Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 13 част

• 47 554
  • 886
  •   1
Отговори
# 330

след като имам право на 2 години и след това още 6 месеца някакви и аз неразбрах какви,
и платен отпуск за двете години, както ти се сметне по новия Кодекс. за 2010 и 2011г.
Елфита, нали в крайна сметка не губим платения отпуск, натрупан по време на "майчинство"?

# 331
  • Пловдив
да,не се губи платения,натрупан по време на майчинството

# 332
момичета има едно въпрос че . януари ми преведоха парите на 20 . да разбирам ли че винаги ще ги превеждат предпоследния четвъртък от месеца дефакто днес  Rolling Eyes.  документите се внасят всеки месец по едно и също време от работодателя без закъснение

# 333
  • Пловдив
момичета има едно въпрос че . януари ми преведоха парите на 20 . да разбирам ли че винаги ще ги превеждат предпоследния четвъртък от месеца дефакто днес  Rolling Eyes.  документите се внасят всеки месец по едно и също време от работодателя без закъснение

щом винаги док се внасят по едно и също време,превода ще е около 20 число също всеки месец
може и да е вторник превода-зависи кое е по-близко до 20 ти

# 334
  • Бургас
Здравейте момичета,ако е удобно бих искала да ви задам един въпрос.Бременна съм в 8 седмица,терминът ми е на 29,09,2011.Като цяло имам 18 месеца трудов стаж,но от септември миналата година насам съм безработна.Въпросът ми е ще имам ли право на обезщетение при  майчинство-2години и ако не,то какви помощи ще взимам.Прощавайте,ако се повтарям,но всичко ми е пълна каша.Благодаря ви предварително!

# 335
  • Пловдив
Здравейте момичета,ако е удобно бих искала да ви задам един въпрос.Бременна съм в 8 седмица,терминът ми е на 29,09,2011.Като цяло имам 18 месеца трудов стаж,но от септември миналата година насам съм безработна.Въпросът ми е ще имам ли право на обезщетение при  майчинство-2години и ако не,то какви помощи ще взимам.Прощавайте,ако се повтарям,но всичко ми е пълна каша.Благодаря ви предварително!

да,ще имаш право на 2 г майчинство,ако в момента на издаване на 45 дневния работиш
започни фиктивно някъде малко преди 45 дневния и ще взимаш 2 г по 240 лв

# 336
  • Бургас
Благодаря много за бързия отговор  bouquet

# 337
 здравейте,
съжалявам ако повтарям някой от въпросите и коментарите,но нямам време да изчета всичко.моят проблем е следният:в края на м. декември счетоводителят ми е подал декларацията за отглеждане на дете от 1 до 2 години. януари месец получих една сума от 40 лв и нищо повече.до колкото разбрах от счетоводтеля, това е за 2 или 3 дни болнични останали от м. декември. сега февруари трябва да получа майчинството си (ако не греша newsm78).та въпроса ми е защо все още се бави?има ли определена дата, на която го превеждат? детето ми е родено в края на декември, ако това има значение. моля ако някои от вас е запознат с тези неща да ми каже какво да правя. звънях в нои, но не мога да се свържа. много ще съм ви благодарна ако ми помогнете. Praynig все пак на тези пари пазчитаме,или повечето от нас... Hug

# 338
  • Пловдив
240 те лв се превежат след като работодатлетя ти подаде данни.ако ти бавят парите,се бави работодателят
принципно 240 те лв се получават 15-20 число т.е нямаш закъснение на парите
извади си пик код и на сайта на нои може да видиш кога ще ти ги преведат-инфото излиза 1 ден по-рано

# 339
Може и по телефон да се проверява в НОИ. Няколко пъти съм разговаряла с тези от Стара Загора и винаги са били по-л/безни от счетоводната фирма в София, която движи документите на фирмата, в която работя.
Забавянето винаги е било в нашата фирма. До седмица съм си получавала парите, след като счетоводителите си свършат работата.

# 340
Здравейте приятели,имам въпрос към запознатите....
Оказа се че имам 44 дни платен отпуск които не съм ползвала от двете години майчинство.А това разбирам 6 години след раждането на моето дете,и то от друга колежка която скоро си взе тази отпуска.След натиск от моя страна се разбра че и аз имам такава отпуска.Сега ме заставят да я взимам по най-бързия начин.До сега съм използвала 2х10 дни като една седмица съм на работа и 10 дни отпуск.Имат ли право те да определят кога да използвам тази "забравена" отпуска?И в какъв срок трябва да я използвам?Управителя казва че трябва да я използвам през първите 6 месеца на тази година,това така ли е?
Благодаря на всички Simple Smile

# 341
благодаря ви  bouquet. значи в понеделник ще трябва да ходя да се разправям Thinking

# 342
Добър вечер и от мен имам нужда от съвет  за които предварително благодаря.  Бременна съм в 10гс от 3,02,2011 съм в болничен /14 дневен до 17,02/ от 17,02,2010г съм пак болничен /30 дневен/ до края на бременноста ще съм в болнични /по настояване на шефката -защото условията на труд не ми позволяват да съм на работното си място а няма как да ме премести /та питането ми е тези болнични трябва ли да се прекъъсват с платен отпуск /защото 180 дни няма да ми стигнат /или да си пусна платен и неплатен отпуск и какви ще са последиците за майчинството което ще вземам след това . да поясня от 2,5 години ме осигуряват на 900лв брутно без прекъсване дайте идея какво да направя и как да изчисля какво маичинство ще получавам след това . newsm78

# 343
  • Пловдив
последици за обезщетението ти няма да има от болничния или от платения отпуск
за да ти стигнат дните може да допълниш с платен отпуск-преброй си колко няма да ти стигнат-45 дневния болничен не влиза в 180 те дни
неплатения не е добър вариант-намаля ти обезщетението

другото е,че ще те пратят на ТЕЛК накрая като не ти стигат болничните и те ще ти издадат болничен

# 344
Здравейте! С тия нови промени и класификатори възникнаха няколко въпроса. Ще бъдете ли така добри да ми разясните следния казус  newsm78 . От миналата година мин. осигурителен праг за професията ми беше 540лв - брутна заплата 360лв.; от тази година осиг. доход е 780лв. - при същата брутна заплата.  Rolling Eyes Разбира се нетната вече е с 40 лв. по-ниска.  Twisted Evil Пранирам втора бременност и ме интересува как ще се изчисли майчинството. Коя всъщност е базата?

Общи условия

Активация на акаунт