Гадни училищни тоалетни... Защо децата ни се стискат?

• 8 293
  • 90
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Вчера като четох темата не ми се отвори и не съм пробвала повече, извинявам се  Embarassed

# 61

Та се питам, какви хора сме това българите, виждаш ново, направено, чисто, отвън стои учител и пак рушиш, защо? И в автобусите е така, и в градинките и ...

И аз това се питам.... newsm78....

# 62
Много благодаря на всички за мненията и ангажираността. Исках само да ви кажа, че ние от Национална мрежа за децата сме се заели сериозно с темата и ще гоним до край правителството докато не намери разрешение на проблема.

Кампанията за училищните тоалетни продължава - днес на Световния ден на тоалетната над 2000 ученика от цялата страна клекнаха в знак на това, че имат нужда от по-добри тоалетни.

На сайта ни http://nmd.bg/2010/11/2000-students/ можете да прочетете повече, а довечера темата ще е и по всички телевизии.

Продължаваме да се борим, защото децата ни заслужават по-добри тоалетни!

# 63
. не е вярно, че децата "заслужават" по-добри тоалетни. те ТРЯБВА да имат по-добри тоалетни. длъжни сме да им го осигурим.
. важно е за здравето (ако се стискат - лошо, ако ползват - пак лошо, защото не е ясно каква гадост може да лепнат), важно е за отношението към хигиената изобщо.
. понеже сега за пръв път виждам темата, ще се запозная с линковете по-късно.
. поздравления за инициативата. 

# 64
Че децата трябва да имат хигиенични тоалетни няма какво да се дискутира. Като ще има кампания обаче има нещо, което не е зле да се реши еднозначно. Аз самата нямам твърд отговор на въпроса "тоалетна чиния или клекало".
От една страна тоалетната чиния е много по-удобно и цивилизовано решение. От друга страна тоалетната чиния се цапа по-лесно и се мие по-трудно. Каква е ползата от една мръсна тоалетна чиния, над която заставаш в особено неудобна полуклекнала поза, защото за сядане и дума не може да става? А чиста тоалетна чиния в училище трудно мога да си представя, особено в момчешките тоалетни.
На клекалото пък му трябва само една кофа вода за да бъде измито, а и в края на краищата стъпваш, не садаш с гол задник.
Та кое да бъде според вас?

# 65
Повечето са със клекало, рядко има оплаквания и съмнения
Проблем е най- вече липсата на топла вода, сапун, врати и нередовното почистване...на места без ремонти- тръбите(споменаха се течащи фекалии от горните етажи)

# 66
Дъщеря ми е много доволна от тоалетните в училище - чисти , с нови врати с ключалки , топла вода , сапун и сушоар за ръце . Това за СОУ "Патриарх Евтимий" - Пловдив  Peace .
Значи може все пак  Peace !

# 67
  • софия
Аз съм за клекало. Тоалетните в училището на дъщера ми са нови , ремонтирани , но седалките опикани. Тоалетната чиния според мен си е за е лично ползване в къщи. Аз за нищо на света не бих си допряла задните части до седалка на обществено място. Но на един първолак му е адски неудобно да се нагъзи над седалката. Ремонта го правиха тази есен, имаше апарати за течен сапун , но вече липсват. #Crazy.В случая нито общината е виновна , нито училищното ръководство. Моята дъщеря е с бъбречни проблеми, не трябва да стиска . Заради това и на занималня не ходи.

# 68
  • Бургас
Моят син почти не ходи до тоалетна в у-ще... точно си мислех, че само той и още няколко дечица стискат...
един вид - запис  Peace Hug
И , misheto1984, хубава инициатива - да  Peace Не знам какъв ефект ще има, но поне идеята е добра. Hug

# 69
Моите деца пък бяха ужасени от клекалото в училище. Нямаше жива сила, която да ги накара да го ползват /в първи и втори клас/ и да ги убеди, че е по-удобно от чинията. Ама наистина не си представям в едно училище да се опазят тоалетните чинии чисти. Решението е еднократни покривки за тоалетна чиния. А това е свързано отново с разходи - за апаратите, за консумативите.
При варианта за клекала обикновено мястото за стъпване винаги е мокро /неясно от какво/ и децата газят в някаква локва, докато ползват тоалетната. През зимата горе-долу е поносимо, но през топлите сезони, когато са със сандали или еспадрили?

# 70
  • София и там където не се пуши

При варианта за клекала обикновено мястото за стъпване винаги е мокро /неясно от какво/ и децата газят в някаква локва, докато ползват тоалетната. 

Обсъждаме хубави клекала, такива каквито съм пуснала в началото на темата и добре работеща система за почистване.

Също така, аз мисля че работа на родителите да научат децата си да ползуват клекала. Децата като не са виждали и ползували, естествено да се стреснат. Моите не бяха ползували, но имаха урок от мен, както имаха урок, да не сядат в обществени тоалетни.

# 71
Хубави, лоши, клекалата може много по-лесно да се опикаят и следващият да джапа в произвоството на предния ползващ тоалетната. Мен от клекала много ме е гнус - винаги стъпвам отстрани на стъпките, но все пак съм с около 40-50 см. по-висока от един първокласник.
И да, опитах се да науча децата си да ползват клекало, но те бяха убедени, че ще се подхлъзнат и ще цопнат в дупката. Не винаги детските страхове могат да бъдат преодолени чрез правилно възпитание.

# 72
  • Пловдив
Много благодаря на всички за мненията и ангажираността. Исках само да ви кажа, че ние от Национална мрежа за децата сме се заели сериозно с темата и ще гоним до край правителството докато не намери разрешение на проблема.

Кампанията за училищните тоалетни продължава - днес на Световния ден на тоалетната над 2000 ученика от цялата страна клекнаха в знак на това, че имат нужда от по-добри тоалетни.

На сайта ни http://nmd.bg/2010/11/2000-students/ можете да прочетете повече, а довечера темата ще е и по всички телевизии.

Продължаваме да се борим, защото децата ни заслужават по-добри тоалетни!

Не бях обърнала внимание, но сега като видях поста погледнах - поредният потребител, регистрирал се за някаква си своя кауза използва форума. 2 поста - първият да пусне темата ,вторият да ни уведоми за "международния ден на тоалетната" - съжалявам, че ще го кажа, ама кой ги мисли тия международни дни. И другите държави знаят ли, че има такъв международен ден или е чисто нашенска поредна измишльонина, със сложено определение "международен" за по-голям престиж?
Съжалявам, че го казвам, но мисля, че е време да престанат всички да ни използват за целите си.
Искам само да кажа, че тази седмица трябваше да посетя 19 пловдивски училища и специално заради показаното в първия пост и написаното гледах и тоалетните - ами никъде нямаше такова нещо, навсякъде тоалетните са в прилично състояние. Дори и да не са нови, си личи че са поддъжрани и няма и следа от мизерията, която ни се натрапва от този първи пост.

# 73
Хубави, лоши, клекалата може много по-лесно да се опикаят и следващият да джапа в произвоството на предния ползващ тоалетната. Мен от клекала много ме е гнус - винаги стъпвам отстрани на стъпките, но все пак съм с около 40-50 см. по-висока от един първокласник.
И да, опитах се да науча децата си да ползват клекало, но те бяха убедени, че ще се подхлъзнат и ще цопнат в дупката. Не винаги детските страхове могат да бъдат преодолени чрез правилно възпитание.

Ако клекалото е с добър дизайн - високи стъпки с изразен "грайфер" просто няма начин да са подгизнали.

# 74
ЗлаВещица много хубаво е това че в Пловдив тоалетните са в такъв вид, инициативата е насочена доколкото разбирам към местата, където не е така, а това е доста важен въпрос, и както си отбелязала- напълно възможно е да се повтигне и чистота, и приятен вид. Аз лично се радвам много на инициативата, защото споделих че имаме проблем и вече 3 години се занимавам с това  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт