изчисляване на майчинство - 1

• 82 381
  • 696
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте Елфи, Вива и т.н.! Отново имам въпрос свързан с прекъсване на майчинството????Ббето ми е на 4 месеца, предлагат ми хубава работа, но за целта трябва да си прекъсна мачинството. Какво ще ме пъсъветвате?Кой е най-добрия вариянт?Мога да започна и после да се върна пак по майчинство, даже шефката така ми предлага. Аз нямах никкаво намерение да прекъсвам, плащах си осигуровките и поне до края на годината мислех да съм си вкъщи. Майчинството ми е добро? Какви са възможностите? На кого мога да го прехвърля и веднага ли мога да се върна пак по майчинство? Какво губя, ако го прекъсна?

# 331
Здравейте Елфи, Вива и т.н.! Отново имам въпрос свързан с прекъсване на майчинството????Ббето ми е на 4 месеца, предлагат ми хубава работа, но за целта трябва да си прекъсна мачинството. Какво ще ме пъсъветвате?Кой е най-добрия вариянт?Мога да започна и после да се върна пак по майчинство, даже шефката така ми предлага. Аз нямах никкаво намерение да прекъсвам, плащах си осигуровките и поне до края на годината мислех да съм си вкъщи. Майчинството ми е добро? Какви са възможностите? На кого мога да го прехвърля и веднага ли мога да се върна пак по майчинство? Какво губя, ако го прекъсна?
След 6-я месец може да прехвърлиш майчинството на бащата. Сега ако го прекъснеш няма да получаваш нищо освн заплатата до 410-я ден. Можеш да поработиш и да излезеш отново в майчинство.

# 332
  • София
Добре, а да кажем работя 2 месеца след 6 месец и се връщам отново по майчинство. Тогава какво ще ми е обезсщетението? Същото каквото са ми изчислили от НОИ ли?Само на бащата ли може да се прехвърли след 6-я месец?И ако не го прехвърля след 6-я месец на бащата всичко ли губя?

Да, при всички положения ще бъде прекъснато след 6-я месец. Ако въобще се съглася.

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 03:25 от AnMary

# 333
Здравейте на всички. Искам да задам няколко въпроса... надявам се някой да може да ми отговори.

Така на работа съм от 1ви февруари 2010 г и все още съм на 7ми март 2011 ми предстои да си пусна 45 дневния болничен поради бременност, термина ми е към 20ти април. Та въпроса ми за периода февруари 2010-август 2010 съм осигорявана на 400лв, септември 2010-февруари 2011 на 500 лв, от септември 2009 до февруари 2010 бях безработна, а юни-август 2009 ме имам 3 месеца работа на 320 лв осигуровки. Според вас ще имам ли право на майчинство като родя, дали ще е още от 1вия месец и колко долу-горе ще е според вас?

И за този болничен той колко ще е и кога би трябвало да го получа (излизам в болничен от 7ми март т.г.) ?

# 334
  • Пловдив
да,имаш право на майчинство още от 45 дневния,защото ще имаш 12 м стаж към момента на издаване на 45 дневния
обезщетението месечно от 45 дневния нататък през всичките 410 дни ще ти е грубо 290-300 лв

# 335
  • гр. София
Здравейте мами, искам да питам или да ме насочите къде да прочета - как се изчислява 45 дневния болничен преди раждане, т.с. той 90% ли е или 80%

# 336
  • Пловдив
Здравейте мами, искам да питам или да ме насочите къде да прочета - как се изчислява 45 дневния болничен преди раждане, т.с. той 90% ли е или 80%
https://docs.google.com/document/d/1HdETtAlPsXj5UQL389MHy2KDCfAy … DK7ukL&pli=1#

http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

90 пр от брутото,но не повече от нетото ти

# 337
  • София
Има ли друга тема за прекъсване на майчинството????  Питам, т.к. не получавам отговор на въпросите ми свързани с това?

# 338
  • Пловдив
Има ли друга тема за прекъсване на майчинството????  Питам, т.к. не получавам отговор на въпросите ми свързани с това?

не,няма друга тема за прекъсване

Добре, а да кажем работя 2 месеца след 6 месец и се връщам отново по майчинство. Тогава какво ще ми е обезсщетението?не знам,би трябвало да е същото Същото каквото са ми изчислили от НОИ ли?Само на бащата ли може да се прехвърли след 6-я месец?да,след 410 я ден на баба или дядо И ако не го прехвърля след 6-я месец на бащата всичко ли губя?-ако работиш по време на 410 те дни и не е прехвърлено на бащата губиш цялото обецщетение,да.оставаш само на заплата

Да, при всички положения ще бъде прекъснато след 6-я месец. Ако въобще се съглася.

това,което искаш да направиш се прави изключително рядко.информация във форума трудно ще намериш.пиши мейл до нои,за да получиш официален отговор

# 339
Добре, а да кажем работя 2 месеца след 6 месец и се връщам отново по майчинство. Тогава какво ще ми е обезсщетението? май ще изчислят нов размерСъщото каквото са ми изчислили от НОИ ли?Само на бащата ли може да се прехвърли след 6-я месец?даИ ако не го прехвърля след 6-я месец на бащата всичко ли губя?до 410-я ден да

# 340
Elfita , пак се обръщам към теб с въпрос.
Както се видя май ще си карам в болнични до края. 45-дневния ми трябва да започне от 30 май.
Въпросът ми е дали мога преди него да си пусна полагаемата ми 20 дни отпуска? Т.е да бъда в болничен до края на април, после целия май-отпуска, а от 30 вече 45-дневен.
Знам,че повечето майки си ги вземат след като изтечат 2-те години майчинство, но сега по новите закони да не се загубят тези дни?
Освен това, би трябвало за времето в полагаем отпуск да си получиш реалното възнаграждение от работодателя, нали?
Благодаря предварително  Hug

# 341
  • София
Благодаря ви за отговорите и на двете!Да, писах на НОИ. А на таткото как ще изчислят обесщетението?Предполагам,че ще е въз основа на неговите доходи, ама за кои месеци?Разбрах,че губа всичко ако не го прехвърля, а ако го прекъсна ми изчисляват нова база и пак ли губя месеците в които съм работила?

# 342
  • Пловдив
Благодаря ви за отговорите и на двете!Да, писах на НОИ. А на таткото как ще изчислят обесщетението?Предполагам,че ще е въз основа на неговите доходи, ама за кои месеци?изчисляват ги както на теб-18 м пред прехвърлянето на обезщетението Разбрах,че губа всичко ако не го прехвърля, а ако го прекъсна ми изчисляват нова база и пак ли губя месеците в които съм работила?-да,за месеците на работа и без прехвърляне няма да получиш и стотинка

като ти отговорят от нои пусни тук отговора

Elfita , пак се обръщам към теб с въпрос.
Както се видя май ще си карам в болнични до края. 45-дневния ми трябва да започне от 30 май.
Въпросът ми е дали мога преди него да си пусна полагаемата ми 20 дни отпуска? Т.е да бъда в болничен до края на април, после целия май-отпуска, а от 30 вече 45-дневен.
Знам,че повечето майки си ги вземат след като изтечат 2-те години майчинство, но сега по новите закони да не се загубят тези дни?-отпуската няма да я загубиш,а ще я ползващ след майчинстовот ти наведнъж.може да я ползваш преди 45 дневния,да
Освен това, би трябвало за времето в полагаем отпуск да си получиш реалното възнаграждение от работодателя, нали?-да,така е .но имай предвид,че май месец изобщо не ти влиза в базата Wink
Благодаря предварително  Hug

# 343
  • София
Добре, ще пусна отговора от НОИ! Моето майчинство е по-стария закон и е на 12 месеца назад, бебето е родено на 22.10.10г. Та 12 м. или 18 м. ще са за таткото? А, може би като е тази година вече ще е  18 м.???? И то кои месеци както са за мене ли?

# 344
  • Пловдив
Добре, ще пусна отговора от НОИ! Моето майчинство е по-стария закон и е на 12 месеца назад, бебето е родено на 22.10.10г. Та 12 м. или 18 м. ще са за таткото? А, може би като е тази година вече ще е  18 м.???? И то кои месеци както са за мене ли?

разбира се че 18 м,защото прехвърлянето е през 2011
това го написах в предния ми отговор до теб

Общи условия

Активация на акаунт