука hahaha

# 421
  Аз се гордея, че успявам да проверя вечер домашните, вие пък сега и диктовки да правя Laughing
Laughing И аз до там я докарвам след работа + проверка дали е научил в час думите по немски.  Joy
Браво на детенце за решенети задачи от състезанията.  Hug

# 422
Здравейте!Имам въпрос към майките които ползват следния сборник:

lorys относно диктовките, аз взех тази книжка с примерни диктовки и упражнения .

http://www.izdatelstvo-slovo.com/kniga.php?kniga=15

Ние сме до буквата м, на едно от упражненията има написани думи, а след тях изречения. Има няколко условия, които трябва да се направят. Едно от които е: Да се направи модел на изреченията, за какъв модел става дума? Може ли някой да помогне?

# 423
vita,ние този сборник го купувахме допълнително за работа в клас.Изобщо не го харесвам.Нашите учебници са в училище до петък,така че не мога да ти помогна.Дано някое от момичетата го стори. PeaceНе става ли въпрос за звуков модел?Гласни,съгласни? Thinking

# 424
  • Русе

Ние сме до буквата м, на едно от упражненията има написани думи, а след тях изречения. Има няколко условия, които трябва да се направят. Едно от които е: Да се направи модел на изреченията, за какъв модел става дума? Може ли някой да помогне?

Хич не го харесвам този учебник. под модел на изречението сигурно имат предвид по една черта за всяка дума и накрая точка. Свършиха ли се българските думи и имената, че децата трябва да пишат десетки пъти Анани,Мина,Нено. Добре,че имаме в класа Нинос, че да пишем с желание Нино.

# 425
Здравейте!Имам въпрос към майките които ползват следния сборник:

lorys относно диктовките, аз взех тази книжка с примерни диктовки и упражнения .

http://www.izdatelstvo-slovo.com/kniga.php?kniga=15

модел на изречения е да се определи къде е главната буква с вертикална черта и с хоризонтални линийки ,колкото са думите в изреченията

нпр. Мона мие Еми . I_____  ____  ____ .
 ако успях да го онагледя изобщо

# 426
  • Варна

нпр. Мона мие Еми . I_____  ____  ____ .

A имаш грешка. Mr. Green

нпр. Мона мие Еми . I_____  ____   I___ .

Hug

# 427

нпр. Мона мие Еми . I_____  ____  ____ .

A имаш грешка. Mr. Green

нпр. Мона мие Еми . I_____  ____   I___ .

права си ,приемам забележката Peace

Hug

# 428
  • На края на вселената!
Да, това са моделите на изреченията. С хоризонтална черта се маркират думите. Съобразява се дължината на думите с дължината на чертите. Ако думата е с главна буква, в началото на хоризонталната черта се слага вертикална черта. Също се слагат препинателните знаци - въпросителен, точка (май я наричат съобщителен), удивителен, запетая.

# 429
Да, това са моделите на изреченията. С хоризонтална черта се маркират думите. Съобразява се дължината на думите с дължината на чертите. Ако думата е с главна буква, в началото на хоризонталната черта се слага вертикална черта. Също се слагат препинателните знаци - въпросителен, точка (май я наричат съобщителен), удивителен, запетая.
Ужас,аз сега научавам,че и такива модели правят. EmbarassedДосега от този сборник за домашно сме правили само едни упражнения с заграждане на определена малка или голяма буква в текст.Добре,че детето се справя и не се налага да помагам.Тогава вече закъсахме. ooooh!
Томасе,браво на Илианка за отличната оценка!Много хубаво,че е така ученолюбива! Flutter

# 430
Днес проведох разговор с госпожата. Писала й е в тетрадката - Можеш да пишеш по-красиво! - с червен химикал и това при положение, че детето ми е с лениво око и очила с дебел диоптър. Старае се около 4-5 пъти повече от другите деца, защото почти не вижда с едното око, а и с другото вижда зле. Confused

Учтиво напомних на госпожата, че трябва да е по-търпелива с детето ми, защото сме с проблем. Какъв е смисъла да ти правят постоянни забележки, вместо да те насърчават и то, когато даваш всичко от себе си. Детето ми наистина полага огромни усилия, знам го, защото в къщи пишем домашните.
Освен това е писала доста красиво, все пак имам опит с кака й, която наистина пишеше грозно, докато се научи. Mr. Green

# 431
Момичета, много ви благодаря!  bouquet И аз предположих че става въпрос за чертички, но не бях уверена! Споделям мнението за въпросния сборник- не е добре направен, сина ми винаги пише домашните по него с моя помощ.

Писана, възмутена съм от госпожата ви Shocked!

# 432
  • София
Писана, адмирации за инициативата да проведеш този разговор с учителката. Стана ми много, много мъчно от липсата на усет у тази госпожа. Браво на дъщеричката ти! Желая й от сърце успех, а на госпожата - подход към децата.

# 433
Писана,много мъчно ми стана за детето. SadМного по-лесно е да надраскаш един ред с бележка,отколкото до кажеш една окуражителна дума на детето. ooooh!
Нашите госпожи са другата крайност-трябва да се натъкнат на драсканици,за да пропуснат даването на "Отличен".Заради последното Петьо си въобразява,че се справя повече от добре.Ако е така,не ми се иска да виждам тетрадките на тези му съученици,които не се справят така добре като него. Sunglasses

# 434
Писана, дано има ефект от разговора с госпожата.  Praynig
Гушни детенцето от мен.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт