изчисляване на майчинство - 1

• 82 024
  • 696
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Имам издаден болничен лист за 30 дни,след него ми издадоха болничен за 45 дни преди раждането.Въпросът ми е колко процента от доходите ми е първият и вторият?

1-80
2-90 процента
но не повече от нетото ти

# 436
Здравейте, искам да попитам за обещетенията за студенти - работя и съм осигурена, бременна съм и термина ми е края на декември, ако запиша магистратура редовно през септември дали ще получа еднократната помощ от 2880 лв? Благодаря предварително.

# 437
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам за обещетенията за студенти - работя и съм осигурена, бременна съм и термина ми е края на декември, ако запиша магистратура редовно през септември дали ще получа еднократната помощ от 2880 лв? Благодаря предварително.

да

# 438
Мами,имам спешна нужда от съвет.Преди 12 дена ми се наложи да влезя в болница и ми казаха до края на бременността да не работя-да излизам в болнични.Терминът ми е 08.12.2011.От 15.02.2009 работя в магазин и ме осигуряват на 4 часа върху 180лв.А от 04.01.2011 върху 200лв.Та въпросите ми са-какво парично обещетение ще вземам от болнични и колко парички като майчиство.С термин 08.12.2011г.Много ви благодаря!

# 439
  • Пловдив
ellhris,обикновения болничен ще ти около 150 лв месечно.От 45 дневния нататък би трябвало да ти превеждат 240 лв-това е минимума за този период

# 440
Здравейте, осигурявам се като СОЛ (имам си фирма) на 420лв. какво майчинство ще вземам ?
Благодаря.

# 441
Здравейте, осигурявам се като СОЛ (имам си фирма) на 420лв. какво майчинство ще вземам ?
Благодаря.
90% от 420лв. ако е заявен високия %.

# 442
високия процент? това, което ме накара да попитам, е факта, че една позната получава не 90% от 420, а 90% от сумата след някакви данъци от тези 420..

# 443
високия процент? това, което ме накара да попитам, е факта, че една позната получава не 90% от 420, а 90% от сумата след някакви данъци от тези 420..
Високия % - осигуряване за пенсия, общо заболяване и майчинство. Ниския % - осигуряване само за пенсия.
Какви данъци е приспадала?

# 444
извинявам се, 90% от сумата от 420лв като са приспаднати и сумите за осигуровки.
а колко месеца назад се вземаше дохода ?

# 445
извинявам се, 90% от сумата от 420лв като са приспаднати и сумите за осигуровки.
а колко месеца назад се вземаше дохода ?
18 м. назад. Доколкото съм запозната се взима 420лв. за бруто и нето без да се приспадат осигуровките.

# 446
# 447
  • Пазарджик
Здравейте, искам да попитам нещо което не ми е ясно, осигуряват ме на 480лв от година и половина, вземам чисто около 400, термина ми е 14 януари 2012г.
Напоследък ми е доста зле и се замислям за болнични, но казвате че така падало майчинството, с колко пада- според  мен не пада много, без болнични вземам 400, с болнични включително и преведените ми от НОЙ ми е 385лв- та искам да питам парите които се превеждат от НОЙ трябва ли да ги прибавям към заплата и тогава да изчислявам майчинството или без тях изчислявам 90% от последните 18 месеца.Моля кажете колко би трябвало да вземам?
И другият ми въпрос-нали първите 3 дни от болничния ги плаща работодателя.А ако някои от тези дни е събота и неделя как стоят нещата- той плаща първите 3 дни независимо дали някой от тях е събота и неделя, или плаща първите 3 работни дни от болничния?
Моля отговорете.

# 448
Здравейте, искам да попитам нещо което не ми е ясно, осигуряват ме на 480лв от година и половина, вземам чисто около 400, термина ми е 14 януари 2012г.
Напоследък ми е доста зле и се замислям за болнични, но казвате че така падало майчинството, с колко пада- според  мен не пада много, без болнични вземам 400, с болнични включително и преведените ми от НОЙ ми е 385лв- та искам да питам парите които се превеждат от НОЙ трябва ли да ги прибавям към заплата и тогава да изчислявам майчинството или без тях изчислявам 90% от последните 18 месеца.Моля кажете колко би трябвало да вземам?
И другият ми въпрос-нали първите 3 дни от болничния ги плаща работодателя.А ако някои от тези дни е събота и неделя как стоят нещата- той плаща първите 3 дни независимо дали някой от тях е събота и неделя, или плаща първите 3 работни дни от болничния?
Моля отговорете.

Работодателя заплаща първите три раб. дни от първия болничен. Ако има продължения те се изплащат изцяло от НОИ.
За да се изчисли размера на обезщетението за бременност и раждане към брутната и нетната заплата за всеки месец се прибавява и дохода, от който е изчислен болничния, а не самото обезщетение, което сте получили.
Щом заплатата назад 12 мес. е една и съща болничните няма да се отразят много на размера на обезщетението за бременност и раждане.

# 449
  • Пазарджик
Много БЛАГОДАРЯ за бързия отговор  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт