Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 13 част

• 48 260
  • 886
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Много благодаря за бързия отговор но разликата от 100 лв не е ли доста голяма

явно и дневното ти е голямо и затова така
ако дневнот е 60 лв
един месец може да получиш  1200 а друг 1320

# 196
Във връзка с промените искам да попитам следното:

Имам дете на 6 месеца -на 7.07 се навършва една година-при мен важи старото положение нали? Ще си получавам 90% от майчинството 12 месеца,нали така?

# 197
  • Пловдив
Във връзка с промените искам да попитам следното:

Имам дете на 6 месеца -на 7.07 се навършва една година-при мен важи старото положение нали? Ще си получавам 90% от майчинството 12 месеца,нали така?

да,така ще е

но няма променя в процентите или в продължителността на обезщетението
за да се притесняваш,че ще те хване

# 198
Имам о6е един въпрос за да прехвърля май4инство на майка ми тя трябва ли да е на борсата

# 199
  • Пловдив
Имам о6е един въпрос за да прехвърля май4инство на майка ми тя трябва ли да е на борсата

ако го прехвърляш като на работещ,трябва да работи на трудов договор

ако го прехвърляш по социална програма,трябва да е безработна,да

и трябва да са ти изтекли 410 те дни и в двата случая

# 200
  • Полски Тръмбеш
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА , МН ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ, ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ  bouquet;
болничният ми за 45 дни преди раждането започва на 1,01,2011г. , ще го взема днес и ще го подам в работата до 2-3 дена, но счетоводителката сигурно ще го предаде към 15,02- ще имам ли проблем с изплащането

# 201
  • Пловдив
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА , МН ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ, ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ  bouquet;
болничният ми за 45 дни преди раждането започва на 1,01,2011г. , ще го взема днес и ще го подам в работата до 2-3 дена, но счетоводителката сигурно ще го предаде към 15,02- ще имам ли проблем с изплащането

не

# 202
получила си до 13 септември парите,но от 13 нататък не си,нали така ?

явно нещата във фирмата вървят 1 месец назад-ще си получиш парите,но със закъснение-споко
zdravei:) i moeto dete sega na 4 dekemvri napravi 1 godinka,samo 4e az sega vmesto 240 leva izteglih 130.Nqkoi moje li da kaje na kavo se dulji tova?

# 203
  • Пловдив

zdravei:) i moeto dete sega na 4 dekemvri napravi 1 godinka,samo 4e az sega vmesto 240 leva izteglih 130.Nqkoi moje li da kaje na kavo se dulji tova?

кога ти изтичат 410 те дни-годинката не е ориентира

това са ти парите от 1 декември докрая на 410 те дни-явно ти изтичат някъде през декември
останалите пари за декември-края на януари

# 204
Здравей Elfita!Аз искам да попитам има ли някакав срок за подаване на документите за майчинство. 45-дневният ми болничен е издаден на 06.01.2011 -счетоводителката ми каза, че ако не се подадат документите в 7 дневен срок/това работни дни ли са?/, няма да получавам майчинство. И какви точно документи се подават, имам чувството, че и тя не е много наясно, не знам вече. Rolling Eyes- болничния, декларация за банкова сметка и друго какво се иска? Ще съм ти много благодарна за бърз отговор

# 205
  • Пловдив
Здравей Elfita!Аз искам да попитам има ли някакав срок за подаване на документите за майчинство. 45-дневният ми болничен е издаден на 06.01.2011 -счетоводителката ми каза, че ако не се подадат документите в 7 дневен срок/това работни дни ли са?/, няма да получавам майчинство. И какви точно документи се подават, имам чувството, че и тя не е много наясно, не знам вече. Rolling Eyes- болничния, декларация за банкова сметка и друго какво се иска? Ще съм ти много благодарна за бърз отговор

с 45 дневния друго не се иска,освен това което си написала
болничния ще се подаде през февруари
поледни първия пост,линковете в червено,в темата майчинството счетоводно-там е описано подробно какви документи се подават

# 206
Мили момичета,

да ви попитам каква база за изчисление се взема за майчинство, когато 4 месеца от бремеността съм била на борса и съм вземала от НОИ 610 лв обезщетение.

Благодаря много

# 207
  • Пловдив
Мили момичета,

да ви попитам каква база за изчисление се взема за майчинство, когато 4 месеца от бремеността съм била на борса и съм вземала от НОИ 610 лв обезщетение.

Благодаря много

за месеците на БТ се взимат 240 лв

# 208
здравейте и от мен. работя във фирмата от 1 юни 2010 , на 8 часа и заплата 335 лева (като сервитьорка) бременна съм във 2рия месец. шефовете знаят. мисля да си взема болничен от 1 февруари защото работя по много часове (от 12ч до 24ч , от 10ч до 24 часа и после почивам на 3тия ден и така си е в график. ако няма хора затваряме и в 10 - 10:30 , но не по рано) часовете ми са много вече , умарям се , цигарите ме отвращават и повръщам много от храна и миризми. днес шефа ми ми каза , че има лоша новина за мен - че е по добре да се махна от фирмата и да си намеря да се осигурявам на друго място защото неговата фирма може да фалира в най скоро време. и да не стане така да си прецакам майчинството после. вимам му - е то нали държавата го плаща това майчинство , а той ми каза че е така ,ама ако фирмата фалира и аз нямало да получавам ... незнам си какво точно ми се губело ли , не разбрах точно. newsm78 . по принцип има наистина вероятност да затвори механата , защото няма работа и не стигат парите и са на загуба, пускаха я да я продават , никой не я купи, сега пак има обява,но  кандидати няма. според мен може би иска да си фалира фирмата нарочно за да може да си прекрати по този начин договора с общината, защото иначе не стига че е на загуба , а и наема си върви и трябва да го вади от джоба си. Naughty мисля да се преместя във фирмата където работи мъжа ми - ще платя на шефа му за един месец осигуровки и после ще си изляза болничен до момента на раждането. а доколкото разбрах че докато съм болничен , осигуровки не се плащат. болничния си ми го превежда напа (или нои - не знам кой беше точно) и съм си все едно на работата , само че при друг работодател. smile3508 да напускам ли сега , и да се запиша във другата фирма все едно съм преназначена , или ще  е грешка? защото той няма право да ме уволнява докато съм бременна, и ми каза че това било за мое добро (уж)  smile3515   цял ден мисля ли , мисля, да не се прецакам нещо... мооооля дайте ми малко акъл  Banghead smile3555

# 209
  • Пловдив
ако фирмата обяви фалит преди 45 дневния ти,оставаш без обезщетение.трябва да започнеш в друга фирма,за да го получаваш
ако фалира,след 45 дневния ти-ще получаваш обезщетение от НОИ в продължение на 410 те дни,нищо че няма да имаш реално договор.след 410 те дни трябва да започнеш в друга фирма,за да взимаш 240 те лв
ако фалира по време на втората ти година майчинство,оставаш без 240 те лв и трябва да търсиш друга фирма

ако започнеш сега в друга фирма и излезнеш в болничен,месечно ще плащаш само здравната осигуровка,която за 2010 беше 20.16 лв.за 2011 са я вдигнали,но не знам точно колко

нищо не губиш,ако сега се преместиш във фирмата на мъжа ти

Общи условия

Активация на акаунт